Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Linda Lindorff, aktuell i Bonde söker fru – castingen, berättar om sina hudbesvär – och sina största skönhetsmissar.Linda Lindorff, aktuell i Bonde söker fru – castingen, berättar om sina hudbesvär – och sina största skönhetsmissar.Linda Lindorff, aktuell i Bonde söker fru – castingen, berättar om sina hudbesvär – och sina största skönhetsmissar.
Linda Lindorff, aktuell i Bonde söker fru – castingen, berättar om sina hudbesvär – och sina största skönhetsmissar. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Linda Lindorff om hudsjukdomen – och hur hon tacklar den

Programledaren Linda Lindorff är aktuell i nya säsongen av Bonde söker fru – castingen. Vad som inte syns i rutan är den besvärliga, och vanliga, hudsjukdomen hon kämpar med.

Linda Lindorff är den ständigt aktuella programledaren som förutom långköraren Bonde söker fru även syns i Wildkids och Min mamma, din pappa. Vi passade på att kika in i Lindas badrumsskåp och se vilka favoritprodukter och skönhetsknep hon helst tar till – förutom signum-leendet som hon hon fått av sin mamma.  

Linda Lindorff

Gör: Programledare.

Bor: Lidingö.

Familj: Maken Jacob och döttrarna Lykke, Wilhelmina och Benedicte.

Ålder: 50.

Aktuell: Med nya dejtingprogrammet Min mamma, din pappa som har premiär 8 mars på TV4 Play och TV4.

Linda Lindorff om sjukdomen – ”Många svenskar drabbas”

Vilken är din livräddare i badrumsskåpet?
– Mitt serum från pHformula. Jag har hudåkomman perioral dermatit som stundtals kan bli väldigt besvärlig med röda prickar som kliar, torr flagig hud och så vidare. Ingen vet riktigt vad det beror på men stress och smink och solkrämer brukar trigga det för mig. Kallas lustigt nog för flygvärdinnesjukan. 

Jag har hudåkomman perioral dermatit, med röda prickar som kliar och torr flagig hud

– Det är rätt många i Sverige som drabbas av det här och jag får ofta frågor om hur jag kurerar mig när det kommer så jag har skrivit om det på min blogg för dem som vill veta mer. Men en av de saker som hjälper är mitt serum. En annan storfavorit i badrumsskåpet är Glow renew night serum som innehåller hjortron, älskar den. 

Linda Lindorff leder dejtingprogrammet Min mamma, din pappa och långköraren Bonde söker fru på TV4.Linda Lindorff leder dejtingprogrammet Min mamma, din pappa och långköraren Bonde söker fru på TV4.Linda Lindorff leder dejtingprogrammet Min mamma, din pappa och långköraren Bonde söker fru på TV4.
Linda Lindorff leder dejtingprogrammet Min mamma, din pappa och långköraren Bonde söker fru på TV4. Foto: GABRIEL LILJEVALL / G.LILJEVALL AB

Värsta skönhetsmissen: ”Jag såg helt galen ut”

Vad är din största skönhetsmiss?
– Jag tog barnens sprejburkar med färg som de brukar ha när det är maskerad eller så och gjorde rosa och lila slingor. Tyckte rosa och lila slingor blev rätt kul och lite snyggt till och med – tills jag insåg att det inte gick bort när jag tvättade håret utan höll i sig i över en vecka. Det var bara snyggt, eller ja halvsnyggt, i ungefär en dag…
– Sedan var det en gång under en inspelning i Kenya när fotografen ifrågasatte mitt utseende då han tyckte att jag blev mer och mer orange för var dag som gick. Det visade sig då att jag hade, utan att veta om det, köpt en hudlotion på Ica som innehöll en slags gradvis brun-utan-sol-effekt som ihop med den starka solen gjorde att jag fläckvis blev helt missfärgad. När jag tog av mig till bikini och vi skulle filma på stranden skrattade vi båda så tårarna rann. Jag såg helt galen ut. Som en giraff. 

Vilket plagg vill du aldrig bära igen?
– Man ska aldrig säga aldrig, men knickers är jag inte så förtjust i… 

 Vilket är det bästa råd du har fått?
– Min mamma har alltid påmint mig om hur vackert det är med ett stort leende och jag håller med. Ett leende kan helt och hållet ändra en persons utseende och det är alltid till det bättre. 

LÄS MER: Specialistens metoder mot akne i klimakteriet – och produkterna som funkar 

LÄS MER: ”Botox fick mig att se galen ut” – skönhetsingreppen stjärnorna ångrar