Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CAMERA PRESS/Bulls

Brun-utan-sol för ansiktet – tips för ett jämt resultat

Brun utan sol-produkter är ett oslagbart alternativ till solens skönt värmande men skadliga UV-strålar. Förr luktade brun utan sol-crèmer illa, var uttorkande och gjorde huden flammigt orange. Men det är historia. I dag har de flesta brun utan sol-produkter samma doft som vilken hudcrème som helst och de innehåller både fuktbevarande och vårdande ingredienser. Många är dessutom tonade för att genast ge hyn en lätt färg som gör det enklare att applicera crèmen jämnt.

Fördelen med brun utan sol-produkter är att de är helt ofarliga eftersom färgen bildas i hudens yttersta skikt, hornlagret, som består av döda hudceller som kontinuerligt stöts bort. Därför sitter färgen kvar i endast tre till fem dagar.

Det är när det aktiva ämnet DHA kommer i kontakt med aminosyrorna i hudcellerna som den solbruna färgen bildas. Färgen har inget att göra med hudens produktion av brunt melanin som är det naturliga sättet för huden att skydda sig mot UV-strålar. Den färg som bildas av brun utan sol-produkter skyddar inte mot solen.

APPLICERINGSTIPS:

- Peela ansiktet på kvällen för att få bort torr hud.

- Lägg på en fuktmask eller generöst med nattcrème för att fuktmätta hyn.

- Applicera sparsamt med brun utan sol-crème på morgonen efter dagcrèmen.

- Önskas intensivare färg, upprepa appliceringen efter tre timmar när full färgeffekt uppnåtts.

- Undvik läppar, hårfäste och ögonbryn, som kan bli mörkbruna.

- Tvätta händerna efter appliceringen.