Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: PHOTOGRAPH FOR EDITORIAL USE ONLY

Hur lyckas jag med brun-utan-sol?

Damernas Världs nya skönhetsredaktör Carin Karlsson svarar varje vecka på läsarnas skönhetsfrågor här på Damernas.se. 

VECKANS FRÅGA: Hej!
Jag har problem med att få mina ben att se naturligt bruna ut med hjälp av min brun-utan-sol-kräm. Det blir fläckigt, flammigt, randigt och ser allmänt osnyggt ut. När jag smort in mig är det som att krämen lägger sig fläckvis, på vissa ställen i tjockare lager så att det nästan går att "skrapa" bort. Jag är väldigt ljus i hyn och den BUS-kräm jag har (Åhléns eget märke), har förmodligen dessutom alldeles för starkt färgpigment för mig. Jag har även testat en variant i sprayform men fick ungefär samma resultat. Har ni några tips på hur jag ska göra?     
Tacksam för svar!
Rebecka

SVAR:  Hej Rebecka!
Som blek och fräknig känner jag igen mig i dina BUS-bestyr. Det är svårt att få till den där naturliga snygga färgen utan fläckar eller ränder, men det finns knep som fungerar!
Testa gärna en brun-utan-sol som gradvis går in i huden, de brukar vara mildare och ge ett mer naturligt resultat. Till exempel: St. Tropez Everyday Gradual Tan, 260 kr. 

Börja med att avsätta tid för ditt BUS:ande, det går tyvärr inte att få snyggt på 15 min. Var noggrann dagarna innan med att smörja in benen och se till att de är välrakade (men inte helt nyrakade!).
Duscha och peela benen ordentligt. Smörj sedan in extra torra partier, som knän och fötter, med en vanlig hudlotion. Vänta några minuter. 

Arbeta sedan in din BUS:kräm eller spray ordentligt från tårna upp till rumpan. Tvätta händerna ordentligt.
Nu kommer vi till det kanske viktigaste momentet – sätt inte på dig kläder, lägg dig inte ner i sängen – låt helt enkelt inget nudda benen. Vänta gärna över en timme (se en film!). 

Ett annat alternativ är att använda kastanjevatten, Chestnut Lotion, 95 kr, finns på till exempel Kicks och Åhlens.
Det är vad jag gör den här sommaren, det passar min hud perfekt och är inte krångligt eller kladdigt.
Häll din vanliga hudlotion i handen och droppa sedan kastanjevatten i den, blanda och smörj in benen och hela kroppen. Kastanjevatten tvättas bort med tvål och vatten, men håller finfint en hel dag och kväll. 

Lycka till!

Fill out my Wufoo form!