Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Isabella Löwengrips skönhetsrutin: ”Retinol gör verkligen skillnad”

Från en egen skönhets-stab till fokus på minimalism och enkelhet. För DV berättar Isabella Löwengrip om transformationen – en inre resa som syns hela vägen in i badrumsskåpet.

Redan som tonåring hade Isabella Löwengrip, 31, blivit en av landets största bloggare och hon är en pionjär i influencerbranschen. De senaste åren har varit turbulenta, med en offentlig och omskriven affärskrasch. I dag är Isabella en multisysslande entreprenör inom bland annat skönhet och mode, och den här hösten släpper hon sin självbiografi.

– Det är en väldigt personlig berättelse. Man får följa med bakom kulisserna under de 15 senaste åren, men boken börjar redan när jag är liten. Det har varit viktigt för mig att få ut sanningen. Det har varit en ganska dramatisk resa hit. Framför allt har det varit den här jobbpersonan Isabella Löwengrip, som jag hela tiden har fått kämpa för att förhålla mig till. Det har inte alltid varit så enkelt.

Du är på en annan plats i dag, men hur har du påverkats av den här pressen och att bli bedömd utifrån det yttre?

– Jag tror att alla kvinnor, oavsett position eller om de är offentliga eller inte, har det här enorma trycket på utseendet, hur man ska se ut på Instagram och andra bilder man visar. Så det är nog något gemene man påverkas av i dag. Men det är klart, om man har blickarna på sig och får kommentarer varje dag så påverkar det en på något sätt. Jag får höra varje dag att jag är ful, och så har det varit sedan jag startade bloggen vid 14 års ålder. Det är klart det påverkar en att ha fått höra det under ett halvt liv, men jag har också fått en stark självkänsla och förstår att det är jobbrollen Isabella, och inte jag som person, som får de här kommentarerna.

Makeup från Milk, Tarte, Charlotte Tilbury och YSL.Makeup från Milk, Tarte, Charlotte Tilbury och YSL.Makeup från Milk, Tarte, Charlotte Tilbury och YSL.
Makeup från Milk, Tarte, Charlotte Tilbury och YSL. Foto: WERONIKA BELA / WERONIKA BELA

Man kan vara olika mottaglig olika dagar, ibland är man hudlös på något sätt. Har du någon strategi de dagarna?

– Åren mellan 15 och 28 var jag tvungen att vara hårdhudad, att inte ta åt mig av någonting, men då byggdes också muren runt mig själv upp. I dag tillåter jag mig att vara mycket mer skör, för att jag har kommit närmare mig själv. Jag är mer ärlig mot mig själv, vilket jag blivit nu efter kraschen, men då blir jag också mer känslig för kritik och utseendekommentarer. Om jag får tio kommentarer och en är negativ, då är det så lätt att man fokuserar på den. Men jag försöker få lite distans till det. Många vill bara trycka ner och såra, och då måste man kunna distansera sig och försöka skaka av sig det. 

”Jag går på manikyr och pedikyr varannan vecka. Jag kör nästan alltid rött lack.””Jag går på manikyr och pedikyr varannan vecka. Jag kör nästan alltid rött lack.””Jag går på manikyr och pedikyr varannan vecka. Jag kör nästan alltid rött lack.”
”Jag går på manikyr och pedikyr varannan vecka. Jag kör nästan alltid rött lack.” Foto: WERONIKA BELA / WERONIKA BELA

Vad är self care för dig, hur tar du hand om dig själv i dag? 

– När mitt liv kraschade rejält 2019 blev det en stor förändring efteråt. Jag tränade knappt och stressade och fokuserade bara på jobb. Jag kunde gå på en del behandlingar och köpa dyra krämer, men man kan inte köpa en fantastisk kräm och tro att man kan plåstra ihop ett ansikte som är torrt på grund av stress. Det bästa skönhetsknepet som jag upptäckt i vuxen ålder är träning. Jag som har haft problem med min hy märker verkligen på en gång att det gör skillnad att få i gång blodcirkulationen i kroppen, det ger ett ordentligt glow. Jag tränar crossfit, padel och golf och har skaffat mig ett aktivt liv. Livet är mycket mer sunt, och det syns också på mig. Skönhet för mig är inte att gå på dyra behandlingar utan att hitta vardagsrutinerna hemma.

”I dag gör jag mig i ordning på fem minuter, det är en frihet i det.”
Hudvård från Beauté Pacifique, Esse, Löwengrip, Verso och Milk.Hudvård från Beauté Pacifique, Esse, Löwengrip, Verso och Milk.Hudvård från Beauté Pacifique, Esse, Löwengrip, Verso och Milk.
Hudvård från Beauté Pacifique, Esse, Löwengrip, Verso och Milk. Foto: WERONIKA BELA / WERONIKA BELA

Hur ser din hudvårdsrutin ut?

– Jag har verkligen fallit för Verso. De jobbar väldigt mycket med retinol och jag upplever att huden blivit mer spänstig, och att deras produkter har effekt på akneärr och lyster. Jag märker att retinol gör skillnad så det tittar jag efter i produkter. Jag använder Deep acne cleanser från Verso, sedan använder jag serumet Hyaluronic serum från Esse, som jobbar med probiotika, eller Defy damage serum från Beauté Pacifique. Och så tar jag dagkrämen eller nattkrämen från Verso. En eller två dagar i veckan använder jag Löwengrip Self-tan drops. Jag tar en pipett i nattkrämen. Det är lite mycket, men jag tycker om att vara brun, haha! Om jag ska unna mig något extra lägger jag Versos Sheet mask och deras Eye patches. Mycket i min hudvårdsrutin handlar om att reparera eller tillföra fukt. Jag tycker att sminket sitter så mycket bättre när huden är ordentligt återfuktad, det lärde jag mig av min makeupartist.

LÄS MER: Retinol – produkterna som fungerar och skönhetsredaktörens bästa tips 

Exfolierande toner från Paulas Choice och sheetmasker från Verso.Exfolierande toner från Paulas Choice och sheetmasker från Verso.Exfolierande toner från Paulas Choice och sheetmasker från Verso.
Exfolierande toner från Paulas Choice och sheetmasker från Verso. Foto: WERONIKA BELA / WERONIKA BELA

LÄS MER: Kemisk peeling för ansiktet att göra hemma – här är bäst i test 

Djuprengörande Acne deep cleanse från Verso och 2% BHA liquid exfoliant från Paula’s Choice. Isabella exfolierar med BHA-syra två gånger i veckan.Djuprengörande Acne deep cleanse från Verso och 2% BHA liquid exfoliant från Paula’s Choice. Isabella exfolierar med BHA-syra två gånger i veckan.Djuprengörande Acne deep cleanse från Verso och 2% BHA liquid exfoliant från Paula’s Choice. Isabella exfolierar med BHA-syra två gånger i veckan.
Djuprengörande Acne deep cleanse från Verso och 2% BHA liquid exfoliant från Paula’s Choice. Isabella exfolierar med BHA-syra två gånger i veckan. Foto: WERONIKA BELA / WERONIKA BELA

Du måste ha fått många bra tips?

– Ja, jag jobbade med två olika personer som kom till mig varje dag under fyra års tid, men jag har också märkt de sista två åren, när jag inte varit lika offentlig, att jag sminkar mig på ett helt annat sätt. Nu har jag i stort sett bara färgad underlagskräm och lite rouge. 

Sunshine skin tint från Milk Makeup, Flawless filter -primer från Charlotte Tilbury och All hours powder från Yves Saint Laurent.Sunshine skin tint från Milk Makeup, Flawless filter -primer från Charlotte Tilbury och All hours powder från Yves Saint Laurent.Sunshine skin tint från Milk Makeup, Flawless filter -primer från Charlotte Tilbury och All hours powder från Yves Saint Laurent.
Sunshine skin tint från Milk Makeup, Flawless filter -primer från Charlotte Tilbury och All hours powder från Yves Saint Laurent. Foto: WERONIKA BELA / WERONIKA BELA

Ja, hur ser din makeuprutin ut i dag? 

– Jag har en primer från Milk Makeup som ger en massa fukt. Sedan tar jag Sunshine skin tint från Milk som är en färgad dagkräm, puder från Yves Saint Laurent och lite krämrouge och en highlighter från Milk. Läppennan jag använder mest är från Inika, i nyansen Nude pink. En produkt jag köper om hela tiden är Tartes concealer. Nu har jag den under ögonen, men tidigare täckte jag akneärr med den också. Bryn och fransar fixar jag på salong. Jag har varit så van vid hur jag ser ut på bilder, pressbilder och så att jag var tvungen att vänja om mig och släppa den offentliga bilden av mig. Det är lite av det jag tar upp i boken – det har varit en personlig resa, men det har också varit en skönhetsresa. Från att ha tagit timmar på mig varje morgon med en makeupartist till att göra mig i ordning på fem minuter … Det är en frihet i det.  

LÄS MER: Stort bäst i test av concealer 2021, med guide till rätt applicering! 

”Läppennan från Inika sitter så bra. Just nu kör jag ofta väldigt matta läppar.””Läppennan från Inika sitter så bra. Just nu kör jag ofta väldigt matta läppar.””Läppennan från Inika sitter så bra. Just nu kör jag ofta väldigt matta läppar.”
”Läppennan från Inika sitter så bra. Just nu kör jag ofta väldigt matta läppar.” Foto: WERONIKA BELA / WERONIKA BELA

Ja, det förstår jag. Du är snygg i håret. Hur tar du hand om det?

– Vad snällt, tack! Jag använder bara schampo och balsam som är återfuktande. Just nu kör jag Balmains, men även The cure-serien från Löwengrip. Jag har slutat bleka håret och färgar det i stället, vilket har gjort jättestor skillnad. Och så använder jag K18 som reparerar håret, den tycker jag har gett effekt. Jag tvättar håret var tredje dag och håller mig verkligen till det. Är jag jättesvettig efter träningen så sköljer jag igenom håret eller använder torrschampo. Jag använder inpackning en gång i veckan. Jag har det som en söndagsrutin, och då lägger jag en ansiktsmask också. 

”Det har blivit stor skillnad på håret sedan jag började varva ner.”
Hårvård från Balmain.Hårvård från Balmain.Hårvård från Balmain.
Hårvård från Balmain. Foto: WERONIKA BELA / WERONIKA BELA

Hur stylar du håret?

– Just nu låter jag håret självtorka, om jag inte ska göra något speciellt. Men knepet för att få ett fint hår är att styla det direkt när det är nytvättat, och att man använder en bra styling­produkt som gör att håret blir lite torrare, så att det händer något när man fönar det. Jag använder Balmains Thermal protection spray, fönar med Dyson Airwrap och när jag har stylat håret använder jag Löwengrip Shine texture spray för att få glans och lite textur. Den funkar även bra om jag stylat håret dagen innan och vill få liv i lockarna igen. På kvällarna brukar jag borsta håret med en olja från Balmain. Jag borstar håret mycket i hårbotten innan jag ska sova och har märkt att håret växer snabbare av att hårbotten blir stimulerad.

LÄS MER: Hälsosamt hår på 21 dagar – steg för steg-guide

Foto: WERONIKA BELA / WERONIKA BELA

Håret brukar bli lidande av stress. Har du märkt någon skillnad på håret sedan du började varva ner? 

– Jag tappade så mycket hår under flera års tid och hade extentions hela tiden för att det kändes så tunt. Men i samband med min förändring efter kraschen tog jag ut dem, och det har blivit en så stor skillnad på håret i samband med att jag började varva ner. Det blev en deci­meter längre på bara ett år. De bästa tipsen är verkligen att stressa ner och att träna. 

Torrschampo och texturspray från Löwngrip.Torrschampo och texturspray från Löwngrip.Torrschampo och texturspray från Löwngrip.
Torrschampo och texturspray från Löwngrip. Foto: WERONIKA BELA / WERONIKA BELA

Hur tar du hand om kroppen, bortsett från träningen?

– Jag älskar att återfukta kroppen. Moonsun Organic har en kropps-peeling med socker och sheasmör som smälter på huden. Den använder jag två dagar i veckan, framför allt innan jag ska använda brun utan sol. Jag använder hudlotion från samma serie, den går snabbt in och kladdar inte. Jag har alltid haft ganska fin hud på kroppen och det tror jag beror på att jag alltid har smörjt in mig, jag har aldrig slarvat med det. 

Favoriter för kroppen: Trust me deodorant från Löwengrip, och Body scrub och Body lotion från Moonsun Organic.Favoriter för kroppen: Trust me deodorant från Löwengrip, och Body scrub och Body lotion från Moonsun Organic.Favoriter för kroppen: Trust me deodorant från Löwengrip, och Body scrub och Body lotion från Moonsun Organic.
Favoriter för kroppen: Trust me deodorant från Löwengrip, och Body scrub och Body lotion från Moonsun Organic. Foto: WERONIKA BELA / WERONIKA BELA

Hur är det med doft, har du några favoriter?

– I många år bar jag Chanel Mademoiselle, jag tyckte den var så kvinnlig och stark. Jag tycker om vanilj och ganska söta, kvinnliga dofter. Just nu använder jag N.C.P. Concepts doft med vanilj och iris, den är väldigt god och en typisk Isabella-doft, söt men inte sliskig. Jag har en stor doftgarderob hemma, men det har blivit mycket N.C.P. på senare tid. Jag har faktiskt även gått tillbaka till en tonårsdoft, Flowerbomb från Viktor & Rolf

LÄS MER: Skönhetsredaktören listar höstens bästa doftnyheter 2021 

Den doft Isabella använder mest just nu är 501 Iris & vanilla från N.C.P. Concept, med en topp av iris och en bas av vanilj och kola.Den doft Isabella använder mest just nu är 501 Iris & vanilla från N.C.P. Concept, med en topp av iris och en bas av vanilj och kola.Den doft Isabella använder mest just nu är 501 Iris & vanilla från N.C.P. Concept, med en topp av iris och en bas av vanilj och kola.
Den doft Isabella använder mest just nu är 501 Iris & vanilla från N.C.P. Concept, med en topp av iris och en bas av vanilj och kola. Foto: WERONIKA BELA / WERONIKA BELA

Isabella Löwengrip

Gör Entreprenör inom mode och skönhet. 

Ålder 31 år. 

Bor Lidingö, Stockholm.

Familj Sambon Paul och två barn. 

Aktuell Med självbiografin Isabella.

”Jag har letat mig fram stilmässigt och är mycket för det tidlösa och klassiska. Jag tittar på Marilyn Monroe, Grace Kelly och Sophia Loren. De bär klassiska snitt och allt de har burit håller än i dag. Jag skulle nog ha levt på 50-talet!””Jag har letat mig fram stilmässigt och är mycket för det tidlösa och klassiska. Jag tittar på Marilyn Monroe, Grace Kelly och Sophia Loren. De bär klassiska snitt och allt de har burit håller än i dag. Jag skulle nog ha levt på 50-talet!””Jag har letat mig fram stilmässigt och är mycket för det tidlösa och klassiska. Jag tittar på Marilyn Monroe, Grace Kelly och Sophia Loren. De bär klassiska snitt och allt de har burit håller än i dag. Jag skulle nog ha levt på 50-talet!”
”Jag har letat mig fram stilmässigt och är mycket för det tidlösa och klassiska. Jag tittar på Marilyn Monroe, Grace Kelly och Sophia Loren. De bär klassiska snitt och allt de har burit håller än i dag. Jag skulle nog ha levt på 50-talet!”

LÄS MER: Magdalena Forsberg om sin hudvårdsrutin och knepen för ett vackert hårsvall. 

LÄS MER: 13 snygga böcker och coffee table books för dig som älskar mode och skönhet 

LÄS MER: Damernas Världs Bäst i test – alla skönhetskategorier