Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Bobby Oduncu med nära vännen Carola.
Bobby Oduncu med nära vännen Carola.
Bobby Oduncu med nära vännen Carola.
Bobby Oduncu med nära vännen Carola. Foto: Bobby Oduncu

Sveriges mest kända frisörer: Bobby Oduncu - kändisfrisören som blev folklig

De stylar kungligheter, skådespelare, musiker och en och annan världsstjärna. För Damernas Värld berättar de om sina framgångsrecept, vad de tänker om att ha så offentliga kunder och minns tillbaka på sina mest minnesvärda frisyrer. Lär känna fem av Sveriges mest kända frisörer och hårstylister. Sist ut: Bobby Oduncu.

Med en lång frisörkarriär i bagaget och otaliga kända namn i sin stol är han också numera Bobby med en stor del av svenska folket. I SvT-dokumentären ”Who the fuck is Bobby?” (2021) visade han upp en ny sida och berörde många när han öppet delade med sig av hur det är att vara homosexuell i en kristenortodox familj. Trots många andra bollar i luften brinner han fortfarande för frisöryrket. 

Hur började din karriär?

– Jag har alltid vetat att jag ville jobba med hår, redan i högstadiet klippte jag kompisar, och syrrans dockor. Mamma fick säga åt mig på skarpen att inte klippa andra barns hår. När jag var 16 år ordnade hon så att jag fick gå en privat frisörutbildning, en halvårsutbildning hos Yvonne Holm. Så jag har jobbat med det här sen jag var tonåring, och sen dess gått minst olika 50 kurser, och även haft en egen utbildning. Man ska aldrig ge upp på det man drömmer om, och för mig gick det ju bra trots att jag under utbildningen råkade klippa min egen näsa i två bitar!

Vad gillar du mest med ditt jobb?

– Jag älskar att klippa och färga, men även att möta kunder. Jag har tur som har flera av mina vänner även som kunder. Att få vara 100% sig själv och umgås med vänner på jobbet är inte förunnat alla. Jag skulle aldrig någonsin sluta med frisörbiten, även om jag måste dra tillbaka lite och lägga fokus på det andra jag gör också - utvecklingen av mina produkter, tv och föreläsningar. Men det är hårbiten som gör att jag vaknar och vill gå till jobbet varje morgon.

Vilka av alla du stylat har varit roligast?

– Det går inte att välja, så många har betytt mycket och blivit nära vänner. Men att klippa Carolina Gynning är alltid roligt. På ytan är hon en lugn mamma men hon är så frispråkig och kan prata om allt möjligt så hela salongen får höra vad hon tycker. Vi har väldigt roligt ihop och har kommit varandra nära. Att klippa Danny är alltid kul, han har haft så otroligt många olika frisyrer. Även Roy Fares, han var med i min dokumentär och det betydde mycket.

Och så Carola såklart, hon har gått hos mig i några år nu och vi har blivit nästan som familj. Vi umgås, pratar, planerar resor och delar med oss av både privatliv och arbete. Vi kan skratta och gråta tillsammans och vill verkligen varandras bästa. Hon uppskattar min ärlighet tror jag.

Bobby Oduncu stylar ofta Carolina Gynning.

Förutom svenska profiler så har du också klippt internationella namn, hur känner du kring att få sånt förtroende?

– Det är en ära, och det känns väldigt bra såklart. Jag tar ingenting för givet, och är väldigt tacksam över att det går bra och att jag får göra jag gör nu. Det har gått upp och ner i min karriär, så jag känner stor tacksamhet. För mig är det inte viktigt just att det är en känd person, det är kul såklart men alla är välkomna till mig.

Har du någon drömklient att styla?

– Madonna, hon har alltid varit en favorit hos mig!

Bobby mest använda produkter

Schampo, balsam och hårmask, locktång samt spraybalsam.

”När du stylar håret måste du ha i ett bra värmeskydd. Just nu gillar jag lite lättare lockar men ett måste för lockar oavsett form är bra produkter, bra värmeverktyg och bra teknik. det gäller att öva sig fram. Stylar du håret mycket behöver du även använda mer fuktprodukter för att inte torka ut håret. Måste jag välja en favorit blir det nog balsamsprayen från mitt eget märke.”
1. Hårvårdspaket med schampo, balsam och hårinpackning som återfuktar håret. Haircare gift pack, Bobby Oduncu. Mer info och köp här (länk till Lyko).
2. Locktång för stora, lösa lockar.
Curve soft curl tong från Ghd. Mer info och köp här (länk till Kicks).
3. Kombinberat värmeskydd och spraybalsam
. Leave in spray conditioner, Bobby Oduncu. Mer info och köp här (länk till Lyko).

LÄS MER: Platta håret med perfekt resultat – här är plattången som får bäst i test 

LÄS MER: Sveriges mest kända frisörer: Peter Hägelstam – 40 år som drottning Silvias frisör 

LÄS MER: Bästa hårborsten för ditt hår – stor guide för alla hårtyper