Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Säsongens hetaste hårtrender – frisyrerna, klippen och hårfärgerna.Säsongens hetaste hårtrender – frisyrerna, klippen och hårfärgerna.Säsongens hetaste hårtrender – frisyrerna, klippen och hårfärgerna.
Säsongens hetaste hårtrender – frisyrerna, klippen och hårfärgerna. Foto: TT Tidningsbyrån och Instagram.com

Trendspaning: De hetaste frisyrerna och hårfärgerna just nu

Säsongens hårtrender bjuder på allt från vågade hårfärger till 90-tals inspirerade klipp. Här hittar du 10 snygga trender att inspireras av inför nästa frisörbesök – vilket look kommer du satsa på?

Håret har aldrig fått så mycket fokus som nu! Bland de senaste trenderna ser vi allt från miniflätor och scandi waves till slarviga uppsättningar. Och en sak är i alla fall säker, de senaste hårtrenderna har alla en röd tråd: de är en perfekt mix av 90-talets frisyrer och moderna influencer. Även om hårstilarna är inspirerade från gamla trende så känns de fräscha, uppdaterade och helt rätt just nu. Skrolla vidare för att upptäcka 10 stora hårtrender vi älskar. 

1. Flätor från förr

Kendall Jenner har anammat flät-trenden flitigt i år.Kendall Jenner har anammat flät-trenden flitigt i år.Kendall Jenner har anammat flät-trenden flitigt i år.
Kendall Jenner har anammat flät-trenden flitigt i år. Foto: Planet Photos / ddp

Miniflätor är en av de senaste frisyrerna som tagit våra sociala medier-flöden med storm, och vi har sett looken på flera stjärnor som JLo, Kendall Jenner och Dua Lipa. Frisyren består av två (eller flera) tunna flätor som snyggt ramar in ansiktet på vardera sida. Beroende på hur du stylar dem kan dessa små flätor ge en bohemisk 70-talskänsla eller mer av en 90-talslook, med inspiration från både grunge och streetstyle som var populära vid den tiden. 

https://www.instagram.com/p/Cf119yDpUvI/?utm_source=ig_embed&ig_rid=14103eab-d6f3-4351-bae5-07304a880d2e?hidecaption=true

2. Kopparfärg

https://www.instagram.com/p/CbxixH0LNvR/?utm_source=ig_embed&ig_rid=889c8d6d-9ad8-410a-95f0-d898d308a10a?hidecaption=true

Att röda nyanser är en av årets största hårtrender är det få som missat. Efter att Kendall Jenner, som sällan byter hårfärg, dök upp med med kopparhårfärgen under modeveckan i Milano hakade en rad andra kändisar på den eldiga trenden. Och än så länge verkar koppartrenden vara här för att stanna. 

Supermodellen ​Kaia Gerber i kopparfärgat svall.Supermodellen ​Kaia Gerber i kopparfärgat svall.Supermodellen ​Kaia Gerber i kopparfärgat svall.
Supermodellen ​Kaia Gerber i kopparfärgat svall. Foto: PETE / TT NYHETSBYRÅN

3. Slarvig uppsättning 

https://www.instagram.com/p/Cd324b_MyK9/?utm_source=ig_embed&ig_rid=c81714da-e817-49a9-a2c7-92d328bbc346

 

Pamela Andersons skönhetslooks från 90-talet har fått en ordentlig comeback på sociala medier. Och hennes ikoniska uppsättning, som vi bland annat set Kim Kardashian rocka nyligen, leder trenden. Pamelas signaturuppsättning - en slarvig knut högt upp på huvudet med mycket volym och inramande hår som smälter in i luggen - ger en perfekt effortless styling. 

Pamela Anderson i den ikoniska uppsättningen på 90-talet.Pamela Anderson i den ikoniska uppsättningen på 90-talet.Pamela Anderson i den ikoniska uppsättningen på 90-talet.
Pamela Anderson i den ikoniska uppsättningen på 90-talet. Foto: Jim Smeal / Ron Galella Collection

4. Scandi waves

https://www.instagram.com/p/CVBLtGtlsr5/?hidecaption=true

Beach waves, denna svårslagna klassiker som passar alla, har fått en ny twist – hej Scandi waves! Vad innebär denna nya trend? Scandi waves är en simplare version av beach waves och ger inte samma perfekt stylade känsla. Frisyren har mjukare, mer ostrukturerade och plattare vågor i längderna och runt ansiktet. Den är helt enkelt en modern (och mycket coolare) uppdatering av det våfflade håret som vi alla älskade så mycket på 90-talet. 

https://www.instagram.com/p/CetEBdAsR8c/?hidecaption=true

5. Barbie pink 

Foto: ddp socialmediaservice / ddp

Den rådande barbiecore-trenden har gett oss en och en annan kändislook i rosa från topp till tå den senaste tiden. Men det är inte bara kläderna och accessoarerna som går i den rosa tonen, utan även håret. Megan Fox och Dua Lipa är två stjärnor som på senaste förvandlat sina mörka längder till en rosa färg. Vågar du dig på att testa den rosa trenden?

https://www.instagram.com/p/Cf6wJ32s_zM/?utm_source=ig_embed&ig_rid=c51bdf70-1e7d-410c-aee5-e807f66e65d1?hidecaption=true

LÄS OCKSÅ: Rosa regerar: Barbiecore är sommarens hetaste trend 

6. Silversvall 

Andie McDowell rockar sitt vackra silversvall på röda mattan.Andie McDowell rockar sitt vackra silversvall på röda mattan.Andie McDowell rockar sitt vackra silversvall på röda mattan.
Andie McDowell rockar sitt vackra silversvall på röda mattan. Foto: Joel C Ryan / TT NYHETSBYRÅN

Att bli gråhårig har alltid varit ett tecken på vackert åldrande, men sedan pandemin väljer fler och fler kvinnor att sluta mörka sitt snygga gråa hår. Skådespelerskan Andie McDowell är en av dem som leder trenden – och det med stil!

Moderedaktören Sarah Harris är chic i sitt gråa svall.Moderedaktören Sarah Harris är chic i sitt gråa svall.Moderedaktören Sarah Harris är chic i sitt gråa svall.
Moderedaktören Sarah Harris är chic i sitt gråa svall. Foto: Catwalkpix.com

7. Twistad knut 

Doja Cat bar upp den coola håruppsättningen på Grammy Awards 2022.Doja Cat bar upp den coola håruppsättningen på Grammy Awards 2022.Doja Cat bar upp den coola håruppsättningen på Grammy Awards 2022.
Doja Cat bar upp den coola håruppsättningen på Grammy Awards 2022. Foto: John Locher / TT NYHETSBYRÅN

Den twistade (och något punkiga) knuten är ännu en 90-talsfrisyr som åter får stå i rampljuset. Än så länge har vi sett den trendiga hårknuten på kändisar som sångerskan Doja Cat och modellen Imaan Hammam – och vi räknar med att få se många fler.

https://www.instagram.com/p/CTr6S8NLjkA/?utm_source=ig_embed&ig_rid=80499426-1336-40ac-bba6-696335192143?hidecaption=true

8. Uppklippningar 

Sienna Miller i en trendig uppklippt frisyr.Sienna Miller i en trendig uppklippt frisyr.Sienna Miller i en trendig uppklippt frisyr.
Sienna Miller i en trendig uppklippt frisyr. Foto: Joel C Ryan / TT NYHETSBYRÅN

Kommer du ihåg Jennifer Anistons uppklippta frisyr i serien Friends? Om inte bör du ta en kik på den nu – den är nämligen en av de hetaste lookerna för 2022. Frisyren karaktäriseras av kort uppklippning runt ansiktet som ger struktur, medan håret bevaras långt bak över ryggen. Det bästa av allt med frisyren är att den ser fräsch ut både när den är stylad och när den lufttorkas. 

Den för evigt stilsäkra skådespelerskan Sienna Miller är en av dem som satsat på den uppklippta frisyren i år – och det klär henne självklart otroligt bra! 

Jennifer Anistons ikoniska 90-tals frisyr från serien Friends.Jennifer Anistons ikoniska 90-tals frisyr från serien Friends.Jennifer Anistons ikoniska 90-tals frisyr från serien Friends.
Jennifer Anistons ikoniska 90-tals frisyr från serien Friends. Foto: Featureflash Archive / Alamy Stock Photo / https://www.alamy.com

9. Glammig sidolugg 

Foto: Evan Agostini / TT NYHETSBYRÅN

Vill du vara extra trendig i år ska du satsa på den vintage-inspirerade sidoluggen. Addera gärna extra volym för en glamourös känsla a la Megan Thee Stallions röda mattan-look. Den stora och luftiga luggen sätter pricken över i:et på vilken frisyr som helst och skapas enkelt med en rundborste. 

https://www.instagram.com/p/CFsiDRXla-E/?utm_source=ig_embed&ig_rid=a208bb38-ead3-4102-b8f1-d7c2cbe812c0?hidecaption=true

10. Den klassiska boben

Foto: ddp socialmediaservice / ddp

Dags att kapa längderna – den klassiska boben är tillbaka! Gör ett rejält klipp och låt håret vila längs käklinjen för ett snyggt lyft till ansiktet. Boben passar nästan till alla ansiktsformer och är lätt att anpassa med längd och uppklippning för att smickra just dina ansiktsdrag. Men ha i åtanke att frisyren kräver underhållning och en hel del frisörbesök.

https://www.instagram.com/p/CW9EGPaPn45/?utm_source=ig_embed&ig_rid=57916d0e-90c6-483e-9f7b-cfbbde8ebb7c?hidecaption=true

LÄS MER: Blondin vs brunett: kändisarnas största hårförvandlingar 

LÄS MER: Hårolja – vi har utsett bäst i test (med och utan silikon)