Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Redaktionens skönhetsfavoriter för vintern - 10 produkter som fungerar i kylan

Känner du precis som vi att huden stramar, håret är extra besvärligt och händerna är torra som fnöske? Lika mycket som vi älskar vintern så ogillar vi vad den torra och kalla luften gör med vår hud och vårt hår. Men misströsta inte - det finns hjälp! Här listar vi på Damernas Världs redaktion våra bästa produkter som vi gärna använder på vintern.  

Vintertid kan innebära utmaningar när det gäller hud och hår och då gäller det att ta fram en extra arsenal av produkter och damma av sina bästa tricks för att tackla problemen. Här är våra bästa skönhetsprodukter som hjälper oss nu under vintern.

1. Foundation som trollar fram glow mitt i vintern 

Lumenes Natural glow foundation hör till moderedaktör Marika Cederlunds favoriter.Lumenes Natural glow foundation hör till moderedaktör Marika Cederlunds favoriter.Lumenes Natural glow foundation hör till moderedaktör Marika Cederlunds favoriter.
Lumenes Natural glow foundation hör till moderedaktör Marika Cederlunds favoriter. Foto: Daniel Stigefelt

Natural glow fluid spf 20 foundation ultra light från Lumene. ”Det här var kärlek vid första ögonkastet. Återfuktande, prisvärd foundation som alltid får mig att känna mig snygg och strålande, tack vare dess otroliga glow. Jag kan ha en hur dålig dag som helst, men när jag ser mig i spegeln så strålar hyn!”
Marika Cederlund, moderedaktör. Mer info och köp här (länk till Åhlens).


2. Exuviances återfuktande kräm – speciellt lysande när det är kallt

Exuviance Ultra restorative creme är chefredaktör Jonna Berghs hudfavorit vintertid.Exuviance Ultra restorative creme är chefredaktör Jonna Berghs hudfavorit vintertid.Exuviance Ultra restorative creme är chefredaktör Jonna Berghs hudfavorit vintertid.
Exuviance Ultra restorative creme är chefredaktör Jonna Berghs hudfavorit vintertid. Foto: Daniel Stigefelt

Ultra restorative creme från Exuviance. Sedan jag började använda den här krämen för två vintrar sedan har jag inte sett någon anledning att byta. Den beskrivs som en avancerat återfuktande och reparerande nattkräm som innehåller glukonolakton och laktobionisk syra för att fördröja hudens åldrande, minska förekomsten av fina linjer och rynkor samt verka antioxiderande och återfuktande. Jag har äntligen hittat min vinterkompis och planerar inte för att byta (du bör komplettera med spf om du bär den dagtid ska sägas). Rekommenderas!
Jonna Bergh, chefredaktör. Mer info och köp här (länk till Exuviance).

3. Nattmask som återupplivar huden 

Patykas Pro-collagen lift mask är en nattmask som återfuktar huden perfekt under vintern.Patykas Pro-collagen lift mask är en nattmask som återfuktar huden perfekt under vintern.Patykas Pro-collagen lift mask är en nattmask som återfuktar huden perfekt under vintern.
Patykas Pro-collagen lift mask är en nattmask som återfuktar huden perfekt under vintern. Foto: Nicolina Knapp

Pro-collagen lift mask från Patyka. Denna är jag så glad att jag har hittat till vinter! Man applicerar den istället för nattkräm på kvällen och när man vaknar så är huden synligt stunsigare. Borta är torrt fnas och stram känsla och huden känns mjukare och mer fuktad. Packad med återfuktande hyaluronsyra och växtextrakt som hjälper till att hindra hudens nedbrytning av kollagen. Är man extra vintertorr rekommenderar jag en kur, sov med denna under 5 dagar så blir huden klarare och mjukare.
Hannah Sjöström, digital chef. Mer info och köp här (länk till Boozt).

4. Ansiktsolja med ros som återfuktar huden på djupet 

Ansiktsolja från Neal's Yard Remedies som är fantastisk på torr hud.Ansiktsolja från Neal's Yard Remedies som är fantastisk på torr hud.Ansiktsolja från Neal's Yard Remedies som är fantastisk på torr hud.
Ansiktsolja från Neal's Yard Remedies som är fantastisk på torr hud.

Rehydrating rose facial oil från Neal's Yard Remedies. är en favorit sen flera år tillbaka. Närhelst som huden känns torr och i behov av extra vård och fett så återkommer jag alltid till denna. Applicerar ett par droppar på fuktad hud och avslutar sen med en mjukgörande ansiktskräm. Oljan innehåller druvkärneolja som min hud älskar, men även rosvatten som har återfuktande egenskaper och som ger oljan sin fantastiska doft.
Hannah Sjöström, digital chef. Mer info och köp här (länk till Skincity).

LÄS MER: Allt du behöver veta om squalene – räddaren mot torr hud

5. Handkräm som håller händerna mjuka och behagliga 

Daily savior mineral & moist handbalm från Mon Sun med doften Crushed citrus and crisp grass ger vinterhänderna en fuktboost.Daily savior mineral & moist handbalm från Mon Sun med doften Crushed citrus and crisp grass ger vinterhänderna en fuktboost.Daily savior mineral & moist handbalm från Mon Sun med doften Crushed citrus and crisp grass ger vinterhänderna en fuktboost.
Daily savior mineral & moist handbalm från Mon Sun med doften Crushed citrus and crisp grass ger vinterhänderna en fuktboost. Foto: Daniel Stigefelt

Daily savior mineral & moist handbalm från Mon Sun med doften Crushed citrus and crisp grass. Vi som som trodde att händerna blir fnasiga en vanlig vintersäsong anade nog inte vad ständig tvätt och spritande skulle göra med vår stackars hud i pandemitider. På mitt skrivbord finns den här härligt fuktboostande kompisen alltid på plats, och det är ljuvligt att känna hur den omedelbart återfuktar och ger lindring åt nariga händer.
Nina Hampusson, redaktör. Mer info och köp här (länk till Kicks).

6. Kroppsolja som lindrar fnasiga smalben 

Jojoba Oil från Loelle är en kroppsolja som både återfuktar och skyddar.Jojoba Oil från Loelle är en kroppsolja som både återfuktar och skyddar.Jojoba Oil från Loelle är en kroppsolja som både återfuktar och skyddar.
Jojoba Oil från Loelle är en kroppsolja som både återfuktar och skyddar.

Jojoba oil från Loelle. Jag är ett stort fan av Loelles ekologiska oljor och använder deras arganolja i håret och hampafröolja i ansiktet. Jojobaoljan är min favorit för kroppen, särskilt nu på vintern när huden vill ha extra näring och fukt. Oljan mjukar upp, balanserar hudens fettnivåerna och hjälper till att bevara fukt. Dessutom skyddar den huden mot kyla och andra påfrestningar.
Nina Hampusson, redaktör. Mer info och köp här (länk till Apohem).

7. Nagelolja som stärker sköra vinternaglar

Myrra nail & cuticle oil från Maria Åkerberg är modechef Lisa Petterson vinterfavorit för sköra naglar.Myrra nail & cuticle oil från Maria Åkerberg är modechef Lisa Petterson vinterfavorit för sköra naglar.Myrra nail & cuticle oil från Maria Åkerberg är modechef Lisa Petterson vinterfavorit för sköra naglar.
Myrra nail & cuticle oil från Maria Åkerberg är modechef Lisa Petterson vinterfavorit för sköra naglar.

Myrra nail & cuticle oil från Maria Åkerberg. Sköra naglar och nagelband är ett minne blott sen jag började använda denna vårdande nagelolja. Prisvärd nagelolja som dessutom är helt ekologisk och doftar fantastiskt av myrra och citron. En droppe varje kväll räcker för att få fina naglar även vintertid.
Lisa Pettersson, modechef. Mer info och köp här (länk till Lyko).

8. Bästa ögonkrämen för torr hud runt ögonen 

Creamy eye treatment with avocado från Kiehl's är redaktionschef Jenny Bergquists räddare för torr hud runt ögonen.Creamy eye treatment with avocado från Kiehl's är redaktionschef Jenny Bergquists räddare för torr hud runt ögonen.Creamy eye treatment with avocado från Kiehl's är redaktionschef Jenny Bergquists räddare för torr hud runt ögonen.
Creamy eye treatment with avocado från Kiehl's är redaktionschef Jenny Bergquists räddare för torr hud runt ögonen.

Creamy eye treatment with avocado från Kiehl's. Den här kompisen har följt med i några år nu, och jag lever i ständig skräck att Kiehl's ska sluta göra den, eftersom den är en av ytterst få ögonkrämer som faktiskt ger någon positiv effekt på min hud. Jag är en riktig vinter-torris, och blir alltid lite extra snustorr just runt ögonen, men med hjälp av den här krämiga, återfuktande favoriten blir situationen enormt mycket trevligare.
Jenny Bergquist, redaktionschef. Mer info och köp här (länk till Kicks).

9. Hårinpackning som räddar torrt hår 

Björn Axéns snabbverkande inpackning Deep conditioning hair repair mask är en av redaktionschef Jenny Bergquists favoriter för att ge torrt och trött hår ny kraft.Björn Axéns snabbverkande inpackning Deep conditioning hair repair mask är en av redaktionschef Jenny Bergquists favoriter för att ge torrt och trött hår ny kraft.Björn Axéns snabbverkande inpackning Deep conditioning hair repair mask är en av redaktionschef Jenny Bergquists favoriter för att ge torrt och trött hår ny kraft.
Björn Axéns snabbverkande inpackning Deep conditioning hair repair mask är en av redaktionschef Jenny Bergquists favoriter för att ge torrt och trött hår ny kraft.

Deep conditioning hair repair mask från Björn Axén. Har du ont om tid men ändå behov av att ge ditt torra vinterhår lite kärlek? (Svar: Ja!) Då ska du kika lite närmare på den här inpackningen från Björn Axén. För om mitt sönderblekta och vintertrötta hår blir mjukare, glansigare och piggare av att umgås med den här masken i några minuter medan jag duschar, då kan jag nästan lova att ditt hår också kommer att reagera på samma sätt.
Jenny Bergquist, redaktionschef. Mer info och köp här (länk till Åhléns).

 

10. Ansiktskräm för torr hud - återfuktar och stärker hudens barriär

Sunday Rileys Ice moisturizing cream återfuktar torra kinder.Sunday Rileys Ice moisturizing cream återfuktar torra kinder.Sunday Rileys Ice moisturizing cream återfuktar torra kinder.
Sunday Rileys Ice moisturizing cream återfuktar torra kinder.

Ice moisturizing cream från Sunday Riley. Min hudvårdshjälte i vinter – fylld med ceramider, en viktig beståndsdel i huden, och som i krämform ger långvarig återfuktning och stärker hudens naturliga fuktbarriär. Dessutom innehåller den annat göttigt som mandelolja (doftar lite av mandel!), glycerin och squalane, samt lugnande rödalg. Konsistensen är tjock och krämig, men går ändå relativt snabbt in i huden och passar alla med normaltorra kinder. Jag använder den dygnet runt men kompletterar med ett solskydd (yes, även i januari) ovanpå när det är dags för utomhusaktiviteter.
Anja Skeppe Grahn, skönhetsredaktör. Mer info och köp här (länk till Sephora).

 

LÄS MER: Skönhetsredaktören: Räddningen för torr hud - 7 produkter som hjälper 

LÄS MER: Glow up – produkter som garanterar lyster

LÄS MER: 5 typer av produkter du bör ha hemma för att lindra torr hud