Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Foto: Istock

Spaning: Kan hudvård och makeup förvandlas till en och samma produkt?

Det verkar som att beautyvärlden går mer och mer åt det multifunktionella hållet. Vi spanar in nystartade Make the make, vars produkter är tänka att vara lika mycket hudvård som smink. 

Kommer vi behöva mindre badrumsförvaring i framtiden? Ännu mindre necessärer på resan? Ja, kanske! Om trenden med multifunktionella produkter fortsätter i den här takten lär det inte dröja innan vi kan byta ut dagkräm och foundation mot en produkt som kombinerar bägges egenskaper.

Ett svenskt märke som sysslar med just "makeup-infused skincare", hudvårdande makeup, är Make the make som är framtaget av beautyåterförsäljaren Skincity.

Hudvård ska sjunka in i huden, medan makeup ska lägga sig ovanpå

Tidigare har märket gjort makeupborstar men nyligen tagit steget in i basmakeupens värld. Alla produkter innehåller aktiv hudvård och är framtagna av hudterapeuter, inte makeupartister vilket annars är vanligt när det kommer till makeup. Enligt Sofia Mellström, hudterapeut och marknadsansvarig på Skincity, är det kundernas önskemål som delvis har fått styra produkternas egenskaper.

https://www.instagram.com/p/ByZYgmuo8UA/

 

Det har resulterat i till exempel en concealer som stärker hudens barriär tack vare peptider och ceramider och en foundation som ger återfuktning och antioxidanter genom ingredienser som squalane och resveratrol.

– Det har tagit över två års tid att ta fram de här produkterna. Vår flytande foundation, Flawless filter, gjorde vi om 72 gånger innan vi var nöjda, säger Sofia Mellström.

Att det har tagit lång tid beror på att hudvård och smink fungerar så olika, berättar Sofia. Hudvård ska sjunka in i huden, medan makeup ska lägga sig ovanpå. Man har också försökt hålla nere priserna, och har ingen produkt som kostar över 300 kronor.

Ersätta dagkräm med aktiv foundation? Inte än.

Ännu går det däremot inte helt att ersätta din vanliga hudvårdsrutin av serum, dagkräm och spf med en aktiv makeupprodukt. De hudvårdande makeup-produkterna som finns på marknaden nu är snarare ett alternativ till dig som vill förlänga din hudvårdsrutin.

Vi får fortsätta längta lite till efter dagen då vi kan ha en enda tub som uppfyller alla våra önskemål!