Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Tata Harper är född i Colombia med numera bosatt i Vermont, USA.Tata Harper är född i Colombia med numera bosatt i Vermont, USA.Tata Harper är född i Colombia med numera bosatt i Vermont, USA.
Tata Harper är född i Colombia med numera bosatt i Vermont, USA.

Hudgurun Tata Harper om den bästa produkten i baddrumsskåpet och hemligheten till fräsch hy

Tata Harper, 45, är den gröna skönhetsdrottningen som fokuserar på anti-age och glow. Hennes produkter skapas på den egna farmen i Vermont, USA under Tatas noggranna överinseende. Följ med in i Tatas badrum, och få hennes bästa budgettips och knep för mer glow. 

Tata Harper är en pionjär inom naturlig och ekologisk hudvård och hennes exklusiva produkter – som görs på hennes farm i Vermont där hon har full kontroll över produktionen – är baserade på den senaste teknologin och de mest intressanta ingredienserna inom naturkosmetik just nu. Tata är ingenjör i botten så när hon utvecklar nya produkter tillsammans med sina kemister är hon involverad i alla detaljer.

Vilket är ditt främsta tips när det gäller hudvård?
– Det är viktigt att börja bygga en god rutin redan när man är ung; att fokusera på att hålla huden hälsosam och återfuktad och förebygga yttre tecken på åldrande så länge som möjligt. Det spelar också roll vad du stoppar i kroppen i alla åldrar, och det är viktigt att vara medveten om redan som ung. 

Det är en ultimata hemligheten till fräsch och hälsosam hy

Jag har läst att du tycker att rengöring är ett väldigt viktigt steg i hudvårdsrutinen. Kan du berätta lite om det?
– Jag upplever att många tycker att rengöring är ett ganska ”basic” steg i rutinen, men det är avgörande för hudens hälsa. Jag dubbelrengör för att försäkra mig om att huden är rengjord på djupet. Huden utsätts för gifter och föroreningar under dagen, vilka kan skynda på hudens åldrande, så bra rengöring är viktigt för en fräsch och hälsosam hy.

Hur ser din rutin ut?
– Jag är maximalist i fråga om rutinen. Jag tror att ”more is more” när det gäller hudvård och jag använder en mängd produkter varje dag, två gånger om dagen. Jag baserar rutinen på hudens dagsform och gillar att variera rengöring, masker och fuktkräm. I fråga om serum och ögonkrämer är jag mer konsekvent för att verkligen kunna se den kumulativa effekten. 

Brukar du massera eller använda redskap för att optimera resultaten hemma?
– Jag älskar Orbits eye stones från Hukka eftersom du kan använda dem antingen kalla eller varma beroende på vad du behöver. Jag jobbar hemifrån och spenderar en stor del av tiden framför datorn tittande på en skärm, men jag upplever att ögonstenarna hjälpt till att lindra lite av påfrestningen som det innebär för ögonen. Jag älskar också att använda en fyllig pensel för att applicera masker.

Ögonstenar från Hukka.Ögonstenar från Hukka.Ögonstenar från Hukka.
Ögonstenar från Hukka.

Tyngder gjorda av finsk täljsten, och som hjälper ögonområdet att slappna av, Orbit eye stones från Hukka. Mer info och köp här (länk till Hem & Bastu). 

Är det något speciellt man bör ha i åtanke när man går från konventionell hudvård till naturlig? Är det en process för huden att vänja sig till de nya ingredienserna?
– När du gör en övergång till naturlig hudvård är det viktigt att du tar dig tiden och inte dyker ner med huvudet först. Se vad som funkar och inkorporera de nya produkterna långsamt i rutinen för att se hur huden reagerar. De första produkterna jag rekommenderar folk att testa är rengöring och mask. De är bra att starta med och en möjlighet att lära känna märket. Efter det, om det funkar för din hy och du älskar det, skulle jag addera essence och en fuktkräm. De sista produkterna att byta ut är de mer behandlande produkterna som ögonkräm, serum och ansiktsolja. De är ofta dyrare och mer av ett åtagande. De behandlande produkterna är också de som gör störst skillnad på huden, så det är viktigt att se till att allt annat funkar innan du bestämmer dig för ett nytt serum. När du väl har bestämt dig för din nya rutin – håll dig till den!

Vilket är det vanligaste misstaget folk gör med sin hud, enligt dig?
– Att inte ha en holistisk helhetssyn på skönhet och hälsa. Hudvård är bara en del av pusslet och det behöver pareras med träning, ett bra och regelbundet sömnschema och hälsosam kost. Till exempel; att öka mängden vatten du dricker är en liten livsstilsförändring du kan göra för att hjälpa kroppen att göra sig av med toxiner och ge huden en hälsosam lyster. Jag har inga strikta restriktioner i fråga om mat, men jag försöker att äta ekologiskt odlad och näringsrik mat så långt det är möjligt. Ju närmre maten är sin naturliga form desto mer näringsrik är den. 

Vilka är dina favoritprodukter, bortsett från de du tagit fram själv?
– Jag älskar Westman Atelier. Det är en ren, högpresterande makeuplinje utan syntetiska ingredienser som ser så fin ut på huden. På senare tid har jag börjat använda ett serum i hårbotten för att stärka håret. Min favorit kommer från Hårklinikken. Mitt hår kan bli ganska torrt i topparna så jag älskar också att applicera en inpackning, som Cut by Freds, innan jag tvättar håret.

Hårmask från Cut By Fred.Hårmask från Cut By Fred.Hårmask från Cut By Fred.
Hårmask från Cut By Fred.

Vegan hydration mask från Cut By Fred. Mer info och köp här (länk till Fab-Lab.)  

Vad är din relation till doft och den mer sensoriska aspekten av skönhet?
– Jag älskar aromatiska oljor och de är en stor del av vår hudvård. När jag behöver en liten boost använder jag en av våra aromatiska behandlande oljor, eller så älskar jag att använda min Vitruvi diffuser för doftande oljeblandningar för hemmet.

Diffuser från Vitruvi. Mer info och köp här (länk till Revolve). 

Vad är ditt bästa knep när du behöver pigga upp dig?
– Mörk colombiansk choklad, ju mer desto bättre!

Vilket är ditt bästa budgetknep i fråga om skönhet?
– Min mamma och mormor brukade alltid ha spa-partyn med sina vänner och de tog sig tid för skönhet varje dag. Det var mycket DIY-masker och behandlingar med ingredienser som avokado, honung och citron, råvaror som växte lokalt eller köptes färska i butiken. Vi gjorde ofta vår egen mask med ren honung. Det är överkomligt och så återfuktande och uppfriskande.

Vad är viktigt för att hålla sig hälsosam, lycklig och (förhoppningsvis) stressfri som entreprenör?
– Att hitta balans är en process, men jag hittar alltid sätt att lindra stress genom meditation, aromaterapi och så klart min hudvårdsritual. Ett bra ställe att börja, och ta en liten mental paus samtidigt, är med ansiktsmasker. En av mina favoriter är min egen Resurfacing mask som ger glow direkt.

Tatas favoritmask.Tatas favoritmask.Tatas favoritmask.
Tatas favoritmask.

Exfolierande mask med salicylsyra, Resurfacing mask från Tata Harper. Mer info och köp här (länk till Skincity.) 

Hur tar du hand om din kropp?
– Jag tränar regelbundet. Inte för att bli ”fit”, men för att känna mig stark, både fysiskt och mentalt. Träning hjälper mig att slappna av, reducera stress och får mig att känna mig mer balanserad. För mig är det den mest effektiva stressreduceraren. Jag älskar också långa bad med skrubbar och örtbaserade badoljor. 

Tata Harper på sin farm i Vermont, USA, där flera av ingredienserna i hennes hudvård odlas.Tata Harper på sin farm i Vermont, USA, där flera av ingredienserna i hennes hudvård odlas.Tata Harper på sin farm i Vermont, USA, där flera av ingredienserna i hennes hudvård odlas.
Tata Harper på sin farm i Vermont, USA, där flera av ingredienserna i hennes hudvård odlas.

Tatas topp tre tips för glow

Var konsekvent när det gäller din träning och välj en hälsosam kost som främjar hudhälsan.

Var regelbunden när det gäller din exfoliering.
Drick mängder av vatten. 

Tata Harpers favoritprodukter för hud och hälsa 

Serum för hårbotten från Hårklinikken.Serum för hårbotten från Hårklinikken.Serum för hårbotten från Hårklinikken.
Serum för hårbotten från Hårklinikken. Foto: PACKSHOTFACTORY KIM / packshotfactory

Personligt framtaget serum som stärker hår och hårbotten, Extract restorative & calming, Hårklinikken. Mer info och köp här (länk till Hårklinikken.)  

Foundation från Westman Atelier 

Foundation i stickformat från Westman Atelier.Foundation i stickformat från Westman Atelier.Foundation i stickformat från Westman Atelier.
Foundation i stickformat från Westman Atelier.

Lugnande och utjämnande bas, Vital skin foundation stick, Westman Atelier. Mer info och köp här (länk till Net-a-Porter). 

Exfolierande rengöring från Tata Harper 

Skonsam exfolierande rengöring från Tata Harper.Skonsam exfolierande rengöring från Tata Harper.Skonsam exfolierande rengöring från Tata Harper.
Skonsam exfolierande rengöring från Tata Harper.

Skonsam, exfolierande rengöring, Regenerating cleanser, Tata Harper. Mer info och köp här (länk till Skincity.)  

Ansiktskräm med diamantsoft i stället för smink 

Ansiktskräm med diamantstoft som ger glow.Ansiktskräm med diamantstoft som ger glow.Ansiktskräm med diamantstoft som ger glow.
Ansiktskräm med diamantstoft som ger glow.

– Jag tycker att hudvård är den bästa makeupen och jag undviker allt tungt eller dramatiskt för att låta huden andas. När jag är hemma och känner för att lyxa till det lite älskar jag att applicera vår Illuminating eye cream och Illuminating moisturizer som är formulerade med diamantpuder för att ge huden en subtil glow utan glitter. 

Illuminating moisturizer, Tata Harper. Mer info och köp här (länk till Skincity.) 

LÄS MER: Kika in i Amanda Schulmans badrum där hon berättar om sitt nya skönhetsmärke - och sin besatthet av hudvård.