Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Svenska budgetfavoriten Försvarets Hudsalva säljs som lyxprodukt i Paris

Svensk skönhet har hamnat på världskartan! Nu hyllas klassikern Försvarets hudsalva i en lyxig skönhetsbutik i Paris.

En av svenskarnas absoluta budgetprodukter har fått internationellt erkännande – och hamnar på hyllan bland mycket lyxigare varumärken. Det handlar om Försvarets Hudsalva, läppbalsamet som bland andra Alicia Vikander har hyllat som sin svenska budgetfavorit, som tar plats i en nyöppnade franska skönhetsboutiquen Dover Street Perfums Market.

LÄS MER: Skincity lanserar eget hudvårdsmärke

– Jag upptäckte er läppbalsam genom några svenska kollegor, de älskar Försvarets Hudsalva, berättar Anne-Florence Darras, projektledare för skönhetsbutiken, som öppnar nu i dagarna.

Försvarets Hudsalva får många lyxiga grannar i skönhetsbutiken i Frankrike. Foto: David Foessel / Dover Street Perfums Market

Det var redan på 1940-talet som Försvarets Hudsalva togs fram för att förebygga skavsår och skydda huden mot kyla. På apoteket har den gjort succé genom åren som läppbalsam och den har många vitt skilda användningsområden – allt från att få fungera som stekfett till att mjuka upp nariga och torra armbågar.

LÄS OCKSÅ: Här öppnar hudvårdsjätten Skincity sin första fysiska butik

Försvarets Hudsalva är en riktig budgetprodukt med sin prislapp på 25 kronor – vilket den kommer kosta i lyxbutiken likaså. Butiken har designats av japanska Rei Kawakubo, creative director på Comme des Garçons och två minuter från Picassomuséet.

Psst! Har du inte vägarna förbi Paris kan du alltid klicka hem ett eget exemplar av den eviga budgetklassikern här! 

Försvarets Hudsalva