Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hur blir jag av med mina celluliter?

Damernas Världs skönhetsredaktör och Damernas.se:s beautybloggare Therése Hallberg svarar varje vecka på läsarnas skönhetsfrågor här på Damernas.se. 

VECKANS FRÅGA: Snart är sommaren här och med det sol och bad. Jag skäms så för att visa mig i baddräkt, eftersom jag har fått så många celluliter de senaste åren. Går det att bli av med celluliterna eller är jag dömd till ett liv i skuggan? /Åsa

SVAR: Hej Åsa! Först och främst tycker jag att du ska sluta skämmas för dina celluliter, eftersom i princip varenda kvinna i hela världen förr eller senare får apelsinhud. För de flesta dyker groparna upp när de blir äldre, ofta efter en graviditet. Celluliter är ofta ärftliga och beror på en förändring av fettcellerna i hudens bindväv. 

På marknaden finns det flera cellulitcrèmer, produkter som påstår sig både lindra och motverka att celluliter uppstår. Tyvärr har många av dem mycket liten eller obefintlig verkan på groparna. Läkarna ordinerar istället en sund livsstil med bra matvanor och regelbunden motion för att hålla apelsinhuden borta så länge som möjligt. Se därför till att du rör på dig ofta och äter en sund och allsidig kost. Att massera huden för att få igång blodcirkulationen och ge huden välbehövlig fukt med hjälp av olika crèmer är också ett hett tips, eftersom celluliter framträder mindre tydligt på en hud som är mjuk och återfuktad. Då är en crème anpassad för att motverka celluliter absolut ingen dålig idé. Och du, du är absolut inte dömd till ett liv i skuggan. Njut av solen och var stolt över din kropp istället!

Fill out my Wufoo form!