Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lär känna DV:s nya skönhetsredaktör

Hon är beroende av läppbalsam, har en divan i vardagsrummet, älskar New York och är en fena på att baka rulltårtor ...Damernas världs nya skönhetsredaktör Therese Hallberg är dessutom en expert på skönhet, och kommer att förse alla DV-läsare med nyheter, test och tips. Både i tidningen och i sin blogg Skönhetskollen med Therese. Missa inte!

Med anledning av hennes entré på Damernas.se tidigare i veckan har du nu chansen att lära känna Therese lite bättre. Efter klicket kan du läsa var man hittar henne en fredagskväll, vad hennes innersta dröm är och så delar hon så klart med sig av sina bästa skönhetstips ...

Vad gör du på DV-redaktionen?- Jag är skönhetsredaktör, vilket innebär att jag får testa alla nya skönhetsprodukter och också äran att packa upp dem ur alla tusentals kartonger. Att springa på pressmöten, planera fotograferingar och researcha allehanda beautyämnen hör också till arbetsuppgifterna.

Hur länge har du arbetat här?- Sedan den 1 april, så det är ju inte så länge, men jag är halvgammal i skönhetsgamet ...

Vad har du för bakgrund?- Jag har pluggat pressvetenskap i Lund, där jag skrev en c-uppsats om Damernas Värld (!) och en d-uppsats om modejournalistiken i Sverige. Därefter pluggade jag på JMK, gamla Journalisthögskolan, i Stockholm. Därefter har jag bland annat jobbat på VeckoRevyn i tre år, både som skönhetsredaktör och redaktionsledare.

När du inte jobbar, vad gör du då?- Då springer jag Kungsholmen runt, i allafall när det är vår. Jag har nämligen tänkt springa halvmaran i september och då gäller det att vara ute i god tid! Att gå till gymmet är inte lika roligt, så jag är sämre på att röra på mig under vintern, men det blir ett yogapass någon gång i veckan. Annars så försöker jag fördela min uppmärksamhet så rättvist som möjligt mellan min man Daniel och vår jack russell-terrier Milton.

Vad har du för intressen? - Jag älskar att resa, bland mina favoriter finns New York, Paris och Bali. Jag gillar ställen där man både kan slappa och åka ut på äventyr. Ställen där man bara kan slappa, läsa en bok och inte så mycket mer, lockar däremot inte så mycket. 

Har du någon hemlig skill? - Rulltårtor är jag ett ess på att göra, fick höra först för några år sedan att de tydligen ska vara svåra att lyckas med. Panna cotta är också en piece of cake (ha ha!), så jag antar att jag har lite konditor-skills i mig någonstans.

Vad gör du helst en fredagskväll?- En fredagskväll tar jag gärna ett glas vin med vänner och äter en middag för att sedan hoppa i säng senast runt midnatt. Jag är så trött på fredagar, så jag är hellre ute och slarvar på lördagskvällar istället.

Var hittar man dig en söndagseftermiddag? - Söndagseftermiddag hittar du mig troligen utomhus, på långpromenad med jycken. Eller så sitter jag i makens snabba bil, antingen på en spontan roadtrip eller för lite admin, typ köpa målarfärg.

Favoritdesigner? - Jag har flera! Jag gillar Phoebe Philo, Diane von Furstenberg och Matthew Williamson, de sistnämnda för att de använder så mycket färg. På hemmaplan är det Acne all the way.

Favoritplats? Om man räknar bort göttiga semesterorter är nog min favoritplats min soffa hemma i vardagsrummet. Den har en divan och är sjukt skön.

Fortsätt meningen: Kan inte leva utan ... Jag kan inte leva utan läppbalsam. 

Kan du beskriva din stil? Oplanerad! Jag är väldigt morgontrött och har svårt att tänka ut vad jag ska ha på mig på morgonen. Jag har försökt planera sånt kvällen innan ibland, men det känns lite pretto. Plus att jag är så ombytlig, så det jag la fram kvällen innan känns ofta helt fel morgonen efter.

Vad dagdrömmer/drömmer du om?En välplanerad sekelskiftestrea med åtminstone en kakelugn och ett stort badrum med tvättpelare på Kungsholmen för en vettig peng. Hur svårt kan det vara?

Kan du dela med dig av dina bästa skönhetstips?- För din kvällsmake: Blanda high lighter i din ansiktscréme eller foundation för att skapa en naturlig glöd. Och ska du använda brun-utan-sol, glöm inte öronen.