Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Hel skönhetsrutin budget vs. lyx – hudvårdsprodukterna att slå till på

Damernas Värld listar ett budgetalternativ och ett lyxigt alternativ för alla produkter du behöver i din hudvårdsrutin. Är det nu du testar på en ny lyxigare variant av din skönhetsfavorit?

Ansiktsrengöring, dagkräm och handkräm är sådant som de flesta använder. Men varför inte passa på under reor och köpa sådant du ändå brukar köpa, men istället satsa på en uppgraderad lyxigare variant när den ändå är på rea?

Läs vidare för att se våra favoriter i budget- och lyxkategori: en hel skönhetsrutin med ett billigt och ett dyrt alternativ för varje. Vilket satsar du på? 

 

1. Ansiktsrengöring – budget och lyx

Bra billig och bra lyxig ansiktsrengöring.

En bra och billig ansiktsrengöring är en av CeraVes varianter, den torkar inte ut huden, passar alla och kommer i stor pumpflaska som räcker länge. En perfekt basprodukt helt enkelt. Vill du lyxa till det och tillföra lite extra krut i ditt rengöringssteg föreslår vi att titta på ekologiska lyxmärket Tata Harpers rengöringar. Deras Refreshing cleanser passar även de känsligaste hudtyperna men jobbar samtidigt aktivt på hudtrubbel så som stora porer.
1. Hydrating cleanser från CeraVe. Mer info och köp här (länk till Lyko).
2. Refreshing cleanser
från Tata Harper. Mer info och köp här (länk till Skincity).

2. Ansiktsvatten – budget och lyx

Billigt vs lyxigt ansiktsvatten.

Ansiktsvatten är inte för alla, vissa ser det som ett överflödigt steg medan det för andra är ett helt nödvändigt och självklart steg i rutinen. Ett ansiktsvatten ska klappas in efter rengöring men innan serum. Om budgeten är liten eller om du vill testa på ansiktsvatten är Lumenes milda variant en bra första produkt. Återfuktande till tusen, generös flaska och minipris. Är du däremot en luttrad användare av ansiktsvatten kanske du ska passa under rean och ge dig på att fynda ett lyxig sådant? Vi föreslår ansiktsvattnet Rolls-Royce: Sensais rika, utjämnande, lystergivande lyxis. Du kommer med all sannolikhet inte att ångra dig.
1. Soothing toner från Lumene. Mer info och köp här (länk till Kicks).
2. Ultimate the lotion
från Sensai. Mer info och köp här (länk till Kicks).

3. Serum – budget och lyx

Budgetserum vs lyxserum.

Serum kan vara den hudvårdskategori som är mest värd att lägga lite extra pengar på. Det är mycket här som aktiva ingredienser finns. Men visst finns det bra budgetalternativ till serum. The Ordinarys olika serum håller hög kvalitet till litet pris. Deras Buffet är ett bra allt-i-ett-serum som både återfuktar och jobbar på fina linjer. Kultklassikern Généfique från Lancôme däremot är dyr. Men med ett innehåll som jämnar ut, förstärker hudens barriär och ger lyster är den trots priset en stapelvara i många badrumsskåp. Passa på och slå till på den stora flaskan!
1. Buffet från The Ordinary. Mer info och köp här (länk till Nordicfeel).
2. Advanced génifique youth activating concentrate serum
från Lancôme. Mer info och köp här (länk till Kicks).

4. Ögonkräm – budget och lyx

Ögonkräm till budgetpris och ögonkräm för dyr peng.

Ögonkräm kan kännas som ett lyxigt extrasteg även om produkten är till budgetpris. Skin Treats prisvärda ögonkräm innehåller bakuchiol, växtrikets alternativ till retinol men passar alla hudtyper. Clarins storsäljare Double serum har fått ett syskon i form av tillhörande ögonkräm. Denna jobbar främst på fina linjer och mörka ringar.
1. Bakuchiol + peptide eye cream från Skin Treat. Mer info och köp här (länk till Kicks).
2. Double serum eye
från Clarins. Mer info och köp här (länk till Kicks).

 

5. Ansiktskräm – budget och lyx

Budgetdagkräm och lyxdagkräm.

En ansiktskräm ska framför allt återfukta huden, så här kan du om du vill spara några slantar. Satsa på på en fuktkräm utan krusiduller, så som den från CeraVe, där du dessutom får solskyddsfaktor 25. Men om du tycker att det är härligt att kräma in ansiktet med något lyxigt, välj då Versos numera klassiska dagkräm. Den ger dig inte bara fukt och spf 30 utan även retinol – en fullpott helt enkelt.
1. Facial moisturising lotion spf 25 från CeraVe. Mer info och köp här (länk till Meds).
2. Day cream spf 30
från Verso. Mer info och köp här (länk till Åhlens).

6. Ansiktspeeling – budget och lyx

Bra peeling pads, budget och lyx.

Att använda praktiska peeling pads som form av exfoliering för ansiktet gör att du får exakt rätt mängd syra vid varje användning. SkinCity Skincares peeling pads är trots sin relativt lilla prislapp mycket effektiva och innehåller BHA samt lugnande zink. Lyxvarianten från Peter Thomas Roth innehåller höga halter av syror som jobbar på hudtexturen.
1. Intense treatment pads från SkinCity Skincares. Mer info och köp här (länk till Skincity).
2. Peptide 21 exfoliating peel pads
från Peter Thomas Roth. Mer info och köp här (länk till NordicFeel).

7. Ansiktsmask– budget och lyx

Bra ansiktskrämer i olika prisklass.

Lägg en mysig ansiktsmask och koppla av för en stund, oavsett om du vill lägga många eller få slantar på din mask. Lumenes ultralugnande variant är räddare i nöden för irriterad hud medan Peter Thomas Roth ikoniska guldmask kanske är det lyxigaste du kan ha i ansiktet, och ger en otrolig lyster. Vem säger att du inte kan få unna dig båda?
1. Herkkä soothing sos mask från Lumene. Mer info och köp här (länk till Meds).
2. 24K gold lift & firm mask
från Peter Thomas Roth. Mer info och köp här (länk till NordicFeel).

8. Nattkräm – budget och lyx

Nattkräm – budget och lyx.

Med en härlig nattkräm packar du in ansiktet i ett härligt reparerande duntäcke vid läggdags. Charlotte Kallas nattkräm i produktserien som bär hennes efternamn är riktigt snäll, återfuktande och lugnande. Och priset är oslagbart. Filorgas lyxiga nattkräm är många gånger dyrare men jobbar också på fina linjer och är milt exfolierande.
1. Återhämtande nattkräm från Kalla. Mer info och köp här (länk till Kronans apotek).
2. Time-filler night cream
från Filorga. Mer info och köp här (länk till Lookfantastic).

9. Bodylotion – budget och lyx

Återfuktande bodylotion budget vs lyx.

Klart att även kroppen ska få kärlek och fukt i din rutin. Cetaphils pumpflaska är stor, praktiskt och prisvärd och krämen återfuktar både kropp och ansikte för den som vill ha en allt-i-ett-lösning för hela familjen. Versos minimalistiska flaska gömmer en härlig ingredienslista och en mjukt lugnande och återfuktande kräm.
1. Moisturizing lotion från Cetaphil. Mer info och köp här (länk till Åhlens).
2. Body lotion
från Verso. Mer info och köp här (länk till Hudoteket).

10. Handkräm – budget och lyx

Bra billig och bra lyxig handkräm.

Avsluta din skönhetsrutin med att smörja händerna så att även de håller sig mjuka och lena. Neutrogenas klassiska handkräm behöver troligen ingen vidare presentation, en stadig vän till vintern. Svenska Reserols är desto dyrare men med desto fler egenskaper. Den återfuktar inte bara utan slätar ut och skyddar mot både pigmentfläckar och solen. En mycket bra handkräm särskilt för mogen hud.
1. Hand cream från Neutrogena. Mer info och köp här (länk till Nordicfeel).
2. Nourish repair hand mask
från Reserol. Mer info och köp här (länk till Lyko).

 

LÄS MER: Alla produkter du behöver i din sminkväska – budget vs. lyx

LÄS MER: 13 oumbärliga hudvårdsprodukter för DV:s skönhetsbloggare Zainab Jones 

LÄS MER: 10 skönhetsrutiner du gör fel - och så gör du rätt!