Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Spana in de viktigaste hårtrenderna för 2023 redan nu!Spana in de viktigaste hårtrenderna för 2023 redan nu!Spana in de viktigaste hårtrenderna för 2023 redan nu!
Spana in de viktigaste hårtrenderna för 2023 redan nu!Spana in de viktigaste hårtrenderna för 2023 redan nu!Spana in de viktigaste hårtrenderna för 2023 redan nu!
1 AV 3
Frisyrerna att satsa på • Färgtrender • Styling
2 AV 3
Spana in de viktigaste hårtrenderna för 2023 redan nu!
3 AV 3
Spana in de viktigaste hårtrenderna för 2023 redan nu!

Hårtrender 2023: De viktigaste klippen, hårfärgerna och frisyrerna från catwalken

Spana in de viktigaste hårtrenderna för 2023 redan nu! Fuktiga längder, enorma volymer och lekfulla accessoarer – DV guidar dig till catwalkens spännande frisyrer som formar hårvärlden framöver. 

Långt Rapunzel-hår

Kort page, statementklipp och mer excentriska frisyrer har fått de långa längderna att lysa med sin frånvaro under flera säsonger. Tills nu. Hos Givenchy, Chloé och Dior – för att nämna några – var det de midjelånga svallen som drog blickarna till sig. Vill du se hur långt du kan gå? Vårda längderna med stärkande produkter, var nitisk med värmeskydd och varför inte minska friktionen mot håret genom att sova på örngott i mullbärssiden?

ChloéChloéChloé
Chloé Foto: Catwalkpix
DiorDiorDior
Dior
GivenchyGivenchyGivenchy
Givenchy

Kreativa flätor

Mikroskopiska, oregelbundna, trassliga, smyckade eller skapade med absolut precision; flätan får mycket fokus och presenteras i en mängd varianter i vår. Tämj längderna och ge dem extra vård med en olja, eller addera lite texturgivande mist, helt beroende på vilket behov du har, för att skapa extra fin finish, grepp och kontroll.

DiorDiorDior
Dior Foto: Catwalkpix
BlumarineBlumarineBlumarine
Blumarine Foto: Catwalkpix
Foto: Catwalkpix

Bombastisk blowout

En av de mest efterfrågade frisyrerna nu är enligt experternas utsago den voluminösa föningen, extra allt. Ingen skräll direkt, då få saker ramar in och lyfter som ett perfekt fixat hår. Investera i en riktigt bra värmestyler och produkter som ger både glans, skydd och lätt stadga så kan du med lite övning fixa stilen lika bra hemma som på salong.

Sergio HudsonSergio HudsonSergio Hudson
Sergio Hudson
Dolce & GabbanaDolce & GabbanaDolce & Gabbana
Dolce & Gabbana
VersaceVersaceVersace
Versace

Slätt och snett

Den knivskarpa mittbenan är inte på väg bort, men har definitivt fått konkurrens av den sneda benan som ger lite mer av en genomförd look. Vi ser den i alla olika längder och texturer men den slätkammade och högblanka dominerar. 

FerragamoFerragamoFerragamo
Ferragamo
LoeweLoeweLoewe
Loewe
TrussardiTrussardiTrussardi
Trussardi
Saint LaurentSaint LaurentSaint Laurent
Saint Laurent

Nya vidder

Låt håret spela huvudrollen och låt det ta plats på både längd och bredd. Framhäv dina naturliga lockar eller skapa nya med en värmetång för ett fluffigt hår med 80-talsvibbar à la Tom Ford. Naturligt lockiga hår tenderar att bli torra i längderna. Förläng tiden mellan tvättarna med ett uppfräschande spraybalsam.

Tom FordTom FordTom Ford
Tom Ford
ZimmermannZimmermannZimmermann
Zimmermann
Bottega VenetaBottega VenetaBottega Veneta
Bottega Veneta

Get wet

Wetlooken går ingen förbi och spås bli sedd som en mer bärbar trend vi lär se mer av, även utanför modeveckorna. Stilen kan varieras, från punkig till beachig och mer elegant, kammad bakåt och buren med en röd läpp.

Proenza SchoulerProenza SchoulerProenza Schouler
Proenza Schouler
No21No21No21
No21
Dries van NotenDries van NotenDries van Noten
Dries van Noten

Babylugg

Fjunigt babyhår och korta, assymetrisk klippta semi-luggar fick flyga fritt i vinden eller drogs fram och lades på plats med glossig kräm. Känslan är lekfull, enkel och mjuk och ett perfekt komplement till säsongens i övrigt mer storslagna stilar.

Tory BurchTory BurchTory Burch
Tory Burch
TrussardiTrussardiTrussardi
Trussardi
Yohji YamamotoYohji YamamotoYohji Yamamoto
Yohji Yamamoto

Mega-accessoarer

Moschinos badringar, Paul & Joes pärlbeströdda diadem och Chanels extra stora klämma talar sitt tydliga språk – även accessoarerna får ta plats just nu. Vi gillar tanken på överdimensionerade klämmor, onödigt lyxiga scrunchies och scarves som emotionellt (och visuellt) stöd extra gråa januaridagar.

ChanelChanelChanel
Chanel
MoschinoMoschinoMoschino
Moschino
Paul & JoePaul & JoePaul & Joe
Paul & Joe Foto: Catwalkpix

LÄS MER: ”Frisyren förändrade mitt liv” - tre kvinnor berättar om vad håret betytt för karriär och självkänsla 

LÄS MER: Säsongens lyxiga hårvård – till budgetpris