Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Jen Atkins är hårstylist och arbetar ofta med Kim Kardashian, Jessica Alba och Gigi Hadid – bland andra.Jen Atkins är hårstylist och arbetar ofta med Kim Kardashian, Jessica Alba och Gigi Hadid – bland andra.Jen Atkins är hårstylist och arbetar ofta med Kim Kardashian, Jessica Alba och Gigi Hadid – bland andra.
Jen Atkins är hårstylist och arbetar ofta med Kim Kardashian, Jessica Alba och Gigi Hadid – bland andra. Foto: BRIAN TO/VARIETY/REX / SHUTTERSTOCK EDITORIAL REX

Stjärnstylisten Jen Atkins genialiska tips för dåliga hårdagar

Damernas Värld pratade med Jen Atkin, Hollywoods mest eftertraktade hårstylist, och fick veta allt om hennes bästa hårknep och vilka skönhetsprodukter hon själv använder. Hennes snabba tips för extra dåliga hårdagar tackar vi alldeles särskilt för! 

Med bara 300 dollar på fickan flyttade Jen Atkin till Los Angeles och började jobba som receptionist på en frisörsalong. Men det tog inte lång tid innan Jen – som är känd för att kavla upp ärmarna – var en efterfrågad hårstylist. Karriären tog ordentlig fart när hon träffade Kim Kardashian, och efter det blev hon inte bara hela familjen Kardashian/Jenners frisör, utan också vän som har synts i familjens dokusåpa, Keeping up with the Kardashians. Jessica Alba, Chrissy Teigen och Gigi Hadid är bara några av de andra superstjärnor som sedan dess ofta anlitar Jen. Förutom att vara ”världens mest inflytelserika hårstylist”, som The New York Times utnämnde henne till, har hon också egna hårmärket Ouai och ett nära samarbete med hårverktygs-tillverkaren Dyson. 

Det är tidig morgon i Los Angeles när Damernas Värld får en pratstund med den eftertraktade hårstylisten, men Jen har redan varit upp och tränat, mediterat – och fixat håret.

Jen Atkin med Kris Jenner.Jen Atkin med Kris Jenner.Jen Atkin med Kris Jenner.
Jen Atkin med Kris Jenner. Foto: STEFANIE KEENAN / GETTY IMAGES FOR THE DAILY FRONT GETTY IMAGES NORT

Vad är din signaturlook och vardagsrutin kring håret?
– Jag har nästan alltid utsläppt hår med en liten böj vid topparna. Oftast använder jag Dyson Airwrap, som är utformad för att det ska bli enklare att själv styla håret. Eftersom den torkar och stylar samtidigt sparar den tid. Så efter mitt träningspass i morse tvättade jag håret och använde först torkmunstycket snabbt, men bytte sedan till volymborsten för extra lyft. Det tog mig mindre än tio minuter att bli klar med håret, och det är perfekt eftersom mitt schema är ganska hektiskt för det mesta. Innan jag stylar mitt hår mediterar jag, matar mina hundar och tränar, det är viktigt att ha en rutin.

Jen Atkin

Gör Hårstylist och grundare av hårmärket Ouai.

Ålder 40 år.

Bor Los Angeles.

Aktuell Som talesperson och rådgivare åt Dyson. 

Vad är det vanligaste hårproblemet som dina kändiskunder ber om råd om?
– Mina kunder och följare på sociala medier från hela världen klagar över samma två saker: slitet, ohälsosamt hår och brist på tid. Friskt, glansigt hår kommer alltid att vara modernt. Men du behöver inte ett glam-team för att se ut som ditt bästa jag. Jag älskar att kunna lära mina klienter och följare hur man enkelt fixar håret hemma.

– Varje Ouai-produkt har skapats för kvinnor som lever ett fartfyllt liv. Rätt värmeverktyg är också en nyckel, jag älskar Dysons eftersom deras redskap gör det möjligt att minska stylingtiden och skulle aldrig orsaka några värmeskador på håret. 

Mina kunder och följare på sociala medier från hela världen klagar över samma två saker: slitet, ohälsosamt hår och brist på tid.

Hur hanterar man snabbt en dålig hårdag?
– Slicka håret bakåt och gör en stram hästsvans eller knut. Det är ett extra bra knep om du inte hunnit tvätta håret och det ser fett ut. Använd de naturliga oljorna från hårbotten och borsta håret bakåt till en låg, elegant knut. Om håret inte är fett, applicera Rose hair & body oil från Ouai i håret, som vårdar håret och hjälper dig att göra en blank, stram uppsättning. Det passar till alla outfits och får det att se ut som att du anstränger dig.

Jen Atkins bästa produkter för hår, ansikte och bryn.Jen Atkins bästa produkter för hår, ansikte och bryn.Jen Atkins bästa produkter för hår, ansikte och bryn.
Jen Atkins bästa produkter för hår, ansikte och bryn.

1. Ögonbrynsgel, Brow clear gel, Anastasia Beverly Hills. Mer info – köp här (länk till Kicks).
2.
Plattång, Corrale, Dyson. Mer info – köp här (länk till Dyson).
3.
Hårinpacckning, Treatment masque, Ouai. Mer info – köp här (länk till Lookfantastic).
4.
Serum med C-vitamin, Cc me serum, Summer Fridays. Mer info – köp här (länk till Sephora).
5.
Återfuktande ansiktsmask, Jet lag mask, 495 kr, Summer Fridays. Mer info – köp här (länk till Cult beauty). 

Hur håller du ditt hår starkt och hälsosamt?
– Du behöver bara klippa håret två till tre gånger om året så länge du tar hand om det med rätt kosttillskott, hårmasker och daglig vård. Jag använder min Ouai Treatment masque minst en gång i veckan för att reparera. Masken är utformad för att bekämpa konstant värmestyling och kemisk skada och gör hårstråna mjuka och släta efter bara en användning. Jag äter också kosttillskottet Thin hair från Ouai. Det innehåller ashwagandha-extrakt som är bra för att minska stressnivåerna, vilket är en vanlig orsak till håravfall, och niacin som förhindrar blockering av kolesterol vid porerna.

Vilka är dina bästa knep för att rädda slitet sommarhår?
– Börja med att se över din hårfärgsrutin. Om du gör håret mycket ljusare och strippar stråna med blekning ska du kanske se om det finns ett annat alternativ för att få tillbaka fukt i håret. Solen suger också fukt ur håret och gör det frissigt, så skydda håret med sjalar och hattar. Du kan även applicera en återfuktande mask i håret, och sedan fläta eller snurra upp det i en knut och låt inpackningen verka så länge som möjligt.

Du behöver bara klippa håret två till tre gånger om året så länge du tar hand om det med rätt tillskott, hårmasker och daglig vård.

Hur ofta tycker du man ska tvätta håret?
– Det beror på hur fett ditt hår blir, men jag rekommenderar inte att man ska tvätta håret varje dag, för att kunna ge de naturliga oljorna en chans att återfukta håret. Jag schamponerar mitt hår var tredje dag, eller ännu mer sällan. Men så är jag också ett stort fan av torrschampo.

”Du behöver bara klippa håret två till tre gånger om året så länge du tar hand om det med rätt tillskott, hårmasker och daglig vård”, menar Jen Atkin.”Du behöver bara klippa håret två till tre gånger om året så länge du tar hand om det med rätt tillskott, hårmasker och daglig vård”, menar Jen Atkin.”Du behöver bara klippa håret två till tre gånger om året så länge du tar hand om det med rätt tillskott, hårmasker och daglig vård”, menar Jen Atkin.
”Du behöver bara klippa håret två till tre gånger om året så länge du tar hand om det med rätt tillskott, hårmasker och daglig vård”, menar Jen Atkin. Foto: BRIAN TO/VARIETY/REX / SHUTTERSTOCK EDITORIAL REX

Vilken frisyr är mest populär bland dina kunder?
– En bob som slutar vid hakan, eller en något längre frisyr, så kallad lob som slutar vid nyckelbenen. Det har varit många modiga klienter på sistone som har gjort det stora klippet, men det är verkligen elegant och ser bra ut på nästan alla.

Hur ser din dagliga hudvårdsrutin ut?
– Jag är noga med min hudvård och har en strikt regim. Jag älskar produkterna från Dr. Simon Ourian, som har en klinik här i Los Angeles (även känd för att injicera Kardashian-klanen med fillers, reds. anmn). Jag använder också Alpha beta universal daily peel pads från Dr Dennis Gross, de ger huden en jämn hudton och fin textur. Ansiktsmasken Jetlag mask och CC me serum från Summer Fridays är fantastiska och väldigt återfuktande, vilket är ett måste eftersom det är så torr luft i LA.

Och makeup, vilka är dina favoritprodukter?
– Det finns så mycket smink jag älskar! Brynprodukter från Glossier och Anastasia Beverly Hills, läppstift från Charlotte Tilbury i nyans Coachella coral, läppbalsam Balm dotcom i nyans rose från Glossier, ögonskuggspaletten Modern renaissance eyeshadow från Anastasia Beverly Hills och lösögonfransar från Kiss som jag verkligen inte kan leva utan.

Jen Atkins bästa sminkprodukter.Jen Atkins bästa sminkprodukter.Jen Atkins bästa sminkprodukter.
Jen Atkins bästa sminkprodukter.

1. Lösögonfransar, Blowout false lashes, Kiss. Mer info – köp här (länk till Kicks)
2.
Läppstift, Kissing i nyans Coachella coral, Charlotte Tilbury. Mer info – köp här (länk till Charlotte Tilbury)
3.
Läppbalsam, Balm dotcom i nyans Rose, Glossier. Mer info – köp här (länk till Glossier)
4.
Ögonbrynspenna, Brow wiz pencil, Anastasia Beverly Hills. Mer info – köp här (länk till Kicks)
5.
Ögonskuggspalett, Modern renaissance eyeshadow palette, 565 kr, Anastasia Beverly Hills. Mer info – köp här (länk till Kicks) 

LÄS MER: Bryngurun Anastasia Soare: ”Vanligaste misstaget folk gör med sina ögonbryn”

LÄS MER: Gucci, 48, sminkar stjärnorna i Hollywood – här är hennes bästa tips för perfekt hy