Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Vi har snokat reda på Julia Roberts bästa skönhetsknep.Vi har snokat reda på Julia Roberts bästa skönhetsknep.Vi har snokat reda på Julia Roberts bästa skönhetsknep.
1 AV 2
Filmstjärnan i en jumpsuit från Louis Vuitton
2 AV 2
Vi har snokat reda på Julia Roberts bästa skönhetsknep.
Foto: XAVIER COLLIN / AVALON / STELLA PICTURES

Hemligheterna bakom Julia Roberts, 54, fantastiska glow

Julia Roberts lyskraft falnar aldrig, och vid 54 strålar hon mer än någonsin. Vi har tagit reda på hemligheterna bakom hennes eviga skönhet och lyster. Och produkterna som hjälper henne på vägen.

Ända sedan skådepelaren Julia Roberts slog igenom på 1980-talet har hon bländat världen med sitt leende – och sitt fantastiska glow. Och lystern har inte avtagit med åren. Vid 54 skiner Roberts lika starkt som någonsin. 

Stjärnan är inte känd för att strössla med sina skönhetshemligheter, utan behåller dem i regel för sig själv. Men ibland gläntar hon lite på dörren och ger en hint om rutinerna bakom den eviga, och till synes så naturliga, fräschören.

Solskydd grunden i Julia Roberts skönhetsrutin

Julia Roberts på premiären för bioaktuella filmen ”Ticket to paradise”.Julia Roberts på premiären för bioaktuella filmen ”Ticket to paradise”.Julia Roberts på premiären för bioaktuella filmen ”Ticket to paradise”.
Julia Roberts på premiären för bioaktuella filmen ”Ticket to paradise”. Foto: IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK

Både Julia och resten av hennes familj är stora fans av friluftslivet, och bor man i Kalifornien betyder det massor av sol. 

– Jag är helt beroende av bra solskydd, har Julia sagt till People Magazine, och berättar att hon gärna väljer märket Shade

– Den fortsätter att fungera hur svettiga vi än blir eller hur mycket tid vi än tillbringar i vattnet. Den är magisk” fortsätter hon.

Skippar aldrig att tvätta ansiktet

Hur sen Oscars-efterfesten än blir glömmer superstjärnan aldrig att tvätta bort make-upen. Och eftersom hon är ambassadör för Lancôme är det inte direkt en överraskning att hon använder en av deras produkter för att bli av med sminket. En av hennes favoriter är märkets Bi-Facil Double-Action Eye Makeup Remover. 

https://www.instagram.com/p/CdwFwPcuXBM/

Ofta när du tagit bort ögon-makeupen på kvällen vaknar du nästa morgon och ser ut som att du redan har sminkat dig igen. Men den här formulan tar bort varenda smula av smink, säger hon i en intervju med Viva.

Återfuktar – gärna med olja

Fukt är nyckeln till en frisk och lystrig hud, och Roberts har berättat för Allure att hon alltid strävar efter att känna sig återfuktad och fräsch. Och det gäller inte bara ansiktet, utan även händerna, som hon upplever att de lätt blir väldigt torra. Då vänder hon sig dels till Lancômes Absolue Hand, men också till kultklassikern Skin Food från Weleda.

– Jag smörjer in händerna med den när jag har diskat, och sedan slutar det med att jag använder den på armbågar och fötter också. Innan jag vet ordet av har jag klämt den där stackars lilla gröna tuben krokig, säger hon till InStyle Magazine.

Julia Roberts avslöjar sina hudvårds-favoriter.Julia Roberts avslöjar sina hudvårds-favoriter.Julia Roberts avslöjar sina hudvårds-favoriter.
Julia Roberts avslöjar sina hudvårds-favoriter. Foto: JULIE EDWARDS / AVALON / STELLA PICTURES/DDP

Men Julia tar också hjälp av helt genuina produkter direkt från naturen – i form av extra virgin olivolja. Den blandar hon med lite varmt vatten och använder som en mask för både ansikte och hår. Kring en halvtimme räcker för en härligt återfuktad Roberts-hy, skriver Womens Health.

Julia Roberts håller det enkelt

– En vanlig dag borstar jag tänderna, tvättar ansiktet och smörjer mig med solkräm, har Julia sagt till Viva om sin skönhetsrutin.

En minst sagt minimalistisk hudvårds med andra ord – som alltså främst fokuserar på fukt och skydd från solens starka påverkan på hudens hälsa och åldrandeprocess

https://www.instagram.com/p/Bvwf2ucHog-/

Tränar lagom och äter medvetet

Rörelse och kost har en stor inverkan på hur huden mår, och här är Julias måtta att lagom är bäst. På InStyle magazines fråga om hur hon tränar svarar hon:

– Om jag hade koll på allt jag borde göra skulle jag nog se ut som att jag var ihopsatt med tejp. Jag skulle bli galen. Så jag tror det är bättre att bara hålla sig lugn, dricka sitt vatten, se till att sova tillräckligt och vara glad.

När det kommer till kosten har stjärnan berättat för Toronto Sun att hon och familjen försöker att äta medvetet och hälsosamt, för att få i sig det som är bäst för kroppen.

Skippar skönhetsoperationer

Julia Roberts säger att hon väljer bort skönhetsoperationer.Julia Roberts säger att hon väljer bort skönhetsoperationer.Julia Roberts säger att hon väljer bort skönhetsoperationer.
Julia Roberts säger att hon väljer bort skönhetsoperationer. Foto: GUILLAUME HORCAJUELO / EPA / TT

Till skillnad från många av sina kollegor i Hollywood tackar Julia Roberts nej till skönhetsingrepp. I tidigare intervjuer har hon nämnt att hon gärna vill att hennes barn ska kunna avgöra om hon är glad, arg eller förvirrad, och att det är svårt med ett ”stelopererat” ansikte.

– Utifrån Hollywood-standard antar jag att jag har tagit en stor risk genom att inte göra något ansiktslyft, har hon sagt till You Magazine. 

Julia Roberts favoritprodukter

1. Solkräm SPF 30 från Shade

Solkräm SPF 30 från Shade.Solkräm SPF 30 från Shade.Solkräm SPF 30 från Shade.
Solkräm SPF 30 från Shade.

Solkräm med SPF 30 från Shade är en lätt, vattenfast kräm med zink, som håller länge och är fri från kemiska UV-filter, parabener, ftalater och parfym.
ANNONS Köp här (länk till Shade Sunscreen). 

2. Bi-Facil Double-Action Eye Makeup Remover, Lancôme

Bi-Facil Double-Action Eye Makeup Remover, Lancôme.Bi-Facil Double-Action Eye Makeup Remover, Lancôme.Bi-Facil Double-Action Eye Makeup Remover, Lancôme.
Bi-Facil Double-Action Eye Makeup Remover, Lancôme.

En fettfri och effektiv makeup-remover för känsliga ögon. Rår även på vattenfast smink och är testad av ögonläkare.
ANNONS Köp här (länk till Lyko). 

3. Skin Food från Weleda

Skin Food från Weleda.Skin Food från Weleda.Skin Food från Weleda.
Skin Food från Weleda.

En kultklassiker som rår på den torraste huden på till exempel händer, fötter och armbågar – men är lika härlig för resten av kroppen. Krämen är baserad på växtextrakt som traditionellt använts för att lugna huden.
ANNONS Köp här (länk till Lyko).  

LÄS MER: Bästa skönhetsknepen för 50 plus – stjärnornas hetaste tips 

LÄS MER: Klimakteriesäkra huden – experternas bästa tips