Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Tips och produkter för ett lyckat hemmaspa.Tips och produkter för ett lyckat hemmaspa.Tips och produkter för ett lyckat hemmaspa.
Tips och produkter för ett lyckat hemmaspa.

Skönhetsredaktören: ”Så får du till ett mysigt hemmaspa – bästa tipsen”

Det här galna året innebär en hel del stress men också mycket tid hemma. Beröring och mys känns extra viktigt nu och skönhetsredaktör Anja Skeppe Grahn har satt upp ett eget hemmaspa med avkopplande massage och lugnande dofter på menyn.

Ett hemmaspa är lugnande för både kroppen och sinnet. Skönhetsredaktör Anja Skeppe Grahn listar tipsen och produkterna som garanterar en mysig stund för dig själv.

1. Lyxigt doftljus från Bamford

För att komma i spa-stämning tänder jag ett ekologiskt English garden-ljus i doften Lavender från Bamford. Det är något väldigt lugnande med lavendel. Jag har många mysiga associationer med lavendel, men det har också en bevisat lugnande effekt. Mer info och köp här (länk till Wakakuu).

Ekologiskt doftljus, English garden-ljus i Lavender från Bamford.Ekologiskt doftljus, English garden-ljus i Lavender från Bamford.Ekologiskt doftljus, English garden-ljus i Lavender från Bamford.
Ekologiskt doftljus, English garden-ljus i Lavender från Bamford.

2. Mjukgörande skrubb från Filorga

Hudvårdsdelen av mitt hemmaspa börjar med Scrub & peel från Filorga, som exfolierar huden babylen och banar väg för fukt och näring från efterföljande hudvård. Tuben är tillsynes liten, men skrubben dryg. Mer info och köp här (länk till Skincity).

Kroppsskrubb , Scrub & peel från Filorga.Kroppsskrubb , Scrub & peel från Filorga.Kroppsskrubb , Scrub & peel från Filorga.
Kroppsskrubb , Scrub & peel från Filorga.

3. Avslappnande kroppsolja från Clarins – ger ultramjuk hud

Relax treatment oil från Clarins är en klassiker som jag återkommer till när jag vill ge mig själv mjuk hud men också lite avslappnande massage efter duschen, då huden fortfarande är varm och fuktig. Mer info och köp här (länk till Skincity).

Kroppsolja, Relax treatment oil från Clarins.Kroppsolja, Relax treatment oil från Clarins.Kroppsolja, Relax treatment oil från Clarins.
Kroppsolja, Relax treatment oil från Clarins.

4. Lugnande och återfuktande ansiktsmask från Clarins – perfekt för torr och mogen hud

En mask jag alltid ser till att ha till hands när huden känns extra trött. På bara tio minuter blir huden helt återfuktad av ansiktsmasken SOS comfort från Clarins. Känns huden extra torr och irriterad brukar jag även sova med den, och morgonen efter är torra partier försvunna och huden känns jämnare och friskare. Mer info och köp här (länk till Skincity).

Återfuktande ansiktsmask, SOS comfort mask från Clarins.Återfuktande ansiktsmask, SOS comfort mask från Clarins.Återfuktande ansiktsmask, SOS comfort mask från Clarins.
Återfuktande ansiktsmask, SOS comfort mask från Clarins.

5. Jaderoller från Kicks för fast hud och lyster

Ansiktsrollern adderar verkligen något extra till hudvårdsrutinen! Det är inte bara otroligt skönt att rulla jadestenen – den här med en slät sida och en med piggar är från Kicks – över ansiktet, det hjälper också till att sätta i gång blodcirkulationen, vilket ger lyster och har en lätt avsvällande effekt. Jag brukar förvara min i kylen. Mer info och köp här (länk till Kicks).

Textured jaderoller från Kicks.Textured jaderoller från Kicks.Textured jaderoller från Kicks.
Textured jaderoller från Kicks.

LÄS MER: Gör egen ansiktsbehandling hemma - kurerna och redskapen 

6. Vattenflaska med kristall från Bamford

Med Bamfords vattenflaska som ”laddas” vatten med kristaller. Oavsett om man tror på kristallers förmåga att ge energi eller ej så är det den vackraste vattenflaska jag sett och den är perfekt spa-ig på badkarskanten eller bredvid yogamattan. Mer info och köp här (länk till Åhlens)

Vattenflaska med kristall från Bamford.Vattenflaska med kristall från Bamford.Vattenflaska med kristall från Bamford.
Vattenflaska med kristall från Bamford.

7. Massageljus från Rituals

Tänd massageljuset från Rituals så ger det strax en varm olja som känns extra avstressande (och proffsig) att massera med. Jag brukar massera mina ömma och spända vader, eller ge bort en avkopplande kvällsmassage (den masserade kommer garanterat bli positivt förvånad). Mer info och köp här (länk till Rituals).

Massageljus från Rituals.Massageljus från Rituals.Massageljus från Rituals.
Massageljus från Rituals.

8. Örngott av siden från Soà Stockholm – sliter mindre på håret

Sidenörngott gör inte bara bäddningen extra fint, det är skönt att sova på och sliter mindre på håret eftersom det skapar mindre friktion och suger upp mindre fukt och naturliga oljor från håret. Samma sak gäller kinderna som jag upplever blir mindre torra och får färre ”sovrynkor” av siden. Mina örngott av siden kommer från Soà Stockholm Mer info och köp här (länk till Soà Stockholm) och Amelie Soie. Mer info och köp här (länk till Lyko).

Örngott i mullbärssilke från Soà Stockholm.Örngott i mullbärssilke från Soà Stockholm.Örngott i mullbärssilke från Soà Stockholm.
Örngott i mullbärssilke från Soà Stockholm.

9. Hårinpackning från Noir – räddningen för torrt och slitet hår

Epic treat deep conditioning treatment mask, från Noir Stockholm är min räddning när håret känns extra trist och torrt. Ofta börjar jag med ett djuprengörande schampo och sedan har jag i hårinpackningen så länge som möjligt (nuförtiden sitter jag ofta framför datorn i morgonrock och hårinpackning). Mer info och köp här (länk till Åhlens).

Återfuktande hårinpackning, Epic treat deep conditioning treatment mask, från Noir Stockholm.Återfuktande hårinpackning, Epic treat deep conditioning treatment mask, från Noir Stockholm.Återfuktande hårinpackning, Epic treat deep conditioning treatment mask, från Noir Stockholm.
Återfuktande hårinpackning, Epic treat deep conditioning treatment mask, från Noir Stockholm.

LÄS MER: Återfuktande schampo och balsam - bäst-i-test!  

LÄS MER: Bästa ansiktsoljan som återfuktar torr hud – här är oljan som får bäst i test 

LÄS MER: Pedikyr hemma – så fixar du fina fötter på nolltid