Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hur får jag mjuka fötter?

Damernas Världs skönhetsredaktör och Damernas.se:s beautybloggare Therése Hallberg svarar varje vecka på läsarnas skönhetsfrågor här på Damernas.se. 

VECKANS FRÅGA: Mina fötter blir så torra på vintern, trots att jag smörjer in dem med body lotion. Har du några tips på hur jag håller dem mjuka? /Carolin

SVAR: Eftersom vintertid innebär tjocka stövlar som knappt låter fötterna andas eller alldeles för tunna skor som innebär iskalla tår är det inte konstigt att våra fötter blir extra torra på vintern.
De snabba temperatur-växlingarna innebär nämligen att de tappar fukt fortare än vanligt. Jag brukar torr-fila fötterna minst en gång i veckan innan jag hoppar in i duschen. Efteråt smörjer jag in dem med en extra fet créme särskilt anpassad för fötterna (body lotions är ofta inte feta nog), det finns bland annat budgetfina exemplar på apoteket.
Sedan låter jag blandningen verka under natten. Du kan också värma lite olivolja och smörja in fötterna med den. Trä sedan på ett par plastpåsar och sedan strumpor, så håller sig de senare kladdfria.
Lycka till!

Fill out my Wufoo form!