Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Varför beter sig min hårbotten så konstigt på vintern?

Damernas Världs skönhetsredaktör och Damernas.se:s beautybloggare Therése Hallberg svarar varje vecka på läsarnas skönhetsfrågor här på Damernas.se. 

VECKANS FRÅGA: Jag skulle beskriva min hårbotten som en normal hårbotten, ialla fall på sommaren. Under vinterhalvåret är det dock en helt annan historia, min hårbotten kliar och fjällar och känns aldrig lugn och till freds. Gör jag något fel? /Lisa

SVAR: Nej, du gör ingenting fel.
Som du troligen redan vet så påverkas huden i ditt ansikte av årstiderna. Sommartid känns den kanske en smula glansig och fet medan vinterhalvåret bjuder på en torrare och stramare känsla. Samma sak är det med din hårbotten, den består ju också av hud eller hur?
Troligen är det växlandet av varm och torr inomhusluft och kalla temperaturer (och fuktiga mössor däremellan) som gör att din hårbotten hamnar i obalans vintertid. Mitt tips är att du under vinterhalvåret satsar på hårvårdsprodukter som är anpassade för just känslig hårbotten, de verkar lugnande och lindrande. Håll dig däremot borta från mjällschampon, som kan förvärra problemen ytterligare. Lycka till!

Fill out my Wufoo form!