Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Om du investerar i en Chanel-parfym är det smart att förvara den rätt.
Om du investerar i en Chanel-parfym är det smart att förvara den rätt.
Om du investerar i en Chanel-parfym är det smart att förvara den rätt.
Om du investerar i en Chanel-parfym är det smart att förvara den rätt. Foto: TT

Så förvarar du parfym så att den behåller doften

Det finns flera olika faktorer som har betydelse för parfymers hållbarhet, till exempel temperatur, ljus och luft. Parfym förvaras bäst på en mörk, jämnsval plats, som i en garderob eller byrålåda. Här är tipsen du behöver för att förvara din parfym på rätt sätt.

En dyr parfym ska självklart hålla länge – men det gör den bara om du tar hand om den på rätt sätt. Damernas Värld listar viktiga saker att tänka på när du ska förvara din parfym så att doften håller tills flaskan är slut!

LÄS OCKSÅ: Fem vanliga missar du gör med din parfym

Förvara din Byredo-parfym på rätt sätt! Foto: Paul Porter/BFAnyc/REX

1. Temperaturen

Snabba temperaturväxlingar kan vara skadliga för parfymer, därför ska de inte förvaras i kylskåp om man sedan tänker ta dem till badrummet, för att sedan ställa tillbaka dem i kylskåpet. De ska inte heller stå i direkt solljus, till exempel på fönsterbrädet, eftersom det kan bli väldigt varmt där solen ligger på.

2. Ljuset

En annan anledning till att fönsterbrädet är en sämre plats att förvara parfym på är att parfymer är ljuskänsliga. Så även om parfymflaskan är fin är det bättre att förvara den på platser dit inget öga når.

3. Luften

Om parfymen har en sprayfunktion behöver du inte oroa dig för att syre och bakterier ska ta sig in i flaskan, men om den är utrustad med vanlig kork kan du tänka på att inte ha för mycket hudkontakt med flasköppningen då bakterierna kan börja frodas där. Och stäng korken eller locket noga efter användning!