Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Jason Lloyd Evans

7 faktorer som påverkar din hud varje dag

Dina gener har stor påverkan på hur din hud ser ut och hur den åldras. Men det finns också många yttre faktorer som påverkar hur huden mår. DV listar 7 faktorer som kan ha stor inverkan på din hud. 

En av två kvinnor upplever att de ser äldre ut på morgonen än på kvällen, enligt en undersökning som det franska skönhetsföretaget Vichy låtit göra. Det beror inte bara på trötthet efter dagens utmaningar, utan även på den dagliga åldringsprocessen i huden. Ansiktet är särskilt utsatt för yttre påfrestningar men du kan göra mycket själv för att huden ska må bra.

7 sätt att förbättra din hud:

1. Miljön. Yttre påfrestningar som kyla och för mycket sol kan ge torrhet och skador på huden. Däremot behöver huden exponeras för solljus för att kunna bilda det livsviktiga D-vitaminet.

2. Stressa inte. Stress frigör stresshormonet kortisol vilket kan påverka huden negativt.

3. Motion. Om du tränar och rör på dig ökar blodcirkulationen och olika ämnen som reparerar och förnyar cellerna i huden frigörs.

4. Skönhetssömn. En god natts sömn påverkar din hud positivt. Därför är det viktigt att man sover de timmar man behöver varje natt.

5. Kosten spelar stor roll för hur huden mår. Ät balanserat och sunt. Undvik för mycket socker, ät grönt och drick mycket vatten.

6. Rengöring. En bra rengöringsprodukt är A och O för att huden ska må bra. Den bör användas dagligen oavsett om du har burit smink eller inte.

7. Återfuktning ger din hud extra näring och gör att huden inte blir för torr. En bra dag- och nattkräm motverkar din huds åldrande.

Här är fyra produkter som gör underverk för din hud: 

Liftactiv Supreme är den första dagcremen från Vichy som hjälper mot dagliga ålderstecken som förlust av fasthet och den ger en kontinuerlig förbättring av hudens fasthet och minskar rynkor.

Liftactiv Serum 10 Supreme. Ett nytt serum mot rynkor, trist hudton och för förbättrad fasthet. Efter bara tio dagars användning upplevs huden som förbättrad.

Liftactiv Advanced Filler. Kämpar mot det trista och allvarliga uttrycket som har orsakats av skarpa, vertikala rynkor. Resultatet blir ett fräscht och positivt ansiktsuttryck och huden ser mer strålande ut.

Liftactive Eyes. Minskar rynkor runt ögonen. Liftactive Eyes är anpassad för kvinnor som vill ha en komplett hudvård till ögonområdet mot rynkor och påsar. En behaglig ögonkräm med en härlig konsistens, anpassad till det känsliga ögonområdet.

Läs mer om Vichy här