Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Guide: Så lyckas du med brun-utan-sol

En klick brun-utan-sol förvandlar snabbt vinterbleka ben till solkyssta vårspiror. Damernas.se listar hur du lyckas med brun-utan-sol i fem enkla steg!

Steg 1: Borsta

Är din kropp täckt av döda hudceller och fnasig, torr hud kommer färgen garanterat att bli fläckig. Börja därför med att torrborsta hela kroppen så att den blir mjuk och smidig med hjälp av en skrubbvante eller en särskild borste avsedd för torrborsning. Du kan även använda en peelingcrème om du vill. Massera in crèmen i huden med hjälp av cirkulerande rörelser. Också torrborstningen ska ske med cirkulerande rörelser mot hjärtat. Skölj sedan av huden med ljummet vatten, oavsett om du använt skrubbvante eller skrubbcrème.

Steg 2: Återfukta

Ett annat hett tips för att undvika att din brun-utan-sol lämnar fläckar och ränder är att se till att huden är återfuktad först. Badda huden torr med hjälp av en mjuk frottéhandduk och massera sedan in en återfuktande bodylotion över hela kroppen. Koncentrera dig på områden där huden ofta är som mest torr, som knän, armbågar, fötter och händer. Låt torka.

Steg 3: Fuska

Dags att applicera brun-utan-sol! Vilken sort du använder är upp till dig, det finns en uppsjö av olika varianter att välja bland: brun-utan-sol som ger gradvis eller omedelbar färg i crème-, lotion- eller sprayform, för att nämna några. Börja med att applicera din produkt på fötterna och arbeta dig uppåt. Tänk på att din hud bara kan ta emot en liten mängd i taget, så applicera hellre flera små mängder än en stor klick. Fortsätt upp mot magen, bröstet och armarna. Be gärna någon i din närhet om hjälp att smörja in ryggen.

Steg 4: Finputsa

Känner du dig färdiginsmord? Se till att färgen är utjämnad mellan tårna och fingrarna med hjälp av lite bomullspads. Kontrollera att du inte har glömt bort att smörja in halsen och öronen med färg och se till att dina handflator är helt fria från brun-utan-sol. Vänta gärna 20 minuter innan du klär på dig, eftersom brun-utan-sol-produkter kan missfärga plagg. När du väl klätt dig, satsa på lite mörkare kläder och undvik gärna vitt helt och hållet för att vara på den säkra sidan att inte få dina kläder förstörda.

Steg 5: Ansiktet

Precis som din kropp behöver också ditt ansikte vara rent från smuts och döda hudceller innan du applicerar brun-utan-sol. Använd en mild skrubbcrème anpassad för ansiktet och arbeta med varsamma rörelser. Skölj av och följ upp med en återfuktande ansiktscrème. Smörj sedan in ansiktet med en brun-utan-sol-produkt som också den är anpassad för ansiktet. Att använda samma produkt till ansiktet som till kroppen kan vara en dålig idé, eftersom de ofta är för feta i konsistensen och kan orsaka orenheter. Var särskilt varsam kring hårfästet och ögonbrynen när du applicerar färgen, smörj gärna in dem med lite vaselin innan så minskar du risken för missprydande fläckar.

Vår stora guide till hur du får bäst resultat med brun utan sol hittar du här.