Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skapa frisyrer med volym – så tuperar du håret

Chanel, Prada, Christian Dior och Rochas är några av alla modehus som hösten 2010 tuperar upp håret och ger håret volym.

Volym-håret kommer i olika varianter, och passar en rad olika hårtyper, stilar och längder.

Den volymbaserade hårtrenden innefattar så väl retrofrisyrer, som Pradas 60-tals inspirerade frisyr, Chanels bakåtkammade, tuperade hår och de dramatiska, stora håren hos Christian Dior.

Av: Johanna Ewerbring och Emma Sundh. Tupering är lättast att göra på hår som inte är nytvättat, har du möjlighet så tvätta håret en eller två dagar innan du ska göra frisyren, annars kan du ha i produkter som ger det stadga.

Dela in håret i små sektioner och börja tupera det med hjälp av en  pinnkam och mycket hårspray.

Börja långt bak och arbeta dig fram, spara hår som kommer att vara överst i frisyren till sist. För att få höjd på tuperingen gäller det att inte bara tupera den del som är närmast hårfästet, utan fortsätta tills du når önskad höjd.

Då du har fått det omfång som du vill ha på frisyren så fixera formen. Har du långt hår går det ofta att fästa topparna med en hårsnodd, har du kort hår kan du fästa formen med hjälp av hårnålar.

Det hår som är närmast hårfästet räcker det att lätt tupera vid hårrötterna. Lägg sedan undan kammen och använd fingrarna för att lägga håret på plats och täcka över tuperingen.

Har du kort hår och vill göra en frisyr inspirerad av Chanel så räcker det att fixera med hårspray. Har du långt hår och vill göra samma frisyr som Alexander Wangs modeller kan du föra håret närmast hårfästet mot hårsnodden och fästa det med hårnålar. Spraya med hårspray för att fixera looken.