Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vinterns trendlugg: Kort och rak

Tänk Elizabeth Taylor som Kleopatra och klipp luggen! Det var meddelandet från hårstylisterna på höstvisningarna. Kort och linjerakt ska det vara. Damernas.se guidar till den spikraka trenden efter klicket.

Av: Carin Karlsson

Långa, svepande luggar får den här vintern lämna plats för korta raka luggar. De syntes bland annat hos Versace, Antonio Berardi och Elie Saab. Inspirationen ska ha kommit från 1920-talets bob, Rooney Mara i The Girl with the dragon tattoo, och den egyptiska drottningen Kleopatra. På visningarna är den här typen av lugg ofta löshår och det finns så kallade luggperuker att köpa om du inte är redo att sätta saxen i håret. Eller  om du bara vill testa lite först.

Så stylar du den raka luggen:
1. Låt luggen vara fuktig när du börjar styla den. Knyt gärna bak resten av håret med ett hårband så
du kan fokusera på luggen.
2. Spraya med en värmeskyddande spray som har en utslätande effekt (tänk på att inte hålla flaskan för nära håret när du sprayar).
3. Föna genom att hålla fönen ovanför pannan och borsta åt höger, vänster och nedåt flera gånger, för att luggen ska lägga sig helt rakt och du slipper virvlar. Det är först i slutet av föningen när håret är nästan torrt som du skapar formen.
4. Om du vill finslipa luggen ytterligare kan du använda en liten stylingtång och försiktigt dra uppifrån och nedåt topparna, för att verkligen få den helt rak.
5. Avsluta med att antingen spraya en fixerande spray över hela luggen eller använda en specifik luggspray. Den både fixerar och fungerar som ett torrschampo som mattar och avlägsnar fett. 

Tips på produkter:
1 Fixerande hårspray att avsluta stylingen med. Schwarzkopf Rockin it, 60 kr.
2 Värmeskyddande primer att applicera före föning. Blowpro Heat is on, 135 kr.
3 Fixerande luggspray fungerar som ett torr­­schampo, Björn Axén Urban Get your bangs straight, 110 kr.
4 Fönborste, Åhléns, 85 kr.
5 Finslipa luggen med en stylingtång, Ghd Gold mini dangled down, 1 699 kr.