Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Snygga hårdtvålar som får dig att längta till att tvätta händerna.
Snygga hårdtvålar som får dig att längta till att tvätta händerna.
Snygga hårdtvålar som får dig att längta till att tvätta händerna.
Snygga hårdtvålar som får dig att längta till att tvätta händerna. Foto: Unsplash

Trendiga hårdtvålen – 7 fasta tvålar som gör handtvätten härligare

Från gammeldags till trendig - den fasta tvålen är hetare än någonsin. 

Hårdtvålen har fått sig ett uppsving! Miljövänlig eftersom den inte innehåller onödigt vatten och att du slipper plastförpackningen, snygg och numera även trendig. Fler och fler märken satsar idag på fasta tvålar. Vi listar 6 favoriter – från klassikerna till de trendiga nykomlingarna!  

Att den fasta tvålen skulle vara en bakteriehärd är dessutom en myt, och du blir också troligtvis mer ordentligt ren när du använder en hårdtvål eftersom du behöver gnugga händerna mer för att få den att löddra och därför tvättar händerna längre. 

1. Originalen: Aleppotvål och Savon de Marseille

Aleppotvålen, historiskt sett den äldsta tvålen, görs av olivolja och lagerbörsolja i Aleppo i Syrien. Den franska varianten, Savon de Marseille, helt enkelt tvål från Marseille är också gjord av vegetabiliska oljor. Använd dessa till att tvätta händerna, kroppen och håret. Både Aleppotvål och Savon de Marseille är dessutom utmärkta för att tvätta kläder och som fläckbortagningsmedel, vi älskar allt i ett-produkter!
Traditionell Aleppotvål från Lagertvål. Mer info och köp (länk till Jordklok).
Savon de Marseille från Compagnie de Provence.
Mer info och köp (länk till Lyko).

2. Svenska klassikern från Gahns

Olivtvål från Gahns. Många minns säkert Gahns från sin barndom. Märket har genomgått en makeover och är tillbaka miljövänligare än någonsin! Finns även som rapstvål eller reptvål i ljuvliga dofterna Ängsblom eller Skogsblom. Mer info och köp (länk till Lyko).

3. Handtvål med skrubb från Björk & Berries

Scrub soap från Björk & Berries. En fast tvål med den lilla extra komponenten att den ger en snäll exfoliering samtidigt som du tvättar händerna. Dessutom både mekanisk och kemisk peeling! Perfekt innan du ska smörja händerna med handkräm, men passar även utmärkt som peeling till kroppen. Mer info och köp (länk till Kicks).

 

4. Väldoftande hårdtvål från Beauty Disrupted

Hand soap amazonian amour från Beauty Disrupted. Svenskt märke som gör hålbart producerad hårdtvål (och schampo/balsam-tvålar) i Grasse, doftens huvudstad i södra Frankrike. Finns i tre olika speciellt framtagna dofter. Mer info och köp (länk till Beauty Disrupted).

5. Hårdtvål för hela kroppen från Melyon

Le miel från Melyon. Svenska Melyon gör inkluderande, hållbara unisex-produkter. Deras hårdtvålar är milda nog att tvätta ansiktet med men funkar också toppen för kroppen och händer. Denna med välgörande honung. Mer info och köp (länk till Melyon).

6. L:a Bruket

Fast tvål salvia/rosmarin/lavendel från L:a Bruket. Västkustproducerad tvål vars mesta ingrediens är kokosolja. Snäll och återfuktande hårdtvål till kropp och händer. Finns i flera dofter och även som tamptvål. Mer info och köp (länk till Åhlens).

 

LÄS MER: Får du inte nog av hårdtvål? Lär dig allt om schampokakan och få tips på de bästa produkterna!  

LÄS MER: Snygga handtvålar att piffa badrummet med – från Byredo till Dior  

LÄS MER: 9 lyxiga handkrämer som livar upp hösten och vintern