Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Hur fungerar Dermapen? Vi har svaren!Hur fungerar Dermapen? Vi har svaren!Hur fungerar Dermapen? Vi har svaren!
1 AV 2
Hur fungerar Dermapen? Vi har svaren!
Foto: Jason LLoyd Evans
2 AV 2
Foto: Privat: Jasminda Blanco

Dermapen – allt du behöver veta och så blir resultatet (före och efter-bilder)

Med den effektiva (och hypade) behandlingen Dermapen tar du dig snabbt från pigmentfläckar till perfekt porslinshy. Men funkar det, gör det ont och vem passar dermapen? Här har du alla svar!

Tampas du med stora porer eller gamla ärr från akne? Akneärr är vanligt men ser olika ut. En behandling med Dermapen kan hjälpa dig att får bort ärren och minska hudens porer. Med den effektiva (och hypade) behandlingen Dermapen tar du dig snabbt från pigmentfläckar till perfekt porslinshy. Vi har tagit reda på allt du behöver veta om behandlingen!

Vad är Dermapen?

Dermapen är en behandling med nålar. Behandlingen ökar hudens egen produktion av kollagen, reducerar ärr och fina linjer samt minskar porernas storlek. Resultatet blir en jämnare och fastare hud med mer lyster. Syror och nålar är några snäpp effektivare mot envisa pigmentfläckar och tar huden ett extra språng mot fantastisk lyster. Dermapen är den största hypen på salongerna just nu – inte så konstigt eftersom behandlingen ger ett oslagbart resultat. Tolv sterila engångsnålar skapar upp till 1300 mikrostick i huden per sekund. Det ger en kollagenstimulerande effekt djupt ner i huden men också små kanaler som ökar hudens upptagningsförmåga av fukt och näring från den efterföljande masken.

För vem passar Dermapen?

En Dermapen-behandling passar dig som har akneärr, förstorade porer eller upphöjda ärr. Vill du tona ner rynkor och fina linjer kan en Dermapen-behandling också vara ett bra alternativ.

Hur funkar Dermapen? 

Du måste alltid vara noga med att först och främst boka in en konsultation med en auktoriserad hudterapeut. Under besöket går ni igenom vad som passar just din hy och vilket resultat du kan förvänta dig. Själva behandlingen tar mellan 5 och 30 minuter. Du får först en bedövande kräm. Därefter behandlas huden med en liten ”penna” med 12 sterila engångsnålar, som gör cirka 1300 hål per sekund. Nålarna som används i Dermapen-behandlingen skapa små microkanaler, som gör det möjligt att slussa in aktiva ämnen, som till exempel hyaluronsyra, ned på djupet i din hud. Microkanalerna stimulerar också produktionen av kollagen. Avslutningsvis smörjs ansiktet in med en skön, svalkande hudkräm.

Hur många behandlingar behövs för att akneärr ska försvinna?

Det varierar från person till person, men vanligtvis krävs cirka 5-6 behandlingar för att nå ett optimalt resultat. Många ser resultat redan efter första behandlingen.

Vad ska jag tänka på efter en behandling med Dermapen?

Huden kan vara lite röd och svullen efteråt. En del kan också uppleva samma känsla som efter en lättare solbränna. Det brukar lägga sig efter en till två dagar. Det är viktigt att du inte rör vid ansiktet för mycket efter behandlingen. Du bör inte heller träna eller bada bastu efteråt. Smink ska du undvika i minst ett dygn.

Funkar Dermapen på alla?

Alla behandlingar fungerar olika på alla. Om du inte ser resultat av Dermapen efter första gången kan det vara bra att testa en gång till. Vissa typer av hy behöver djupare behandling än andra.

Jasminda Asplund Blanco, medlem i DV:s tespanel testar Dermapen: så här tycker hon + före och efter-bilder

Innan behandling med Dermapen.Innan behandling med Dermapen.Innan behandling med Dermapen.
Innan behandling med Dermapen. Foto: Privat: Jasminda Blanco

Jasminda Asplund Blanco är med i Damernas Världs testpanel och är med och testar väldigt många produkter varje år. Vi bad henne testa Dermapen och skriva om sin ärliga upplevelse före, under och efter en Dermapenbehandling. 

”Inför min Dermapen-behandlingen på MMSkincare har en hetsig jobbperiod resulterat i en hel del stressfinnar som jag i desperation också gett mig på att klämma. Överlag har Dermapen alltid funkat för att hålla aknen borta ett tag men framför allt tyna bort blåmärken/ärr som har varit svårt att behandla med egna medel. Efter konsultation valde vi att använda MG-BL (Meso-Glide Clearer) innehållandes bland annat lakritsrot, mjölon, kojicsyra och vitamin C för att tackla ojämn hudton och pigmenteringar. Just C-vitamin har jag alltid i badrumsskåpet för att tona pigmenteringar, så att få pumpa in vitaminet djupare i huden känns som ren lyx! 

Dermapen är aldrig en särskilt skön historia. När nålarna sveper på ögonlock och i T-zonen rycker ansiktet till av smärta men det är överkomligt för de ynka 15-20 minuter som det tar innan hela ansiktet fått sig en omgång. En svalkande mask får ner den akuta rodnaden och strama stickande känslan som är påtaglig direkt efter. Jag blev sedan glatt överraskad att erbjudas ett lager vårdande kamouflering i form av Dp Dermaceuticals foundation Cover recover (Mer info och köp här – länk till Hudoteket) som gjorde att jag kunde bege mig till jobbet en timme senare utan att skrämma något barn. Eftersom det ändå är en framskapad inflammation i ansiktet och man absolut inte ska experimentera med eget smink inom 12 timmar var detta ett väldigt välkommande alternativ. 

Man behöver inte vara otålig på resultatet då redan dagen efter tycker jag mig ha en stark 8:a i hudkvalité. Jag vet inte om det var de extra ingredienserna vi la till i min behandling som orsakade att jag dock kände stickningar i huden när jag svettades loss på ett träningspass så långt som en vecka efter. Däremot hade jag inte alls samma torra flagnande återhämtningsperiod då jag också smörjde mig med Dp Dermaceuticals Vitamin rich repair cream (Mer info och köp här – länk till Hudoteket) som lugnade och återfuktade ordentligt.”

Hur blev resultatet av Dermapen?

”Jag upplevde att de mörkaste akneärren har en mer framträdande karaktär innan huden helt läkt, så ha tålamod första veckan! Men efter den veckan har huden en fantastisk lyster, minskade porer, uppstramning och en jämnare struktur. De gamla pigmenteringarna är något blekta men ny akne har uppstått vilket kanske kunnat förhindras om jag upprepat behandlingen. Just den behandlingen jag fick kan upprepas så snabbt som 2-4 veckor efter första behandling och bör helst genomföras 4-6 gånger. Baserat på att jag fick ett så fint resultat av bara en behandling skulle jag säga att det är värt att upprepa behandlingen om man vill ha ett mer varaktigt resultat. 

Jag vill helst inte gå utan make-up även efter behandlingen med då strukturen förbättrats har jag en mycket bättre grund för make-up. Det känns ungefär som en riktigt dyr primer som håller i månader; sminket lägger sig jämnare, sitter bättre under dagen och hyn är tåligare för de dagliga hudrutinerna med av och på-sminkning.  

Dermapen har för mig blivit en given behandling för att skrubba av sommarhyn eller återfukta vinterhyn. I jämförelse med hård syrapeeling och antiage-produkter, som jag utan en tanke lagt tusenlappar på, så är Dermapen faktiskt svårslaget trots den lite dyrare engångskostnaden. Jag har hittills i mina 35 år sluppit rynkor eller ens fina linjer utan i stället blivit välsignad med en fetare hy, som då tyvärr ger återkommande akneutbrott. Dermapen har därför också fungerat för mig nästan som en aknebehandling då den jämnat till akneärr och även fått aktiva finnar att försvinna snabbare än de egna husmorsknepen.”

 

3 veckor efter behandling med Dermapen.3 veckor efter behandling med Dermapen.3 veckor efter behandling med Dermapen.
3 veckor efter behandling med Dermapen. Foto: Privat: Jasminda Blanco

LÄS MER: Damernas Världs testpanel – lär känna kvinnorna bakom våra skönhetstest

LÄS MER: ”Så funkar retinol – och därför är det ren magi för din hy”

LÄS MER: Mesoterapi, Dermapen, PRP och trådlyft – vad betyder alla behandlingar egentligen?