Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Innehållsredaktören väljer: ”Tre härliga oljor för dig med torr vinterhud (och alla är svenska)”

Intresserad av elegant, smart, resultatinriktad shopping? DV:s stilsäkra och kunniga experter handplockar tre köp som har det där lilla extra. Idag: tre mjukgörande (och icke-kladdiga!) oljor som gör torr och stramande vinterhud glad igen, utvalda av DV:s innehållsredaktör Jenny Bergquist. 

Vintern är inte min huds favoritperiod på året. Om jag inte smörjer in mig ordentligt blir huden i både ansiktet och på kroppen stram, sur och omedgörlig. Den enkla lösningen är oljor, och i dag är utbudet tack och lov både stort och bra – och oftast helt kladdfritt. Dessa tre favoriter är dessutom från svenska märken.

 

Fresh grapefruit and lilies body oil från Emma S

En lätt och väldigt ”okladdig” olja som är gjord för kroppen. Jag brukar blanda den i min hudlotion och smörja på. Innehåller flera olika sorters olja, ger ett lätt glow och är vegansk. Och så doftar den härligt av grapefukt, som råkar vara min favoritfrukt. Mer info, köp här (länk till Kicks).  

Precious oil från M Picault

Alright, den här godingen kostar en slant men ack så bra den är! Som gammalt ”eksembarn” med atopisk hud är detta räddningen för ansiktet under de kallaste perioderna på året. Några få droppar ger enorm effekt, och denna olja funkar faktiskt att ha på dagtid också utan att man blir glansig som en skridskobana i fejset. Mer info, köp här (länk till Bangerhead). 

Vanilla tangerine instant glow body oil från Estelle & Thild 

Denna kroppsolja började jag använda för några månader sedan och det var kärlek vid första smörjningen. Oljan går in i huden blixtsnabbt, jag slipper all form av kladd och den doftar dessutom underbart. Mer info, köp här (länk till Kicks).  

LÄS MER Bästa ansiktsoljan som återfuktar torr hud – här är oljan som får bäst i test

LÄS MER Glow up – produkter som garanterar lyster och som gör dig vårfräsch!