Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Peeling för ansiktet

En dyr, fin crème gör störst nytta om den appliceras på en väl rengjord hy. Och renare än efter en peeling kan huden knappast bli.

Peelingprodukter innehåller små korn som slipar hudytan ren från gamla torra hudceller. Kornen kan vara av cellulosa, plast, luffafiber, malda nötskal eller fruktkärnor. I en ansiktspeeling ska kornen inte vara för stora och vassa, som i en kroppspeeling, då kan den ömtåliga hyn i ansiktet ta skada. Undvik att peela den tunna huden närmast ögonen, men var gärna lite extra energisk på torra och fnasiga hudpartier så blir det lättare för fuktbevarande crèmer och brun utan solprodukter att absorberas jämnt.

Peelingprodukter innehåller oftast inte bara korn som ger manuell peeling, utan även exfolierande enzymer eller AHA-syror som ger kemisk peeling och löser upp bindningarna mellan hudcellerna och stimulerar cellförnyelsen. Även lugnande och fuktgivande extrakt av papaya, aloe vera, fläder, gurka, honung, mandel och lakritsrot kan ingå i peelingprodukter.

Det är inte bara vårdande och fuktgivande crèmer som gör bäst nytta om huden peelas innan crèmerna appliceras. Även brun utan sol och naturlig solbränna blir vackrast om gamla torra och grå hudceller först skrubbas bort. Bästa sättet att få solbrännan att komma till sin rätt är att peela huden någon gång i veckan. Peelingen tar inte bort den naturliga bruna färgen, den sitter djupare ner i huden.

APPLICERINGSTIPS:

- Gnugga inte, utan massera peelingen med lätta cirkelrörelser på rengjord och fuktad hy.

- Skrubba inte hårt, låt kornen göra jobbet!

- Börja i pannan, fortsätt ner över kinderna, på hakan och runt näsan.

- Skölj av med ljummet vatten, torka och lägg på fuktcrème.

Läs även DV testar peeling för ansiktet.