Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Damernas Värld har testat hårinpackningar för torrt och slitet hår. Nu vet vi vilka som är bäst!Damernas Värld har testat hårinpackningar för torrt och slitet hår. Nu vet vi vilka som är bäst!Damernas Värld har testat hårinpackningar för torrt och slitet hår. Nu vet vi vilka som är bäst!
1 AV 2
Bob, curve cut och lösa knuten
2 AV 2
Damernas Värld har testat hårinpackningar för torrt och slitet hår. Nu vet vi vilka som är bäst!

Hårinpackningar – bäst i test för torrt och skadat hår 2023

Luftombyte, sol, salta bad och värmeverktyg – håret har det tufft. En hårinpackning är en riktig räddare för torrt och slitet hår. Vi har testat hårinpackningar som håller måttet med råge och utsett bäst i test 2023. Dessutom guidar vi till hur du maximerar din hårinpackning på bästa sätt.

BÄST I TEST AV HÅRINPACKNING 2023. Har ditt hår blivit torrt, trist, frissigt och strävt? Ingen fara – det går att råda bot på utan att klippa av längderna om du tar hjälp av en hårinpackning. Blekning, värmeverktyg och daglig borstning: håret har ett slitsamt liv och därför är det extra viktigt att boosta det med hårinpackning. Vi har listat favoriterna i alla kategorier.

1. BÄSTA HÅRINPACKNING 2023 – Bästa återfuktande inpackning: Björn Axén Moisture hair mask

Recension på Moisture hair mask från Björn Axén.Recension på Moisture hair mask från Björn Axén.Recension på Moisture hair mask från Björn Axén.
Recension på Moisture hair mask från Björn Axén.

 

Moisture hair mask, 200 ml, Björn Axén.
En fuktbomb till hårmask i smidig tub, och den räcker länge. Lätt som ett balsam och enkel att fördela från rot till topp. Reder snabbt ut barret och förvandlar trötta längder till ett mjukt svall. Doftar friskt och fräscht. ”Den ska verka i 3 minuter och jag tycker att den är helt fenomenal. Jättebra när man inte har all tid i världen men ändå vill hinna med att återfukta håret. Mina lockar framhävs och håret ser mindre frissigt ut. En helt fantastisk återfuktare”, säger testaren May Sundström. Plus för att masken kan användas i hårbotten – som ändå är grunden till ett friskt hår. En proffsprodukt till bra pris.
Betyg: 4,9
ANNONS Köp här (länk till Nordic Feel) 

Jättebra när man inte har all tid i världen men ändå vill hinna med att återfukta håret.

2. Bästa glansgivande hårinpackning: Colorwow Money masque

Recension på Money masque från Colorwow.Recension på Money masque från Colorwow.Recension på Money masque från Colorwow.
Recension på Money masque från Colorwow.

 

Money masque, 215 ml, Colorwow.
Slajmig mask som tar en stund att massera in. Men resultatet efter några minuter är väl värt mödan. ”Den här gav verkligen sjöjungfru-svall direkt. Håret fick superfin glans, framhävde färgen och mjukade upp strukturen på skadade toppar”, säger testaren Jasminda Blanco. Inpackningen är dyr, men ger faktiskt ”expensive looking hair”, som utlovat. Tips! Kamma in masken i håret för att verkligen få valuta för de dyra millilitrarna.
Betyg: 4,8
ANNONS Köp här (länk till Kicks) 

På 5 minuter blir håret mjukt och lättkammat med mindre friss.

3. Bästa reparerande hårinpackning: Label.M M-plex bond repairing miracle mask

Recension på M-plex bond repairing miracle mask från Label.M.Recension på M-plex bond repairing miracle mask från Label.M.Recension på M-plex bond repairing miracle mask från Label.M.
Recension på M-plex bond repairing miracle mask från Label.M.

M-plex bond repairing miracle mask, 200 ml, Label.M.
Inpackning som reparerar hårbindningarna och stärker håret med vegetabiliska proteiner. Lite klibbig, balsamliknande konsistens som är lätt att applicera. På 5 minuter blir håret mjukt och lättkammat med mindre friss. Passar alla hårtyper, men gör extra gott för slitna strån. Parfymaktig doft som är god men ganska stark och hänger kvar i håret någon dag. Plus för snygg och smidig tub.
Betyg: 4,7
ANNONS Köp här (länk till Lyko) 

3 minuter räcker för att få ett mjukt och glansigt svall. Perfekt när man har bråttom i duschen.

4. Bästa billiga hårinpackning: Garnier Fructis pineapple hair food mask

Recension på Fructis pineapple hair food mask från Garnier.Recension på Fructis pineapple hair food mask från Garnier.Recension på Fructis pineapple hair food mask från Garnier.
Recension på Fructis pineapple hair food mask från Garnier.

Fructis pineapple hair food mask, 400 ml, Garnier.
Naturlig inpackning utan silikoner som är lätt att fördela jämnt över håret. 3 minuter räcker för att få ett mjukt och glansigt svall. Perfekt när man har bråttom i duschen. Kan även användas som balsam och leave-in. Ananasdoften är en vattendelare – härlig och somrig tycker vissa i testpanelen, medan andra tycker att den är för stark och kemisk. Mycket mask för pengarna. ”En favorit som alltid finns i badrumsskåpet”, säger testare Zainab Jones.
Betyg: 4,6
ANNONS Köp här (länk till Lyko) 

5. Bästa inpackning för färgat hår: Maria Nila True soft masque

Recension på True soft masque från Maria Nila.Recension på True soft masque från Maria Nila.Recension på True soft masque från Maria Nila.
Recension på True soft masque från Maria Nila.

True soft masque, 250 ml, Maria Nila.
Mjukgörande mask med vårdande arganolja. Tjock och krämig konsistens som ska verka 5–10 minuter. ”Mitt texturerade hår har en tendens att bli torrt och frissigt i topparna och den här masken gör verkligen håret mjukt och följsamt”, säger testaren Zainab Jones. ”Prisvärd och effektiv, jag skulle absolut köpa den igen”, säger testaren Anna Börjesson. Masken är färgbevarande med skydd mot UV-strålning och fria radikaler. Den blommiga doften håller sig kvar i flera dagar efter tvätt.
Betyg: 4,5
ANNONS Köp här (länk till Kicks) 

Håret känns genast mjukt, glansigt och lätthanterligt

6. Bästa mjukgörande inpackning: Joico K-pak hydrator intense treatment

Recension på K-pak hydrator intense treatment från Joico.Recension på K-pak hydrator intense treatment från Joico.Recension på K-pak hydrator intense treatment från Joico.
Recension på K-pak hydrator intense treatment från Joico.

K-pak hydrator intense treatment, 200 ml, Joico.
Mjuk och krämig mask som fördelas lika lätt som ett balsam. Ger ordentligt med fukt till torrt och skadat hår och lämnar en svag, fräsch doft. Ska sitta i upp till 5 minuter och ger snabbt synligt resultat. ”Håret känns genast mjukt, glansigt och lätthanterligt”, säger testaren Maria Nylén. I dyraste laget, men masken är dryg och räcker länge. Bra förpackning utan kladd eller krångel.
Betyg: 4,4
ANNONS Köp här (länk till Lyko) 

 

7. Bästa hårinpackning för blont hår: Kérastase Blond absolu masque cicaextreme 

Recension på Blond absolu masque cicaextreme från Kérastase.Recension på Blond absolu masque cicaextreme från Kérastase.Recension på Blond absolu masque cicaextreme från Kérastase.
Recension på Blond absolu masque cicaextreme från Kérastase.

Blond absolu masque cicaextreme, 200 ml, Kérastase.
En inpackning för blekt och uppljusat hår, som gör sitt jobb med bravur. Efter 5 minuter tycks de blekta stråna ha fått nytt liv. ”Ger ett väldigt bra resultat, håret känns friskt och återfuktat”, säger testaren Louise Holck Clausen. ”Efter användning känns mitt supertorra hår markant mer återfuktat, och frisset är betydligt dämpat”, säger testaren Jenny Bergquist. Doftar fräscht. Det höga priset drar ner betyget.
Betyg: 4,3
ANNONS Köp här (länk till Bangerhead) 

 

LÄS MER Sommarens trendigaste frisyrer 

LÄS MER Skippa klippet – långt hår vid 50 plus är hett 

 

SÅ GICK TESTET TILL

Minst tre personer testar varje produkt. Vi testar fler produkter än de som visas i testet – bara de bästa kommer med. Testperiodens längd varierar, men den är aldrig kortare än två veckor. Allt från doft och konsistens till hur resultatet upplevs bedöms. Därefter sammanställs recensionerna och ett medelbetyg räknas ut.

 

 

Drömmer du om friskt och glansigt hår à la Julia Roberts? En bra hårinpackning kan ta dig en bit på vägen.Drömmer du om friskt och glansigt hår à la Julia Roberts? En bra hårinpackning kan ta dig en bit på vägen.Drömmer du om friskt och glansigt hår à la Julia Roberts? En bra hårinpackning kan ta dig en bit på vägen.
Drömmer du om friskt och glansigt hår à la Julia Roberts? En bra hårinpackning kan ta dig en bit på vägen. Foto: ANDY KROPA / AP TT NYHETSBYRÅN

Så lyckas du med hårinpackning – vanliga frågor och svar

Vad är hårinpackning?

Hårinpackning är en mask som främst återfuktar håret och gör det mjukt och glansigt, men masken kan också leverera lösningar på specifika problem. Vill du skydda din hårfärg är testets femma True soft masque från Maria Nila ett bra alternativ. Vill du dämpa gula pigment är en silverinpackning toppen. Gemensamt för de flesta hårinpackningar är fukt, men vissa hårinpackningar verkar också reparerande, som M-plex bond repairing miracle mask från Label.m. Har du skadat hår ska du även kolla efter aminosyror i inpackningen, men tänk på att för mycket protein kan göra håret stelt om ditt behov egentligen är fukt. 

Gemensamt för de flesta hårinpackningar är fukt, men vissa hårinpackningar verkar också reparerande

Hur använder jag hårinpackning?

Hårinpackningen används efter schampo men innan balsam. Schamponera håret två gånger – första schamponeringen tar bort stylingprodukter och smuts, medan den andra omgången rengör på djupet. Schampo öppnar upp strået och gör det redo för nästa steg. Men innan det är dags för inpackning bör du handdukstorka eller krama ur håret ordentligt; håret ska vara fuktigt men inte blött så att inte inpackningen glider ur. Avsluta med balsam – ett viktigt steg eftersom balsam sluter fjällskiktet på hårstrået igen. 

Hur ofta ska jag använda hårinpackning?

En gång i veckan räcker utmärkt, men håret skadas inte heller av att få en dos inpackning vid varje tvätt om du känner för det. Har du väldigt slitet och behandlat och behöver bygga upp håret ordentligt är det bra att använda en återfuktande och reparerande inpackning vid varje tvätt tills håret har återfått sin styrka.

Hur länge ska hårinpackningen sitta i?

På produkten står alltid verkningstiden. Ofta är den mellan 10 och 15 minuter, men det finns också masker som verkar snabbare. Det skadar däremot inte att låta hårinpackningen sitta i längre. Vira in håret i en handduk och passa på att raka benen, skrubba kroppen och använd en ansiktsmask så går tiden i en rasande fart.

Jag använder hårinpackning men märker ingen skillnad. Vad gör jag för fel?

Testa att byta inpackning. Det kan vara så enkelt som att du har en mask som inte är anpassad efter din hårtyp. Det bästa är att rådfråga din frisör när det är dags att investera. Det kan också vara så att du inte har kramat ur håret ordentligt innan du applicerar, att du behöver använda inpackningen vid varje hårtvätt, eller att du helt enkelt inte låter den verka tillräckligt länge. 

Kan jag göra en egen hårinpackning?

Absolut, vanliga vegetabiliska oljor kan göra underverk på torrt hår (dock kan det inte bygga upp skadat hår). Applicera kokos-, avokado-, mandel- eller aprikoskärneolja i håret och låt verka så länge som möjligt innan schamponering. Ett superknep är att dränka håret i olja, vira in det i en handduk och sova med husmorsinpackningen över natten. Det krävs då lite mer tid till att tvätta ur oljan och tricket är att addera schampo innan vatten, och sedan tillsätta lite vatten i taget. Men glöm inte att kombinera med professionella inpackningar, som är sammansatta in i minsta detalj, verkar på djupet och återbygger håret.

LÄS MER Bäst i test silverschampo – från budget till lyx