Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

På jakt efter en sminkspegel som underlättar när du lägger din makeup? Här är bästa speglarna.På jakt efter en sminkspegel som underlättar när du lägger din makeup? Här är bästa speglarna.På jakt efter en sminkspegel som underlättar när du lägger din makeup? Här är bästa speglarna.
På jakt efter en sminkspegel som underlättar när du lägger din makeup? Här är bästa speglarna. Foto: Unsplash Steven Lasry

Bästa sminkspegeln – 6 speglar för olika behov, från beautynörden till minimalisten!

Ser du dåligt när du sminkar dig? En bra sminkspegel kan vara lösningen. I dagens utbud av sminkspeglar finns det något för alla: med inbyggda lampor, med förstorande effekt och med andra smarta funktioner. Damernas Värld listar 6 sminkspeglar för alla plånböcker och behov. 

Många är vi nog som sminkat oss och sedan gått ut i dagsljus för att upptäcka att det kanske blev lite väl mycket rouge, eller att vår foundation definitivt är för mörk. Dåligt ljus i badrummet eller sovrummet kan tyvärr göra att makeupen blir något skev - men tyvärr är inte alla bostäder välsignade med optimalt placerade fönster för att ge oss det där naturliga ljuset som gör att sminket är så mycket lättare att applicera. Och någon gång vill en ju sminka sig på kvällen, eller hur?

Vare sig du är proffs, nybörjare eller designintresserad och vare sig du vill ha lyx eller budget - vi har hittat spegeln för dig! 

1. För beautynörden: spegel med led-belysning

Sminkspegel för den skönhetsintresserade, från Browgame Cosmetics.Sminkspegel för den skönhetsintresserade, från Browgame Cosmetics.Sminkspegel för den skönhetsintresserade, från Browgame Cosmetics.
Sminkspegel för den skönhetsintresserade, från Browgame Cosmetics.

Original Lighted Makeup Mirror från Browgame Cosmetics.
Säkert har du sett denna i bakgrunden hos någon skönhetsguru eller influencer? Och det med rätta, att den blivit en stor favorit för många är inte konstigt! Ljuset är behagligt och verkligen optimalt för att lägga makeup, spegeln går att ställa in för att få perfekt vinkel och på baksidan finns en liten förstorande spegel som med magnet fästs på den större spegeln. Dessutom laddas den enkelt och snabbt med sladd, mer miljövänligt än batterier. Fullpott - en riktig favorit för Damernas Värld!
Mer info och köp här (länk till Lyko).

2. För den sparsamma: billig sminkspegel med sugpropp 

Makeup-spegel från Åhlens.Makeup-spegel från Åhlens.Makeup-spegel från Åhlens.
Makeup-spegel från Åhlens.

Spegel x10 från Åhlens.
Vilket budgetkap denna lilla smarta spegel med 10 gånger förstorande glas är! Perfekt för dig som har läsglasögon och ser dåligt på nära håll. En behändig spegel på fot för liten peng. Ingen belysning men lätt att flytta och fästa på fönsterbräde till exempel. Sugproppen har en smart låsfunktion och du kan därmed utan rädsla sätta fast den på baddrumspegeln.
Mer info och köp här (länk till Åhlens).

3. För den som vill ha lyx: stor sminkspegel med belysning à la Hollywood

Stor spegel för sminkbordet.Stor spegel för sminkbordet.Stor spegel för sminkbordet.
Stor spegel för sminkbordet.

Grann sminkspegel LED från LampGallerian.
Om du vill lyxa till det, eller få in lite Hollywood-flärd i vardagsrutinen är det denna spegel du ska ha. Glödlamporna ger den där filmstjärnglamour och spegeln är perfekt för den som vill inredda en vanity-hörna. Fäst spegeln i väggen eller ställ den på sminkbordet. Dessutom med dimbara LED-lampor.
Mer info och köp här (länk till LampGallerian).

4. För den trångbodde: spegel med förstoringsglas att hänga upp

Svart sminkspegel på fot från Åhlens.Svart sminkspegel på fot från Åhlens.Svart sminkspegel på fot från Åhlens.
Svart sminkspegel på fot från Åhlens.

Spegel, 20x18 cm från Åhlens.
Minipris på denna klassiska sminkspegel, med två speglar som du lätt snurrar fram - en med vanligt glas och en med förstoring x 3. Den smarta ramen gör att du enkelt kan flytta runt och sminka dig där du vill, men du kan också hänga fast den på en krok! Super för dig som gillar att stå upp och sminka dig, men även om du har det lite trångt i badrummet.
Mer info och köp här (länk till Åhlens).

5. För den designintresserade: minimalistisk spegel med förvaring 

Elegant sminkspegel från Markslöjd.Elegant sminkspegel från Markslöjd.Elegant sminkspegel från Markslöjd.
Elegant sminkspegel från Markslöjd.

Reflect bordslampa usb spegel från Markslöjd.
Minimalistisk stram stil på denna spegel på fot med inbyggd dimbar lampa. Och det är inte bara en snygg sminkspegel att ha framme, den har även den smarta funktionen att du kan ladda din telefon genom den inbyggda Usb-porten. Hörde vi någon som sa perfekt förfest-spegel?  
Mer info och köp här (länk till Ellos).

6. För den på resande fot - liten sminkspegel med förstoring 

Fickspegel Tweezermate 10X Lighted Mirror från Tweezerman.Fickspegel Tweezermate 10X Lighted Mirror från Tweezerman.Fickspegel Tweezermate 10X Lighted Mirror från Tweezerman.
Fickspegel Tweezermate 10X Lighted Mirror från Tweezerman.

Tweezermate 10X Lighted Mirror från Tweezerman.
Kanske är du ofta på resa, kanske behöver du bara spegeln ibland, kanske är boendet i minsta laget? Hur det än må vara är en liten lätt och behändig sminkspegel aldrig ett felköp. Den lilla uppförstorande spegeln är lätt att packa med på resan, eller lägga ner i byrålådan för den som inte vill ha den framme. Tack vare belysningen ser du tydligt vad du gör, en perfekt spegel att hålla i handen för att till exempel noppa ögonbrynen.
Mer info och köp här (länk till Kicks).

LÄS MER: Bästa ansiktsoljan som återfuktar torr hud – här är oljorna som får bäst i test 

LÄS MER: Organisera din skönhet på bästa sätt - 10 snygga necessärer och sminkväskor

LÄS MER: Ögonfransserum: bäst i test 2021 och allt du behöver veta