Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vad ska jag göra med mitt torra, blonda hår?

Damernas Världs nya skönhetsredaktör och skönhetsbloggare Carin Karlsson svarar varje vecka på läsarnas skönhetsfrågor här på Damernas.se. 

VECKANS FRÅGA: Hejsan! Mitt blonda svall är torrt och behöver fukt. Något tips på en bra fuktmask eller schampo?  Är allergisk mot mandel och nötolja. Tack på förhand.
/Mia

Här kommer några förslag på vad du kan testa: 

- 3 Minute miracle Reconstructor, Aussie, 59 kr. En snabbinpackning som vårdar håret och passar specifikt för torrt hår.
- Scandinavian Formula Inpackning, 59 kr. Inpackning speciellt för slitet hår, som du masserar in och låter verka. Den doftar fräscht av menthol och ger håret massor av fukt.
- Intensive Repair Schampo, 120 kr, Balsam, 145 kr, och Nattinpackning, 560 kr, från SachaJuan. Vårdande serie för skadat, torrt och slitet hår (nat-inpackningen är dyr men absolut en av de bästa inpackningar jag testat). 

Tänk även på att vara rädd om ditt hår. Några tips: 1. Borsta inte håret när det är blött. Om du absolut måste reda ut håret – använd en glestandad kam.
2. Använd alltid en värmeskyddande produkt i håret innan du stylar håret med värmeverktyg.
3. Tvätta inte håret för ofta, om det inte är riktigt smutsigt behöver du absolut inte tvätta det mer än en gång i veckan. Om du vill fräscha upp håret föreslår jag istället att använda torrschampo (jag använder det nästan varje dag!)
4. Försök att inte torka håret med hårtork allt för ofta, men om du vill göra det, förbered håret genom att krama i ett balsam först, som du låter vara kvar i håret när du blåser det (Obs! Det här knepet gäller specifikt för torrt hår).
5. Välj schampo, balsam och inpackning som är till för torrt hår. Om du inte hittar något, fråga expediten i affären (till exempel Kicks och Åhlens har kunnig personal som ska kunna hjälpa dig). 

Vänliga hälsningar
Carin Karlsson

Fill out my Wufoo form!