Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: ANDY PRHAT

11 smarta saker du kan använda torrschampo till – ditt liv blev precis lite lättare

Torrschampo kan vara en av världens bästa uppfinningar – men visste du att mirakelprodukten kan lösa långt många fler problem än fett hår?

1. Ta bort fläckar

Har du fått fettfläckar på en matta kan torrschampot suga upp fettet. Spraya ofärgat torrschampo på fläcken, låt torka under 20 minuter - en halvtimme och damma sedan av det.

2. Skor som doftar hallon

Doftar dina joggingskor illa? Torrschampo suger upp fetter lika bra från skor som hår. Spraya, vänta i tjugo minuter en halvtimme och borsta sedan bort, ett extra plus är att de sedan doftar lika gott som ditt hår!

LÄS OCKSÅ: Stort test av torrschampo – här är bäst i test

3. Rädda luggen

Alla vi som har lugg vet att det är den som blir fet först av allt. Som tur är finns det en enkel lösning med torrschampo, spraya lite direkt på pannan och under luggen så kommer den att hålla sig fräsch!

4. Hindra hårnålar från att rymma

Hårnålar på rymmen är ett riktigt otyg, men som tur är finns ett superenkelt knep. Spraya dem med torrschampo eller hårspray innan du fäster dem i håret så håller de sig på sin plats. Du vet väl förresten hur du ska sätta fast hårnålen för att den ska sitta så bra som möjligt?

5. Rädda håruppsättningen för kort hår

En uppklippt frisyr kan vara riktigt svår att sätta upp, men genom att spraya håret med torrschampo innan du börjar sätta upp det så ger du håret textur och stadga. Det gör att det blir mycket lättare att fånga upp det hår som annars vill spreta. Spraya även då håruppsättningen är på sin plats för maximal kontroll.

6. Täck över utväxten

Torrschampo kan i dubbel bemärkelse rädda oss från att dra mössan över huvudet under dåliga hårdagar. Har utväxten börjat titta fram kan ett torrschampo i mörk nyans rädda dig med ljust hår som färgat det mörkt, massera in torrschampot i hårbotten för ett naturligt resultat. Brunetter kan också tänka på att inte spraya för mycket av torrschampo i längderna då det gör att håret blir mattare.

7. Få volym

Har ditt volympuder tagit slut? Många torrschampon har egenskaper som ger volym och räddar dig inte bara från fett hår utan ger även en ett fylligt hårsvall. Håll hårslingan rakt upp, spraya och massera in produkten.

8. Ge en naturlig hårfärg nytt liv

Ett torrschampo med pigment kan göra att din naturliga hårfärg framstår som intensivare.

9. Istället för vax

Brukar du använda vax kan ett torrschampo slå två flugor i en smäll, ofta kan torrschampot ge samma stadga. Perfekt om du är på resande fot och inte vill ta med fler produkter.

10. Fixa beachlooken

På tal om flera användningsområden så är torrschampo även ett bra substitut till saltvattenspray, se bara till att du har rätt nyans för ditt hår så att det inte blir grått. Spraya sedan håret på längderna och vips har du stylat beachlooken.

11. Få koll på varenda strå

Spraya lite torrschampo på fingret eller ännu hellre en tandborste och borsta med den dina ögonbryn uppåt och utåt. Vips ligger varje strå där det ska – och stannar där under dagen.