Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Foto: Unsplash.

Skönhetsprodukterna du behöver för hemmakontoret - 9 tips som förgyller jobbdagen!

Hemmajobbandet har blivit vardag för många av oss och även efter pandemin lär vi fortsätta med distansarbete då och då. Att vara hemma på dagarna innebär faktiskt ett ypperligt tillfälle att få in nya hudvårdsrutiner! Här listar vi de viktigaste hudvårdsprodukterna du behöver på ditt hemmakontor: 

Att sitta hemma i köket eller sovrummet och jobba behöver verkligen inte betyda att du struntar i allt vad hudvård heter. Tvärtom! Se det som ett gyllene tillfälle att steppa upp din hudvårdsrutin! Varför inte investera i ett elegant fat och ställ upp dina godsaker på skrivbordet bredvid datorn? Här listar Damernas Värld de produkter som kan sätta guldkant på hemmajobbandet: 

1. Ansiktskräm – behövs dagligen för att hålla huden fuktad 

Ansiktskräm som håller huden fuktad från Estelle & Thild.

Kanske den allra viktigaste produkten för din hud? En fuktkräm för ansiktet behövs för att hålla huden mjuk och skyddad. Får huden fett och fukt från en kräm så behålls fukten i huden och den slipper att kännas stram och torr. Extra viktigt eftersom vi sitter hemma och inte i välventilerade kontorslandskap. Dessutom ser en återfuktad hud mycket mer glowig ut än en torr hud! Vi tipsar om fuktkrämen från svenska ekologiska märket Estelle & Thild. Total Moisture Day Lotion. Mer info och köp här (länk till Åhléns.)  

2. Solskydd – jo, det behövs visst inomhus! 

Bäst i test solskydd för ansiktet: Dior Bronze beautifying protectivecreme sublime glow spf 50.

Många glömmer bort att solens strålar tar sig genom fönsterglas, så även om du sitter inne vid ett fönster når solen din hud. Och handen på hjärtat, visst är du ute på en lunchpromenad varje dag? Solskyddet är perfekt nu på våren när din egen hud inte är invand vid solen och det kommer att hjälpa till att bygga upp ditt eget naturliga solskydd. Så satsa på hög spf nu under våren, så kan du välja en lägre spf senare i sommar när din hud är ”inskolad”. Vi tipsar om vinnaren i DV:s bäst i test över solskydd för ansiktet: Dior, Bronze beautifying protectivecreme sublime glow spf 50.
Mer info och köp här (länk till Åhléns).  

”Vad som är riktigt häpnadsväckande är den mjukgörande effekt som solkrämen har. Huden känns otroligt mjuk och återfuktad.”

3. Ansiktsmist - ett snabbt sätt att återfukta huden 

Passa på att mista dig om du sitter framför datorn hela dagen.

En ansiktsmist är skön att ha framme på skrivbordet/köksbordet och spraya sig själv med. Ger huden fukt vilket är bra när du sitter i torr inomhusluft hela dagen. Ta ett djupt andetag, luta dig bakåt, sträck ut armen ovanför ansiktet, spraya och låt misten duscha ned över dig. Kommer få vilken seg jobbdag som helst att kännas lite lättare. (PS: man får göra detta flera gånger om dagen!) Här är vinnaren i DV:s bäst i test av ansiktsmister: Dior, Hydra life fresh reviver sorbet water mist. Mer info och köp här (länk till Sephora.)  

4. Ögonmask – perfekt när ändå ingen ser dig

Passa på att jobba hemma med ögonmaskerna på!

Om du sitter hemma och jobbar och har en stund över där du inte är i ett videomöte är det ju supersmart att ta vara på den tiden och använda dig av ögonmasker. Denna variant från Peter Thomas Roth är med i DV:s Bäst i test över bästa ögonmasker och beskrivs så här: ”Prisvärda masker med miljösmart förpackning. Tunna, lagom fuktiga och sitter på plats. Huden blir jämn och fin, linjer mindre synliga. Dämpar svullnad bra, men minimal påverkan på mörka ringar. Ger resultat direkt, men effekten är något kortvarig. Kyler skönt under och efter användning.” Cucumber de-tox hydra-gel eye patches, 30 st, Peter Thomas Roth. Mer info och köp här (länk till Nordicfeel).

5. Fjäderlätt puder – när du behöver en snabbfix

Kompakt puder som trollar fram en snygg yta.

Vi orkar inte heller alltid applicera foundation (med primer under, concealer och highlighter och hela baletten över) varje dag, men ibland kan man behöva en snabb touch up när det är dags för ett viktigt videomöte. Lösningen heter puder med något täckande förmåga som du bara behöver borsta ut över ansiktet. Som tex Charlotte Tilburys Airbrush flawless finish powder som kommer i flera olika nyanser. Mer info och köp här (länk till Feelunique.)  

6. Nagelolja – låt den verka medan du jobbar!

Nagelolja för torr naglar och nagelband. Foto: PRODUKTBILDER

Torra naglar och torra nagelband är inte ovanligt, och särskilt inte när man sitter inne i torr inomhusmiljö hela dagarna. En nagelolja är perfekt att ta till när du sitter vid skrivbordet. Ta ett par droppar på fingret och gnugga in i nageln och i nagelbanden. Har du nagellack kan du ändå använda oljan, se bara till att gnugga in den vid nagelroten. Neem nail oil från Dr Hauschka innehåller bland annat jordnötsolja och aprikoskärneolja som är mumma för torra naglar. Mer info och köp här (länk till Lyko.)  

7. Snyggt nagellack – förgyller vilken jobbdag som helst! 

Mörkrosa nagellack från Essie.

Ett snyggt nagellack kommer man långt med! Och om du målar dem på morgonen innan du loggar in på jobbdatorn har de gott om tid att torka ordentligt under dagen. Hur skönt är det inte med snygga och färgglada naglar på hemmakontoret? Essie, Classic Drive-in & Dine. Mer info och köp här (länk till Nordicfeel.)  

8. Ansiktsroller – passa på att massera ansiktet 

Ansiktsroller som du kan använda med en hand!

Har du varit nyfiken på att testa en ansiktsroller? Varför inte testa den hemma under tiden som du jobbar? Du du kan använda med en hand och arbeta med den andra! Eller så tar du en stund på lunchrasten och njuter av egentid under 15 minuter. Aviva beauty roller från Amelie Soie Secrets. Mer info och köp här (länk till Lyko.)  

9. Uppiggande olja som lyfter humöret 

Aromablandning som piggar upp!

Aromaterapi är stort i England och där använder man sig av eteriska oljor för att bla bli pigg, få hjälp att sova eller för att känna sig mer harmonisk. En sån här liten roller innehåller eteriska oljor som ska hjälpa till att ge dig energi under dagen, bara att rolla på handlederna, andas in och attackera datorn! Neal's Yard Remedies, Remedies to roll, Energy. Mer info och köp här (länk till Skincity.)  

LÄS MER: Det korrekta sättet att applicera hudvårdsprodukterna - i rätt ordning!