Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: PHOTOGRAPH FOR EDITORIAL USE ONLY

Höstens hetaste nageltrender

Nagleltrender är mer synliga i modevärlden i år än de varit på länge! Spännande nya färger och lacktekninker dyker upp hela tiden och intresset för att smycka sina naglar bara växer. Självklart syntes detta även på modevisningarna inför hösten. Damernas.se presenterar 5 av höstens stora nageltrender.

Av: Carin Karlsson

1. GothsvartDet syntes tydliga goth-influenser i höstens mode och färgen svart syntes mycket både på kläder, naglar och ögonlock. Svarta kläder och skor är lättburet, men svarta naglar är lite mer dramatiskt och kan
kännas lite punkigt, men om du vågar testa kan det snabbt bli en ny favorit då det, precis som svarta skor, passar till nästan allt. Var extra noggrann när du målar naglarna eftersom det syns så tydligt om
något hamnar på huden (använd då en tops med lite nagellacks-borttagningsmedel på.) De svarta naglarna syntes bland annat hos Rue du Mail och Valentino.

2. RubinröttJuvelfärger som rubinrött, safirblått och smaragdgrönt syntes mycket både i kläder och på naglar. Djupt röda naglar ser både glamoröst och trendigt ut. Om du brukar gilla den klassiska blodröda nyansen kan du i höst testa en mörkare vinröd nyans. Syntes bland annat hos Emporio Armani, Ferragamo och Issa.

3. Nyskapande fransk manikyr
Den klassiska franska manikyren med ljusrosa naglar och vita tippar fick i år lämna plats för nya, mer kreativa, versioner. Olika färger och former syntes, som alla kändes som moderna uppdateringar av den gamla klassikern. Syntes bland annat hos Donna Karan och Todd Lynn.

4. NagelkonstDet var i år fritt fram för nagelkonstnärerna att skapa egna små konstverk på naglarna! Den här kreativa nageltrenden är väldigt stor just nu och vi kommer garanterat få se ännu mer spännande nagelkonst
på visningarna för våren. Syntes bland annat hos Meadham Kirchhoff, Mugler och Vivienne Westwood.


5. Matt asfalt
Grå nyanser syntes på flera visningar, som en kontrast till allt det konstnärliga och färgstarka. Ljusa grå nyanser med en matt yta är höstens val för den som vill vara lite mer dämpad och sofistikerad.
Syntes bland annat hos Elie Saab och Comey.