Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Foto: Jaclyn Adams

Genvägar till kroppsglow! 7 produkter som gör dig redo för sommaren

Huden på kroppen motsvarar ungefär 90 procent av hudytan, så självklart ska vi visa den lika mycket kärlek som ansiktshuden i sommar. Damernas Värld listar 7 produkter som ger huden glow och fukt i sommar! 

Det är ju inte bara ansiktet som behöver vård och omsorg, på sommaren visar vi upp mer av huden på kroppen och den kan också behöva lite extra vård. Här är 7 produkter som garanterat kommer att ge resultat = glow, fukt och ny spänst! 

1. Lyxig kräm som ökar hudens elasticitet och fasthet 

Extrakt från sojafiber, dill och skönhetsalgen Padina pavonica stimulerar hudens egen förmåga till fasthet och ökad elasticitet. Full effekt efter ungefär fyra veckor. En favorit i dekolletaget. Concentrated Firming Body Cream från Sisley. För fastare hud. Mer info och köp här (länk till Hudoteket.) 

2. Solskydd i sprayform 

Utesportare, badglada och rastlösa - här är en nyhet för er. Osynligt solskydd i snabbtorkande mistform som står emot svett och bad, samtidigt som huden återfuktas med glycerin. Solskyddsmist från Shiseido. För skyddad hud. Mer info och köp här (länk till Kicks).

3. Klassisk torrolja från Nuxe 

En torr kroppsolja är den snabbaste genvägen till en lystrig hudyta. Nuxe klassiska multiolja funkar lika bra på kroppen som i håret. Nytt för i år är en ny, blommig doft med inslag av grapefrukt och magnolia. Kroppsolja, Huile Prodigieuse från Nuxe. För glödande hud. Mer info och köp här (länk till Nordicfeel).

4. Brun utan sol i sprayform från St Tropez 

Brun utan sol är oslagbart när vi vill ha en solskysst hudton utan att utsätta oss för solens skadliga, åldrande strålar, och samtidigt trolla fram en hud som framstår som jämnare och slätare. Brun utan sol från St Tropez. För gyllene hud. Mer info och köp här (länk till Lyko.)  

5. Kroppsmask från Monsun 

Hyaluronsyra binder fukt i huden och används flitigt i ansiktsserum. Denna nattmask för kroppen innehåller fyra sorters hyaluronsyra. Smörj, sov och vakna upp till fuktmättad, stunsig hud. Kroppsmask från Monsun. För fuktmättad hud. Läs Mer info och köp här (länk till Kicks).

6. Kroppspeeling från Filorga 

Den nya generationens kroppspeelingar kombinerar ofta mekanisk kornpeeling med kemiska peelingsyror - som här glykolsyra och PHA-syran glukonolakton - som försiktigt lossar klistret mellan de döda hudcellerna och stimulerar nya, fräscha hudceller att kika fram. Kroppspeeling från Filorga. För sammetsmjuk hud. Mer info och köp här (länk till Nordicfeel). 

7. Balanserande duschgel för problemhud 

Med svett och värme kommer ofta finnarna på ryggen, i nacken eller i dekolletaget. En duschgel med tea tree-olja och zink balanserar talgproduktionen och motverkar aknebakterier. Anti-Blemish duschgel från Skin Treat. För finnfri hud. Mer info och köp här (länk till Kicks).

LÄS MER: Bäst i test 2021 - Damernas Världs stora test av brun utan sol!