Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hur får jag ut det mesta av min parfym?

Damernas Världs skönhetsredaktör och Damernas.se:s beautybloggare Therése Hallberg svarar varje vecka på läsarnas skönhetsfrågor här på Damernas.se. 

VECKANS FRÅGA:   Var ska jag applicera min parfym så att den doftar bäst och  längst? Är det fortfarande handlederna som gäller eller finns det nya ställen att prova på? /Anki

SVAR: Att applicera på handlederna, liksom i halsgropen och bakom öronen, är väl beprövade ställen på kroppen som fortfarande fungerar finfint.
Bär du kjol (utan nylonstrumpor!) är även knävecken ett ställe som brukar fungera. Ett hett tips som jag fått av Estée Lauders parfymör Trudi Lauren är dock att spraya parfymen lätt i håret.
Håret rör nämligen på sig rätt så konstant, inte minst av vinden, vilket gör att din parfym sprider sig vällukt mer kontinuerligt än om du applicerar doften på huden.
Jag får alltid mest komplimanger när jag sprayat lite parfym i håret. Du behöver inte heller oroa dig för att parfymen innehåller alldeles för mycket alkohol och kan verka skadande på hårstråna, enligt Trudi Lauren rymmer dagens parfymer inte mer alkohol är till exempel hårsprayer. Dessutom ska du applicera bra mycket mindre parfym i håret än en vanlig hårspray.

Fill out my Wufoo form!