Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Zohre Nemati

Hudvård för den bakfulla – skönhetsredaktörens knep för dagen efter

Svullen och rödblossig hud efter festkvällen? Hur tar du bäst hand om din hud och kropp dagen efter en fest? Skönhetsredaktören delar med sig av sina överlevnadsknep!

Ägna dagen efter festen åt att boosta hud och kropp med antioxidanter. Skäm bort dig själv med en rengörande mask med aktivt kol som lyfter bort det sista av gårdagen, följt av en antioxidantpackad mask som förlåter dig för påfrestingarna som alkohol och sockerstinna godsaker utsatt din hud för.

Hemmaknepet som dämpar svullen och rödblossig hy

Det allra bästa – och kanske äldsta – knepet för att pigga upp dagen efter-hud hittar du dock i ditt kök: massera ansiktet med en vanlig isbit inlindad i en bit tunt tyg, det gör mirakel mot svullnad och för nytt glow. En isbit mot gommen kan även hjälpa mot rödblossig hy, eftersom receptorerna till ansiktets blodkärl sitter där.

Hudvårdsgurun Ole Henriksen svär vid ismassage sedan decennier och rekommenderar att frysa in en brygd på grönt te och nypon för att ge huden en extra boost av C-vitamin och antioxidanter.

Produkter för bakfull, rödblossig och svullen hy

Djuprengörande ansiktsmask från Exuviance med bland annat aktivt kol och flera sorters lera som rengör och balanserar din hud. Läs mer och köp här.Återfuktande ansiktsmask

 från Paula's Choice för alla hudtyper. Innehåller vitamin- och växtbaserade antioxidanter som minskar inflammation och är effektiv mot exempelvis rodnad. Läs mer och köp här. 

Hyllat serum från Ole Henriksen, som ger fukt och lyster åt din hy. Som en multivitamin i hudvårdsform! Läs mer och köp här