Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

GUIDE: Så lyckas du med brun-utan-sol-cremen

När sommarvärmen kommer är brun-utan-sol en perfekt produkt för att ge vinterblek hud fin färg. Glöm fläckiga armar, randiga ben och missfärgade kläder.
Damernas.se vet hur du fuskar fram finaste solbrännan i fem enkla steg. Steg 1: Borsta kroppenFörsta steget till en fin fusk-solbränna är att borsta hela kroppen med en skrubbhandske eller liknande som ger huden en rejäl omgång. När du skrubbar kroppen blir den av med döda hudceller. Bäst resultat får du om du borstar torr hud, börja från fötterna och arbeta dig uppåt. Tänk dock på att du aldrig ska använda dig av hårdhänta skrubbprodukter i ansiktet, där passar effektiva men milda peelingprodukter bäst.

Steg 2: Skrubba lossFölj upp borstningen med en skrubbcreme. Hemligheten bakom en fin fuskbränna utan fläckar och ränder är ett mjukt och lent underlag utan slaggprodukter och döda hudceller, därför kan du nästan inte skrubba för mycket. Blanda ut din skrubbprodukt med vatten och massera in den över hela kroppen med cirkulerande rörelser. Skölj av med ljummet vatten.Steg 3: Smörj inDin fuskbränna både fäster och håller bättre om din hud är väl återfuktad. Smörj därför in dig med en återfuktande bodylotion respektive ansiktscreme först. Var särskilt noga på armbågarna, handlederna, knäna och hälarna som brukar vara lite extra torra. Fortsätt gärna att smörja in dig med bodylotion dagarna efter att du använt brun-utan-sol, eftersom sådana produkter ofta är lite uttorkande.Steg 4: Dags att busa!Nu är det dags att plocka fram din brun-utan-sol-produkt. De kommer i flera varianter, om du vill ha en i creme-, gel- eller sprayform väljer du själv.  Börja från fötterna och arbeta dig uppåt och utåt. Tänk på att huden bara kan ta emot en vis mängd i taget, så det är bättre att applicera flera tunna lager än ett tjockt. Glöm inte bort armhålorna och halsen! Jämna gärna ut färgen mellan tårna och fingrarna med hjälp av en bomullstops. Ryggen är svår att komma åt på egen hand, så be gärna någon om hjälp.  Ska du applicera bus i ansiktet? Smörj in ögonbrynen och hårfästet med vaselin, så undviker du konstiga missfärgningar. Glöm inte bort öronen!Steg 5: FinputsaKänner du dig färdig? Kontrollera att du inte ser några ränder eller fläckar någonstans. Gör du det, gnugga inte! Risken är stor att missfärgningen syns ännu mer då. Vänta hellre till dess att produkten har torkat in och applicera sedan ett nytt lager över missfärgningen. Känner du dig helt färdig, tvätta handflatorna noga! Solbrända handflator ser bara onaturlig ut och skvallrar om att du har bus:at hemma i badrummet. Glöm inte att de flesta brun-utan-sol-produkter behöver cirka 20 minuter innan de torkat in ordentligt, så vänta gärna med att klä dig innan dess. Bär helst mörka och löst sittande kläder de första timmarna, så minskar risken för missfärgade plagg.

AV: Therese Hallberg
Skönhetsredaktör Damernas värld