Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Vi guidar: så använder du en ansiktsroller.Vi guidar: så använder du en ansiktsroller.Vi guidar: så använder du en ansiktsroller.
Vi guidar: så använder du en ansiktsroller. Foto: TT Bild

Ansiktsroller och massageverktyg för ansiktet – ge dig själv ett lyft hemma!

Face rollers, jade roller, ansiktsroller och andra massageverktyg för ansiktet är en ny trend inom self care och hudvård som kan vara värd att testa. Dessa olika redskap hjälper dig att massera huden så att den får igång blodcirkulationen och massagen kan bidra till fastare hud med mer glow. DV har hittat 9 spännande rollers för ansiktet.

Det finns en uppsjö av olika rollers för ansiktet och jade rollern är troligen den mest kända. Just jade har använts i flera hundra år inom kinesisk medicin men nu har den också blivit senaste flugan inom hudvård. Precis som med allt inom skönhet finns det produkter inom olika prisklasser, och i olika kvalitet. Vårt råd är att alltid läsa recensioner på produkter om du känner dig osäker när du ska handla online. 

Varför är en ansiktsroller bra för huden? 

När huden masseras ökar blodcirkulationen och det kan stimulera cellförnyelse, och även stimulera hudens byggstenar elastin och kollagen. Resultatet kan bli en fastare, rosigare, klarare och mer glowig hud. En massage som är gjord på rätt sätt hjälper också lymfsystemet att göra sig av med slagg och kan hjälpa dig att dämpa svullnad. Därför är det extra viktigt att läsa alla instruktioner som följer med en ansiktsroller så att du gör på rätt sätt och inte riskerar att skada huden. Scrolla ned för att läsa mer om olika roller och olika tekniker. 

1. Ansiktsroller i rosenkvarts 

Skin roller i rosenkvarts från Sense of Beauty.Skin roller i rosenkvarts från Sense of Beauty.Skin roller i rosenkvarts från Sense of Beauty.
Skin roller i rosenkvarts från Sense of Beauty.

En face roller gjord i rosenkvarts (rose quartz) med två olika storlekar, den stora för de stora delarna i ansiktet och den mindre för att rulla under ögat tex. Masseras med lätt tryck i ansiktet för att stimulera lymfsystemet.
Skin roller från Sense of Beauty.
ANNONS Köp här (länk till Eleven).

TIPS! Använd rollern på kvällen, på rengjord hud och med ett serum eller en ansiktsolja på huden. Då får du bra ”glid” i ansiktet, men ta inte för mycket.

2. Massageroller till budgetpris för ansiktet

Massageroller från Kicks.Massageroller från Kicks.Massageroller från Kicks.
Massageroller från Kicks.

Den här rollern är anpassad för ansiktet och har två kulor som rullar i ansiktet. Kulorna är inte släta, så de ”nyper” huden en aning. Den kommer med tillhörande schema för hur man ska rolla den för att huden ska få glow och kännas fastare.
Budgetkap! Face massage roller från Kicks.
ANNONS Köp här (länk till Kicks). 

3. Massageredskap för ansiktet från Sarah Chapman 

Massageredskap för ansiktet från Sarah Chapman.Massageredskap för ansiktet från Sarah Chapman.Massageredskap för ansiktet från Sarah Chapman.
Massageredskap för ansiktet från Sarah Chapman.

Är det ett tortyrredskap eller en välsignelse för huden? Hälsa på Sarah Chapmans Skinesis the facialift. Den beskrivs som ett unikt massageverktyg som är framtaget för att efterlikna de massagetekniker som används inom det som heter skinesis. Så den ”knackar”, nyper och masserar huden.
Skinesis the facialift från Sarah Chapman.
ANNONS Köp här (länk till Lookfantastic).

TIPS! Har du känslig hud eller rosacea ska du undvika alltför kraftiga behandlingar i huden. Att använda ett redskap kan förvärra din hudsituation. Är du osäker kan du rådfråga en hudterapeut.

4. Jade roller med knottror från Yin Your Skin 

Jaderoller från Yin your skin.Jaderoller från Yin your skin.Jaderoller från Yin your skin.
Jaderoller från Yin your skin.

En jade roller (stenen är jade från etisk och rättvis mineralbrytning i Kina) med knottror som inte passar dig med känslig hud. Denna rollas ut i ansiktet enligt ett visst mönster och kan även användas på dekolletaget, halsen och nacken.
Kuulas gua sha jaderoller från Yin your skin.
ANNONS Köp här (länk till Lyko).

TIPS! Lägg på en sheetmask på ansiktet och passa på att använda rollern över masken = dubbelverkande effekt!

5. Roller för att forma ansiktskonturen 

Roller som arbetar på ansiktskonturen från Gatineau.Roller som arbetar på ansiktskonturen från Gatineau.Roller som arbetar på ansiktskonturen från Gatineau.
Roller som arbetar på ansiktskonturen från Gatineau.

Den här ansiktsrollern är tung, men lite mindre och har två roterande kulor som man rullar ut i ansiktet enligt en viss rutin. Tack vare att den har en kylande effekt hjälper den till att dämpa svullen hud och stimulerar cellförnyelse i huden.
Contouring facial roller från Gatineau. Säljs här (länk till Gatineau).

TIPS! Rulla din roller med två kulor längs med ögonbrynen, så att du får en kula på var sin sida av brynen. Detta kan hjälpa dig att tillfälligt lyfta ögat.

6. Face roller med mikroström 

Ansiktsroller med mikroström från Amelie Soie secrets de beauté.Ansiktsroller med mikroström från Amelie Soie secrets de beauté.Ansiktsroller med mikroström från Amelie Soie secrets de beauté.
Ansiktsroller med mikroström från Amelie Soie secrets de beauté.

Här är en faceroller som är laddad med solcellsenergi och som ger huden massage även i form av mikroström. Så en extra lyxig och dubbelverkande massage, vilket också syns på prislappen.
Microcurrent roller från Amelie Soie secrets de beauté.
ANNONS Köp här (länk till Lyko).

7. Ansiktsroller i grön aventurin 

Roller för ansiktet med grön aventurin från Cloud & Glow.Roller för ansiktet med grön aventurin från Cloud & Glow.Roller för ansiktet med grön aventurin från Cloud & Glow.
Roller för ansiktet med grön aventurin från Cloud & Glow.

Vilken sten man ska välja på sin roller är helt individuellt, jade är vanligast, liksom rosenkvarts. De sägs ha olika inneboende egenskaper men det handlar kanske mer om vilken man själv gillar. Denna roller är gjord med en sten som heter grön aventurin, vilka inte är lika vanligt. Rullas med lätt tryck utåt och uppåt i ansiktet.
Green aventurine roller från Cloud & Glow.
ANNONS Köp här (länk till Meds).

8. Face roller från Skin gym 

Roller från Skin gym.Roller från Skin gym.Roller från Skin gym.
Roller från Skin gym.

Den här massage-rollern lovar att ge dig ett rosigt ansikte precis som efter en ansiktsbehandling. Den ”knådar” ansiktet på ett sätt som en professionell massage gör, menar man. Face sculptor från Skin gym.
ANNONS Köp här (länk till &Other Stories).  

9. Jade facial roller från Kerstin Florian 

Jade roller från Kerstin Florian.Jade roller från Kerstin Florian.Jade roller från Kerstin Florian.
Jade roller från Kerstin Florian.

Svenska spadrottningen Kerstin Florian har också en jade roller i sitt sortiment och denna har 2 stenar, en större och en mindre. Används precis som andra rollers för att släppa på spänningar i ansiktet, ta ned svullnad och sätta fart på lymfsystemet.
Jade facial roller från Kerstin Florian.
ANNONS
Köp här (länk till Lyko).

Hur använder man en ansiktsroller? 

De flesta rollers man köper kommer med tydliga instruktioner hur rollern ska användas. Men generellt kan kan säga att det inte är meningen att mans ska pressa och trycka in rollers i huden, det är rollern själv som ska göra jobbet. Ofta är de tunga, tex gjorda i metall eller sten, så det enda du behöver göra är att se till att rolla på rätt sätt. Sen gäller det att vara konsekvent och skapa en rutin för ditt rollande, så kommer du kanske se skillnad i huden. 

Hur ofta ska man använda sin roller? 

Man ska inte massera huden varje dag, det kan bli lite mycket. Men en till två gånger i veckan kan vara ett utmärkt tillfälle för ett hemma-spa! Att massera ansiktet har också en lugnande verkan, så du kommer att må gott efteråt, om du ger dig själv tid och inte stressar. 

Kan en roller ta bort rynkor? 

Nej, men om du gör ansiktsmassage regelbundet och tar bra hand om huden i övrigt med bra kost, motion, undviker alltför mycket sol och alkohol, så kan du uppleva att huden känns mjukare och fastare. Det kan i sin tur betyda att små torrhetslinjer kan suddas ut och även att djupare linjer blir mindre framträdande. Det går dock inte att förhindra att huden åldras. 

LÄS MER: Gua sha massage – hur gör man?  

LÄS MER: Makeupartisten 60+ om produkten man bör undvika på mogen hy