Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
När Gwyneth Paltrow fyller 50 år säger hon att hon släpper behovet av att vara perfekt.När Gwyneth Paltrow fyller 50 år säger hon att hon släpper behovet av att vara perfekt.När Gwyneth Paltrow fyller 50 år säger hon att hon släpper behovet av att vara perfekt.
1 AV 2
Se stjärnans klänningar på galor och röda mattor
2 AV 2
När Gwyneth Paltrow fyller 50 år säger hon att hon släpper behovet av att vara perfekt.
Foto: VEEREN / BESTIMAGE / TT NYHETSBYRÅN

Gwyneth Paltrow fyller 50 – omfamnar sina rynkor

Gwyneth Paltrow firar 50 år med att acceptera sina rynkor, släppa behovet att se perfekt ut och trotsa tyngdlagen. Och med en ofiltrerad bikinibild.

När skådespelaren, hälso- och hudvårdsentreprenören Gwyneth Paltrow nu fyller 50 år passar hon på att slå ett slag för acceptans för åren som går och de spår det sätter på vår kropp och vår hud.

Gwynet Paltrow poserar i bikini inför sin 50-årsdag.Gwynet Paltrow poserar i bikini inför sin 50-årsdag.Gwynet Paltrow poserar i bikini inför sin 50-årsdag.
Gwynet Paltrow poserar i bikini inför sin 50-årsdag. Foto: Goop.com

Inför 50-årsdagen la hon upp en ofiltrerad bikinibild av sig själv, både på sociala medier och på egna företaget Goops hemsida. Under den reflekterar hon, under rubriken ”Funderingar kring en milsten”, över livet och åldrandet. Bland annat skriver hon att hon nu nått en plats i sitt liv där hon är redo att släppa kraven på perfektion och omfamnar sin åldrande kropp, sitt grånande hår och sina rynkor.

Senare la hon även upp en ny bild, då naken men målad helt i guld och fotograferad av Andrew Yee. På Goop kan man även se bilden med rubriken: ”Den sista nakenfotograferingen?”.

”Jag mår så bra när jag fyller 50”, skriver hon. ”Och det här handlar om att uttrycka den känslan av energi och optimism som jag upplever.”

https://www.instagram.com/p/CjAp3ihoM9X/

Gwyneth Paltrow: ”Jag släpper behovet att se perfekt ut”

”Även om jag gör vad jag kan för att sträva efter god hälsa och ett långt liv, att avvärja försvagade muskler och skelett, har jag ett mantra som jag använder för att bekämpa negativa tankar som försöker få mig ur balans: 'Jag accepterar'. Jag accepterar märkena och den slappare huden, rynkorna. Jag accepterar min kropp och jag släpper behovet av att vara perfekt, se perfekt ut, trotsa tyngdlagen, trotsa logiken, trotsa mänskligheten. Jag accepterar min mänsklighet”, skriver hon på Goop.com.

Gwyneth Paltrow fyller 50 och accepterar sin kropp och sin hud som den är.Gwyneth Paltrow fyller 50 och accepterar sin kropp och sin hud som den är.Gwyneth Paltrow fyller 50 och accepterar sin kropp och sin hud som den är.
Gwyneth Paltrow fyller 50 och accepterar sin kropp och sin hud som den är. Foto: VEEREN / BESTIMAGE / TT NYHETSBYRÅN

Paltrow beskriver att hon inom sig inte har någon känsla för att tiden har gått, utan känner sig precis likadan som för 30 år sedan – men att kroppen känns mindre tidlös.

”Den är en samling märken och ojämnheter som markerar kapitlen. Ärr från ett brännsår från ugnen, ett finger som skadades för länge sedan, ett barn som fötts. Silvriga hår och fina linjer…”, skriver hon.

Jag accepterar märkena och den slappare huden, rynkorna

Den som följt Gwyneths liv och karriär skulle kunna invända att kärleken till det naturliga åldrandet måste vara en väldigt färsk förälskelse. 2020 kunde man nämligen se den ständiga förespråkaren för allt som är naturligt i reklam för injektioner mot rynkor.

LÄS MER: Skönhet som sticks – det senaste om botox, fillers och trådlyft  

Men kanske har den nya milstenen fått stjärnan på andra tankar. Hon beskriver hur hon fått en ny medvetenhet som gör att hon kan summera lärdomarna av sitt liv och sina misstag på ett annat sätt än tidigare. Att ifrågasätta och försöka bli en bättre version av sig själv.

Gwyneth Paltrows bästa skönhetsknep

Och hur det än blir med injektionerna i fortsättningen kommer Paltrow att hålla hårt i den hudvårds- och skönhetsrutin som är en del av hemligheten bakom hennes omtalade glow. Grundbultarna i den är minimalism och exfoliering – hon har beskrivit sig själv som en riktig exfolierings-junkie. 

https://www.instagram.com/p/CdV_13-PYuT/

Flera av hennes favoritprodukter kommer, inte helt oväntat, från egna märket. Bland annat Goops kraftfulla peel pad och Instant Glow Exfoliator. Ansiktsolja och torrborstning spelar också viktiga roller i stjärnans rutin.

I sin summering av vilka lärdomar hon dragit av livet så här långt passar stjärnan också på att erkänna några av sina svaga sidor, som att hon kan stänga av och ”bli till is” gentemot sin omgivning. 

”Jag har inget tålamod, svär åt andra bilister i trafiken, stänger inte garderobsdörrarna, ljuger när jag vill undvika att såra någon.”

Jag skulle vilja dra ner lite på tempot. Dra mig undan lite

Hon hoppas att det uppvägs av andra kvaliteter:
”Jag är generös och rolig. Jag är smart och modig. Jag är en sökare och jag kan ta dig med på min jakt efter mening. När jag älskar dig kommer du att känna hur kärleken omfattar dig genom tid och rum och tills jorden går under. Jag är allt det.”

Paltrow avslöjar också lite om vad hon planerar inför framtiden:
”Jag skulle vilja dra ner på tempot. Dra mig undan lite. Jag skulle vilja göra min cirkel mindre.”

Vi gissar att vi ändå kommer att få se mycket av Gwyneth Paltrow även i framöver – med eller utan naturliga ålderstecken.

LÄS MER: Här är nyckeln till Gwyneth Paltrows eviga glow 

LÄS MER: Sarah Jessica Parker: ”Kalla mig inte modig för att jag har grått hår”