Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Foto: CHRIS SINGER PHOTOGRAPHY / CHRIS SINGER PHOTOGRAPHY

Torr och irriterad hud? Låt stjärnhudläkaren Dr. Barbara Sturm, 48, hjälpa: ”Hudvård ska aldrig vara obehaglig”

Hon är en av världens mest eftertraktade dermatologer just nu. Gwyneth Paltrow och Rosie Huntington-Whiteley hör till dem som älskar Dr. Barbara Sturms produkter och behandlingar, där hon botar hudproblem med hjälp av vetenskap och kraften i naturliga ingredienser.

Dermatologen Dr. Barbara Sturm är rejält i ropet just nu, med stora stjärnor på sin kundlista och med lyxiga produkter som blivit stora snackisar. Det som kickade igång henens karriär var dock något så vardagligt som inflammation, berättar hon när DV når henne.
– Mitt största fokus är att bekämpa inflammation, och dess konsekvenser för huden, och att läka huden genom avancerad ingrediensvetenskap. Inflammation är kroppens svara på irritation och skada och är en utlösare för akne, för tidigt åldrande, rodnad, förstorade porer och andra hudsjukdomar, inklusive psoriasis, rosacea och perioral dermatit.

 

Dr Barbara Sturm

Gör: Dermatolog och VD för det egna hudvårdsmärket som bär hennes namn.
Ålder: 48 år
Bor: Düsseldorf, Tyskland 

 

Vad inspirerade dig att skapa din hudvårdslinje? 

– Jag började min medicinska karriär inom antiinflammatorisk-ortopedisk medicin och översatte sedan en del av min kliniska forskning från leder till hud år 2002. När mina patienter bad mig att rekommendera hudvård efter medicinska behandlingar hittade jag inget – bara alldeles för aggressiva ingredienser och marknadsföringsfluff. Så jag bestämde mig för att skapa en hudvårdsregim som byggde på antiinflammatorisk ingrediensvetenskap. Det tog mig flera år, men resultatet blev mitt Dr. Barbara Sturm-sortiment. Förutom att jag försökte ge mina patienter en vetenskaplig hudvård som skulle läka deras hud, kom min inspiration från min mamma som var kemist och min farmor som var apotekare.

Hur ser en vanlig jobbdag ut för dig?

– Jag är både estetisk läkare och vd för min hudvårdslinje Dr. Barbara Sturm Molecular Cosmetics. Jag älskar att hitta lösningar för både mina patienter och kunder. Jag vaknar tidigt varje morgon och har en avstämning med mina olika team i världen, i Los Angeles, New York, Hongkong och London. Sedan behandlar jag patienter på min klinik i Düsseldorf större delen av dagen; däremellan filmar jag utbildningsinnehåll och arbetar med mitt vetenskapliga team på nya hudvårdsformuleringar.

Vilket är det största misstaget som de flesta kvinnor gör med sin ansiktsvård?

– Här är tre misstag: 

1. – För det första att vara för promiskuös med produkter och olika sorters hudvård. När du sicksackar mellan produkter och varumärken kan ingredienserna få motsatt verkan.
2. - För det andra, snabba salongslösningar, som kemiska peelingar och hårda laserbehandlingar som skapar inflammation och skadar snarare än ger bättre hud.
3. – För det tredje, att använda för aggressiva ingredienser. 

– Målet med min hudvård är att lugna och minska inflammation, inte orsaka det, och hudvård bör aldrig vara en källa till obehag.

– Målet med min hudvård är att lugna och minska inflammation, inte orsaka det, och hudvård bör aldrig vara en källa till obehag. Tanken att du ska ”känna hur det bränner” för att få resultat är en farlig myt i skönhets- och hudvårdsvärlden. Om din hud känns mjuk, återfuktad och inte upplever irritation, rodnad eller dysfunktion, är det ett kännetecken för en effektiv hudvård.

Foto: CHRIS SINGER PHOTOGRAPHY / CHRIS SINGER PHOTOGRAPHY

Vilka behandlingar är mest populära på din medicinska klinik? 

– Botox, fillers och lyft med trådar är de mest populära. När vi åldras förlorar våra ansikten struktur, volym och dimensionerna förändras. I rätta händer kan måttlig användning av injektioner ge vackra och tillfredsställande resultat, men det kräver stor kunskap, både estetisk och medicinsk av den som utför behandlingen och måste kombineras med bra hudvård för att ge önskat resultat.

Hur ser din personliga hudvårdsrutin ut?

– Den behöver vara snabb och enkel. Två gånger i veckan tvättar jag mig i ansiktet och kroppen med antingen Facial scrub eller Enzym cleanser, medan jag står i duschen, för att ta bort döda hudceller, öka cirkulationen och stimulera hudförnyelse. Alla andra dagar använder jag min vanliga rengöring. Sedan applicerar jag omedelbart (för att förhindra fuktförlust) mitt Hyaluronic serum och Anti-pollution drops (för att skydda mot både luftföroreningar och digital skärmsexponering), sen min Face Cream. Varje dag använder jag också mitt Lip balm och Sun Drops spf 50

– Tidigt på kvällen applicerar jag min Face mask. Innan jag går och lägger mig lägger jag vanligtvis mitt Super anti-aging serum och Night serum. Jag är också noga med att ta mina kosttillskott Skin food, Anti-pollution food och Night food.

Vad äter du mer för hudhälsa?

– Kosten är en viktig nyckel för att kontrollera inflammation och främja hudhälsa. Jag undviker inflammatoriska ämnen som alkohol, socker, mjöl samt salt och processad eller stekt mat och äter i stället mycket antiinflammatoriska livsmedel som körsbär, blåbär, björnbär, gröna bladgrönsaker, bönor, frön och nötter, olivolja och tomater. Jag äter också mat som är rik på glutation, en potent antioxidant, som sparris, paprika, morötter, broccoli, avokado, squash och spenat. Fet fisk som lax är full av Omega-3 och är också antiinflammatorisk. På eftermiddagen dricker jag grönt te, en antiinflammatorisk antioxidant, i stället för kaffe. Ibland är det dock svårt att följa en hälsosam kost och det är därför jag skapade mina kosttillskott. Skin food innehåller Q10, ett koenzym som stärker hudens elastinfibrer och därmed hjälper till att främja hudens spänst. 

Kosttillskott, Anti-pollution food, Dr. Barbara Sturm molecular cosmetics. (Klicka på bilden och kom direkt till produkten.)

Vilka är dina favoritmakeup-produkter? 

– Jag sminkar mig inte så ofta, hud som är frisk och återfuktad är vacker i sig själv. Mina Glow-drops är ett hälsosamt makeupalternativ, ett serum som innehåller en blandning av botaniska extrakt som ger trött, matt hud till lyster. Den innehåller också ljusreflekterande mineralpigment som omedelbart skapar en ungdomlig utstrålning och jämnar ut eventuella oegentligheter i hudtonen. Jag använder den efter fuktkräm. Om jag någonsin använder något på mina ögon applicerar jag lite ögonskugga av Anastasia Beverly Hills. Jag älskar också Jillian Dempseys Lid tints eftersom jag kan använda dem med bara fingertopparna.

Vilken är din största skönhetslyx? 

– Att åka till Viva Mayr i Österrike, som är ett fantastiskt hälosspa för en retreat. Jag älskar att vara där eftersom det har så stort fokus på utbildning och naturvetenskap.

Hudläkaren Barbara Sturm bor och arbetar i tyska Düsseldorf.

Några av Barbara Sturms favoritprodukter: 

Serum, Anti-pollution drops, Dr. Barbara Sturm molecular cosmetics. Mer info och köp här (länk till Skincity.)  

 

Ansiktsrengöring, Cleanser, Dr. Barbara Sturm molecular cosmetics. Mer info och köp här (länk till Skincity.)  

Ansiktskräm, Face cream, Dr. Barbara Sturm molecular cosmetics. Mer info och köp här (länk till Skincity.)  

Läppbalsam, Lip balm, Dr. Barbara Sturm molecular cosmetics. Mer info och köp här (länk till Skincity.)  

LÄS MER: Makeupartistens knep för hur du snabbt ser pigg och fräsch ut.