Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Ole Henrikson hälsar att perfekt hy inte har en ålder.
Ole Henrikson hälsar att perfekt hy inte har en ålder.
Ole Henrikson hälsar att perfekt hy inte har en ålder.
Ole Henrikson hälsar att perfekt hy inte har en ålder. Foto: Ole Henriksen

Hudgurun Ole Henriksen: ”Så får du perfekt hy – oavsett ålder”

Ole Henriksen är en av de mest inspirerande personligheterna i hudvårdsvärlden och i mer än 30 år har han drivit sitt hudvårdsimperium! För Damernas Värld delar han med sig av sina tips för perfekt hy.

Ole Henriksen har länge varit en hyllad personlighet i hudvårdsvärlden. Bland annat har han sitt eget märke, döpt efter honom själv, och han har lång erfarenhet av att hjälpa kunder att få sin bästa möjliga hud. För Damernas Värld delar han sina knep för att få strålande hy – oavsett ålder.

– Textur är avgörande för vacker hud – mjuk, smidig, elastisk och jämn hy med en lyster som ser ut att komma inifrån är min idealhud. Jag älskar skrattlinjer i ett ansikte – ett ansikte ska definitivt se levande ut. Jag tycker inte man ska fly från sin ålder, utan åldras med stil. Jag tycker det mumifierade utseendet som numera är så vanligt, speciellt i vissa länder, gör att man ser äldre ut. Hudvård är något som du måste göra till en vana, dag och natt, men det ska samtidigt vara något du ser fram emot.

Han menar också att nyckeln till strålande hud är att vara ihärdig och uthållig när det kommer till produkter.

Inget signalerar hälsa så mycket som en god hållning, en stark och flexibel kropp samt en hud med lyster.

– Ett vanligt misstag är att många kvinnor inte är konsekventa med sin hudvård, och därför jobbar jag väldigt mycket för att konsistenser och dofter ska vara behagliga när jag tar fram produkter. Samtidigt hänger en vacker hud ihop med en hälsosam livsstil, se till att röra på dig och äta balanserat. Inget signalerar hälsa så mycket som en god hållning, en stark och flexibel kropp samt en hud med lyster. Jag tror starkt på att du blir vad du äter. Om du äter balanserat och nyttigt, men av mat som du njuter av, så kommer kroppen och huden att fungera ultimat. 

– Jag är en stor beundrare av Jane Fonda, speciellt hennes hållning. Det finns inget i hennes hållning som tyder på att hon är 80 år. Kolla på hennes kroppsspråk! Visst, hon är rik, men det betyder inte att alla kan leva hälsosamt och ta hand om sig själva..

Vilken hudvård ger maximal lyster?
– Se alltid till att stimulera hudens förnyelseprocess, och inget gör det bättre än AHA-syror. De kommer från frukt eller socker, är vattenbaserade och så små molekyler att de kan jobba under hudens yta. Med rätt PH-värde hjälper de till att exfoliera huden, men också bygga upp nytt kollagen. Genom förnyelseprocessen ger de huden en smidig textur men gör också att huden har lättare att ta upp andra näringsämnen. C-vitamin är en gammal favorit, jag började använda mig av det för många decennier sedan.

LÄS MER: Skönhetsredaktören: ”Bästa produkterna med AHA-syror”

Varför är C-vitamin så bra i hudvård?
– Jag träffade Nobelpristagaren i kemi, Linus Pauling, för många år sedan och han lärde mig att C-vitamin som appliceras på huden jämnar ut, neutraliserar fria radikaler och stärker och stimulerar kollagenet och elastinet. Mitt Truth serum, som innehåller C-vitamin, är en av mina första produkter, men som jag uppdaterat under åren, och den är den bäst säljande ’anti age’-produkten på Sephora i USA sedan länge.

Ole Henriksen Truth Serum.

Ole Henriksen Truth serum som stramar upp och ger lyster. Mer info och köp här (länk till Nordicfeel)

Vilka ingredienser funkar även under vintern?
– Oljor fryser inte när det är kallt ute och kommer att skydda huden och kapillärerna. Vegetabiliska oljor tillåter samtidigt huden att andas och kan användas i varmare och fuktigare klimat också, bara i en mindre mängd. Nyponfröolja är en av mina favoriter.

LÄS MER: Hyaluronsyra – så bra är det för din hy (produkterna som gör underverk)

LÄS MER: ”Jag är över 30 och har aldrig haft bättre hy – här är mina hemliga knep”