Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Trendigt tuperat hår

Det är dags att införskaffa tuperingskam, i höst är det hetaste håret allt annat än platt. Voluminösa tuperingar med tydliga retrovibbar dominerar på catwalken. Lär dig nå höga höjder på egen hand – DV visar vägen.

Av: Therese Hallberg

I höst når frisyrerna nya höjder med rejäla tuperingar som andas 1960-tal. Volym ses på både längden och tvären, gärna ihop med fina hårband och diadem. Chloé och Anna Sui visade mer blygsamma tuperingar på hjässan, Moschino Cheap & Chic kombinerade tuperingen med charmigt rufsiga uppsättningar. Dsquared och Carolina Herrera slog på stort och bjöd på tuperingar arrangerade i chica frisyrer, perfekta till såväl vardag som fest.  

Tupera håret som ett proffs1. Det är lättast att tupera ett hår som inte är nytvättat, eftersom rena hårstrån är för glatta och därmed har svårt att fästa i varandra. Bäst resultat får du alltså om din senaste hårtvätt var för en eller två dagar sedan, och då helst med volymgivande produkter. Ha annars i en strukturgivande styling­produkt som ger stadga, till exempel en volymmousse eller ett volymgivande torrschampo. Ännu bättre förutsättningar får du om du fönar fram volymen i det nytvättade håret med hjälp av en rundborste.

2. Dela upp håret i flera små sektioner, minst fyra och tupera det uppåt med hjälp av en fintandad tuperingskam. Starta tuperingen på bakre delen av hjässan och arbeta dig framåt. Du tuperar genom att försiktigt rugga håret närmast hårbotten fram och tillbaka med hjälp av tuperingskammen. Lägg ner hårsektionen över tuperingen och kamma försiktigt så att tuperingen döljs. 

3. Är du ute efter en rejäl höjd, rugga hela hårlängderna till önskad effekt.

4. Kontrollera noga att tuperingen inte syns någonstans, ta hjälp av en nackspegel och kontrollera bakhuvudet. Täck över synlig tupering med hjälp av tuperingskammen eller fingrarna, men försiktigt så att
du inte förstör formen du arbetat fram.

5. Fixera frisyren med en hårspray med en stark eller medelstark stadga till du känner dig nöjd med hårets form och volym. Håll flaskan cirka 20–30 centimeter från håret när du sprayar.

Tips på produkter för den perfekta tuperingen1 Volymschampo, Sensai volumising shampoo, 295 kr/250 ml.
2 Volymbalsam, L’Oréal Paris Ever pure colour care & volume, 99 kr/250 ml.
3 Volymgivande torrschampo, Lernberger Stafsing dryclean, 169 kr/300 ml.
4 Tuperingskam, 40 kr, Åhléns.
5 Volymschampo, Sensai volumising shampoo, 295 kr/250 ml.