Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Skönhetsredskapen du kan använda hemma.
Skönhetsredskapen du kan använda hemma.
Skönhetsredskapen du kan använda hemma.
Skönhetsredskapen du kan använda hemma.

Skönhetsapparaterna som lyfter hudvårdsrutinen - 5 redskap att testa hemma

Föryngrande LED-ljus och uppstramande mikroström var länge förbehållet hudterapeuter, men nya högteknologiska hudredskap tar hemmafixet i badrummet till en proffsigare nivå. Här är 5 skönhetsapparater att testa hemma: 

Du har säkert sett olika eldrivna skönhetsredskap som elektriska rengöringsborstar, ansiktsmasker med rött ljus (LED-masker) och särskilda massageapparater för ansiktet. Marknaden för högteknologiska hudverktyg växer och nu behöver man inte gå till ett proffs på salong för att testa lite high tech-gadgets för att förbättra huden. (Man måste dock investera en liten slant.) Här är 5 apparater vi har kollat in lite närmare: 

Tajta till huden med mikroström - Foreo Bear 

Mikroströmsapparaten Bear från Foreo.

När vi blir äldre försvagas våra muskler i ansiktet och förlorar volym vilket leder det till slapp hud, men med hjälp av mikroström kan du trimma ansiktsmusklerna och motverka tyngdlagen. Foreos senaste ansiktsapparat, Foreo Bear, avger ström med låg spänning på ett säkert sätt och helt smärtfritt gör huden fastare och definierar ansiktsdragen. Dessutom släpper oönskade muskelspänningar vilket i sin tur kan släta ut ”argrynkan”. Mikroström ger omedelbart ett uppstramat resultat och är du ihärdig och gör ett par behandlingar i veckan blir huden fastare på sikt.
Mikroströmsverktyg Bear, Foreo. Mer info och köp här (länk till Kicks).

Mikroströmsapparaten som tränar ansiktets muskler 

Mikroströmsverktyget Fix line smoothing device från NuFACE.

Kollagen och elastin är nyckelproteinerna som gör huden fast och spänstig. Om du jämför huden med en madrass så är kollagen stoppningen och elastin fjädringen. När elastinet bryts ner tappar huden sin stuns, och faller neråt. I kombination med att vi förlorar runt en procent kollagen, alltså ”stoppning”, varje år från 25-årsåldern vilket resulterar i rynkor. Förutom att trimma ansiktets muskler jobbar mikroström på att stimulera kollagen- och elastinproduktionen och Nuface senaste mikroströmsmanick Fix riktar in sig på smårynkorna runt ögonen och munnen. Till skillnad från Nucface andra apparater – märket har en hel arsenal av spännande mikroströmsverktyg som jobbar djupare på muskelnivå – är Fix en smidig penna som gör finliret runt ögonen och munnen. Dessutom är det en quick fix för läppvolymen eftersom den får igång cirkulationen.
Mikroströmsverktyg i kit med Fix line smoothing device och Fix line smoothing serum, Nuface. Mer info och köp här (länk till Hudoteket)

Effektiv nattmasksapparat från Sensai

Nattmasksapparaten Veil diffuser från Sensai.

Nattmaskernas nattmask – Biomimesis veil diffuser från Sensai – är en apparat som tillverkar och sprejar en tunn mikrofiberslöja över huden. Tänk en omedelbar sheetmask, tunn som spindelväv och följsam, men som effektivt kapslar in hudvården och gör att produkterna kan verka ännu effektivare under natten medan du sover. Börja med att applicera din vanliga hudvård, lägg sedan Biomimesis Effector, en essence som gör att mikrofibrerna fäster. Spraya sedan trådarna i ett tunt lager över ansiktet med manicken, 8-10 centimeter från huden och låt ligga över natten. På morgonen drar du bara av resterna och njuter av återfuktad hud.
Nattmask Veil diffuser, Sensai/NK. Mer info och köp här (länk till Harrods).

LED-mask för hemmabruk 

LED-ansiktsmask att använda hemma. L.E.D. Mask från Dp Dermaceuticals.

Flera kliniska studier har visat på fördelarna med rött ljus, och ljusterapi används i dag både i vården och i skönhetsbranschen. Mindre rynkor och färre pigmentfläckar, minskad rodnad och ökad spänst är bara några fördelar man sett på huden. Dock kräver LED-ljus, precis som mikroström, en viss ihärdighet för att få de långvariga effekterna, och därför passar LED-masker så bra som hemmabehandling. Masken ska användas varannan dag under tio minuter, alltid på rengjord hud, i en månads tid, därefter en gång var tionde dag för att upprätthålla resultatet.
LED-mask Dp dermaceutical LED mask, Dermapenworld. Mer info och köp här (länk till Hudoteket)

Massageredskap för ansiktet med värme 

Massageapparat för ansiktet från Joanna Vargas.

Massage i samband med en ansiktsbehandling är oftast det mysigaste momentet, men massageterapi är medicinskt bevisat att ge flera effekter på ålderstecken. Det är inte bara blodcirkulationen som minskar med åren, efter 40 tappar också vårt lymfsystem sin ungdomliga fart, vilken syns i ansiktet som puffighet under ögon och på kinder – och massage är oslagbart för att sätta fart på lymfa. Manuell massage är effektivt i sig, men med hjälp av ett massageverktyg förstärks även effekten hos hudvården.  Joanna Vargas Magic glow wand är ett massageredskap för ansiktet med kalla och varma effekter. Mackapären används bland annat på lyxiga behandlingar på Grand Hotel i Stockholm, samt på hennes spa i New York och Los Angeles, men går också att förgylla din vardagsrutin med. Välj den varma inställningen för att göra din exfolierande mask ännu mer djuprengörande. Värme gör också att huden absorberar fukt och näring lättare och så verktyget är perfekt att använda över en sheetmask. Den kalla inställningen lugnar huden och verkar avsvällande vilket är skönt att köra tillsammans med ett fuktserum på morgonen.
Massageverktyg Magic glow wand, Joanna Vargas/Grand Hotel Spa. Mer info och köp här (länk till Bangerhead).

LÄS MER: Hemmaspa? Välj rätt ansiktsmask för din hud.