Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

STOR FRISYRGUIDE: 18 trendiga nyårsfrisyrer

Behöver du tips om festfrisyrer till nyårsafton? Här kommer hjälpen. Damernas.se guidar dig till 18 trendiga festfrisyrer och hur du gör dem på egen hand! För dig som gillar lockigt, för dig som vill ha lite färg, för retroälskaren, för dig som har ont om tid, för kort hår och för långt. Här finns något för alla! Spana in vår stora guide till nyårsfrisyrer efter klicket.

Av: Carin KarlssonNyårsfrisyrer för alla!
FÖR DIG SOM GILLAR LOCKIGT HÅR

Om du gillar att locka håret eller har naturliga lockar kan du passa på att testa en ny sorts lockig frisyr. 

1. Sidsvepta lockarKamma håret i en sidbena. Spraya en värmeskyddande produkt över hela håret. Locka stora lockar i hela håret med en locktång eller stylingtång. Tupera håret på hjässan lite så du får upp volym längst upp. Dra allt håret till den motsatta sidan från din sidbena. Kamma det slätt på sidan där du inte har lockarna och fäst gärna med en eller två hårnålar i nacken. Spraya den släta sidan så den håller sig blank och slät hela kvällen. Spraya sedan lockarna med en fixerande och gärna volymgivande spray och krama upp dem lite extra. 

2. Hundratals små lockar Stort smålockigt hår kan du få till på olika sätt. Här är ett utav dem: Ta en smal hårtest och tvinna. Använd en u-formad hårnål och börja vid hårbotten och vira testen som en åtta runt hårnålspinnarna hela vägen ut. Använd en stylingtång och pressa på håret och hårnålen. Släpp sedan ut den snurrade locken. Fortsätt så runt hela håret. 

3. Slätt och storlockigt Kamma håret i en mittbena. Spraya en värmeskyddande produkt över hela håret. Locka stora lockar från käken och nedåt med en locktång eller stylingtång. Om du behöver, använd en stylingtång för att få håret på hjässan att bli helt slätt. Spraya hela håret med en fixerande  och gärna glansgivande spray.


FÖR DIG SOM HAR ONT OM TID
:

Om du kommer att ha bråttom när du ska göra i ordning dig inför nyårsfesten kommer här tre enkla och snabba frisyrer som gör dig festfin på nolltid.
1. Höga knuten
Börja med att krama in en volymgivande mousse i hela håret.
Blås hela håret och tänk att du blåser håret åt det håll som knuten ska sitta (med andra ord upp mot hjässan). Fäst håret i en tajt hästsvans mitt på hjässan. Tupera hela svansen ordentligt, från topparna ner till snodden. Vrid den tuperade svansen runt snodden så den blir en snurrad knut och fäst den med några hårnålar. Spraya hela frisyren med en fast fixerande spray. 

2. Släta svansen Applicera en glansgivande, utslätande och värmeskyddande produkt i hela håret. Styla håret rakt och slätt med en stylingtång. Samla håret i en hög hästsvans och dra åt den tajt med en liten hårsnodd. Ta en slinga på undersidan av svansen och vira den runt hårsnodden. Fäst slingan under svansen med en liten hårnål. Spraya först med en fixerande spray och avsluta med en glansspray. 

3. Låga sidknutenTupera håret på hjässan för att få upp volym från hårbotten. Om du har lugg kan du gärna kamma den lite åt den motsatta sidan från där du planerar att ha knuten.
Samla håret i en låg hästsvans i höjd med ditt öra vid nackens ena sida. Tupera svansen så du får volym till knuten. Snurra svansen och fäst knuten med hårnålar.
Spraya hela håret med en fixerande spray. 


FÖR DIG SOM GILLAR FÄRG
:

Det senaste året har det varit trendigt att lägga i några färgstarka slingor eller doppa topparna i en rolig färg. Nyårsafton är ett perfekt tillfälle att piffa till din vanliga frisyr med ett poppigt färgstänk. 

1. Doppa topparnaFärgade toppar eller dipdye har varit en av de starkaste hårtrenderna de senaste åren. Om du vill fixa stilen snabbt hemma kan du använda dig av till exempel en Color Bug från Kevin Murphy. De finns i olika färger och fungerar som en krita som du gnuggar in i håret. Spraya gärna först en texturgivande spray på topparna och gnugga sedan in färgen. 2. Omvänd Dip dyeOm du vill testa en rolig färg men tröttnat på färgade toppar kan du istället applicera färgen närmast mittbenan, som modellerna på Jean Paul Gaultiers visning hade.
3. Lekfulla slingor
För dig som gillar att synas och vågar dig på en excentrisk frisyr kan du testa att dra i några färgstarka slingor i håret. En hårmascara är ett enkelt sätt att applicera slingor i håret. Färgstarka slingor syntes till exempel på modellerna på Haider Ackermanns höstvisning. 


FÖR KORT OCH MELLANLÅNGT HÅR

Du behöver inte ha långa lockar för att fixa en festfin frisyr. Här är tre exempel på trendiga och snygga frisyrer för kortare hår. 

1. Mjuka vågorKrama in en volymgivande mousse i håret. Kamma håret på sidorna slätt mot hjässan. Håret högst upp på huvudet ska vara vågigt och draget bak mot nacken. Om du har naturliga vågor kan du tupera håret lite närmast hårbotten och gärna öka volymen med hjälp av ett hårpulver.  Om du inte har naturliga lockar kan du använda antingen en stylingtång eller en locktång och skapa stora vågor som du riktar uppåt/bakåt. Spraya hela frisyren med en glansgivande och fixerande spray. 

2. Sidsvept lockig pageKrama in en volymgivande mousse i hela håret. Lägg håret i en sidbena. Kamma håret på ena sidan bak mot nacken och fäst med hårnålar. Tupera håret på andra sidan så du får upp volym från rötterna. Locka stora lockar med en locktång. Låt första locken börja vid ögonbrynet och håret ovanför ligga slätt.
Spraya hela håret med en lätt fixerande spray. 

3. Fingervågor à la 1920-talet. Börja med att preparera håret med ett vax som ger glans men som inte är för hårt.
Kamma igenom hela håret så det ligger slätt mot huvudet. Tanken är nu att du ska forma ett S i luggen. Ett smidigt sätt att göra det på är att först dra lugghåret rakt bakåt och fästa med hårnålar eller klämmor och sedan dra resterande håret rakt nedåt och fästa igen. Fortsätt så och skapa vågor från pannan och ner på sidan. Spraya hela håret och låt det torka. Det här kan ta en stund så var ute i god tid och ta inte ur klämmorna för snabbt. När håret torkat kan du ta ur klämmorna.


FÖR DIG SOM GILLAR RETROINSPIRERADE FRISYRER
:

Retrotrenden växer sig starkare inom både mode och skönhet. testa någon av de här frisyrerna om du vill vara en äkta retro-pingla på nyårsafton. 

1. Sextiotals-svall à la Brigitte BardotApplicera en volymgivande spray och en värmeskyddande produkt i hela håret. Vänd huvudet mot golvet och blås hela håret torrt. Lägg håret i en mittbena från pannan till längst bak i nacken. Locka stora lockar i hela håret med hjälp av en stylingtång. Börja vid ansiktet och arbeta dig bakåt till benan. Gör likadant på andra sidan. Håll tången lodrätt och vrid varje slinga bakåt när du lockar. (Se en instruktionsfilm för stylingtång-lockar på DV-bloggen Carins Beauty). Vänta till håret svalnat och kamma sedan genom lockarna med en bredtandad kam. Gör tre vågrätta benor på hjässan, börja mitt på hjässan med den första benan och gör sedan ytterligare två bakom den. Ta håret från varje bena och tupera det medan du håller det rakt upp. Spraya varje tuperad sektion med en lätt fixerande spray. Kamma bak det tuperade håret och dra fingrarna genom lockarna. Spraya hela håret med en lätt fixerande spray. 

2. Sidsvept retrovågDen här frisyren kräver lite övning så börja gärna testa några dagar innan. Applicera en volymgivande och värmeskyddande produkt i hela håret. Håll huvudet nedåt och blås det torrt. Tupera hela håret lätt från hårbotten och cirka 10 cm uppåt. Håll håret rakt upp när du tuperar det. Samla allt hår på ena sidan av hjässan. Fäst det med en stark hårsnodd i en hästsvans. Sätt hårsnodden cirka 10-15 cm från hårbotten, med andra ord, inte närmast hårbotten utan en bra bit ut. Vira svansen runt fingrarna ner mot hjässan hela vägen ner så att hårsnodden ligger mot hjässan. Tänk att svansen ska ligga bakåt under snurren. Tanken är att du ska göra en snurr som börjar vid pannan och sedan snurrar sig bakåt. Fäst med hårnålar. Spraya hela frisyren. 

3. Poppig sextiotalssvansBlås hela håret torrt och styla det vid behov rakt och slätt med en stylingtång.
Dela av håret på hjässan och gör en vågrät bena.
Tupera håret på hjässan bakom benan ordentligt. Håll testarna uppåt när du tuperar och spraya varje tuperad test. Dra allt bakåt och samla håret i en låg hästsvans som du fäster med en tajt hårsnodd.
Håret framför benan på hjässan lägger du i en sidbena och kammar slätt. Fäst det gärna bakom öronen om du kan. Spraya till sist hela håret med en fixerande och gärna glansgivande spray. 

FÖR DIG SOM GILLAR HÅRACCESSOARER:

Ett hårsmycke är ett snabbt och enkelt sätt att piffa upp din frisyr.

1. Tuperat med diademDela av håret med en vågrät bena mitt på hjässan. Kamma håret framför benan (luggen) slätt i en sidbena och fäst om möjligt bakom öronen. Tupera håret bakom benan ordentligt och dra bakåt. Fäst håret mitt på bak huvudet med några hårnålar och tryck det gärna lite uppåt för ökad sextiotals-stil. Samla resten av håret i nacken i en låg hästsvans som du sedan snurrar upp till en låg knut. Sätt ett fint diadem några centimeter framför benan och spraya gärna hela frisyren. 

2. Smyckat hårbandLägg håret i en sidbena och kamma hela håret slätt. Samla håret i en låg hästsvans vid nacken. Snurra upp hästsvansen och fäst den låga knuten med hårnålar. Sätt gärna i ett fint hårspänna i knuten. Om du inte har något smyckat hårband kan du ta ett vanligt svart hårband och köpa lösa stenar eller pärlor och antingen sy fast eller fästa med till exempel stenlim. Fäst hårbandet mitt på huvudet så att det syns cirka fem centimeter hår mellan pannan och hårbandet.
3. Glamouröst hårband
Ta ett sidenband och fäst en fin brosch på mitten. Lägg håret i en mittbena och tupera hela håret. Spraya varje tuperad test så håller frisyren bättre. Om du har långt hår kan du fäste det i en låg hästsvans som du sedan viker in under sig själv och fäster med hårnålar, vilket skapar en fejkpage. Om du har mellanlångt hår kan du låta det tuperade håret hänga fritt. Lägg hårbandet några centimeter från pannan och knyt fast det bak i nacken.