Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Mario Dedivanovic och Kim Kardashian.Mario Dedivanovic och Kim Kardashian.Mario Dedivanovic och Kim Kardashian.
1 AV 2
Makeupartisten William Värnild ger sina bästa tips
2 AV 2
Mario Dedivanovic och Kim Kardashian.
Foto: NIJO / BACKGRID UK TT NYHETSBYRÅN

Boka Kim Kardashians makeupartist för 650 000 kr – per dag

Drömmer du om att samma hand som sminkar Kim Kardashian även ska lägga din makeup? Det är möjligt – om du har råd. 

Mario Dedivanovic heter han, mannen bakom superstjärnan Kim Kardashians signaturlook som fört 80-talsfenomenet ”contouring” tillbaka till samtiden. Han är navet i stjärnans ”glam team”. 

Mario Dedivanovic har arbetat med Kim Kardashian sedan slutet av 00-talet.Mario Dedivanovic har arbetat med Kim Kardashian sedan slutet av 00-talet.Mario Dedivanovic har arbetat med Kim Kardashian sedan slutet av 00-talet.
Mario Dedivanovic har arbetat med Kim Kardashian sedan slutet av 00-talet. Foto: NIJO / BACKGRID UK TT NYHETSBYRÅN

Men trots att Mario är Kims personliga makeupartist så tar han andra uppdrag i mån av tid och lust, som modeplåtningar eller privata kunder. På sajten Hypebae berättar TikTokaren Sarah Pop att hon försökte boka Dedivanovic redan 2017 (han började arbeta med Kardashian redan 2008 och anses ansvarig för hennes inflyteserika skönhetslook) i samband med sitt bröllop, och fick då veta att Dedivanovic var tillgänglig – för 325 000 kr per dag, plus omkostnader som flyg och hotell. 

När samma sajt i dag, sex år senare, researchat pris för Dedivanovic tjänster så har priset gått upp: Enligt Hypebae har hans arvode dubblerats. 60 000 USD är det nya arvodet, vilket i svenska pengar blir över 650 000 kr för en dag. Plus omkostnader, givetvis. 

Mario Dedivanovic och Kim Kardashian är också nära vänner.Mario Dedivanovic och Kim Kardashian är också nära vänner.Mario Dedivanovic och Kim Kardashian är också nära vänner.
Mario Dedivanovic och Kim Kardashian är också nära vänner. Foto: NIJO / BACKGRID UK TT NYHETSBYRÅN

Troligtvis betalar Kim Kardashian inte dessa summor per dag. Åtminstone får vi hoppas det, inte minst efter att ha sett senaste avsnittet av The Kardashians där hon tog med Dedivanovic med flera när hon skulle ta sin nya körkortsbild (!) – det skulle i så fall troligtvis vara världens dyraste sådan (det är det förmodligen ändå). 

Har du en slant över och vill testa Kim Kardashians look så är Dedivanovic knuten till agenturen Forward i Los Angeles, som sköter hans bokningar. 

LÄS MER Sarah Jessica Parker ”missade” sitt ansiktslyft
LÄS MER
Läppar á la 90-tal, metallkajal och blekta bryn – sommarens makeuptrender 2023