Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Jaclyn Adams

DV testar LPG-massage: "Behandlingen gav mig en wow-känsla"

Nyfiken på LPG massage? Damernas Värld provar lpg, en djupgående mekanisk bindvävsmassage, i Stockholm. Funkar det? Hur är resultatet före och efter behandlingen?

Lpg är en djup, mekanisk bindvävsmassage som ökar blodcirkulationen och lossar envisa slaggprodukter och vätska som sitter i bindväven. Kroppssjälvförtroende kommer inifrån, men ibland står ändå inslag som envisa kärlekshandtag, synliga blodkärl, celluliter, hängig hud och svullnad i vägen mellan oss och glädjen att slänga kläderna i sommar.

Vad är LPG massage? 

Djupgående mekanisk bindvävsmassage som rensar ut slaggprodukter för en slätare, jämnare hud och tydligare kroppskonturer. Stimulerar samtidigt kroppens återhämtning, vilket gör lpg populärt bland idrottare. Kan även användas i ansiktet för att skulptera fram kindben och käklinje.

För vem passar LPG massage? 

Passar de flesta, men ger mest dramatiska resultat på personer som lätt binder vätska och/eller har celluliter.

Var gör man LPG-behandling? 

Vi testade på Forces by Sweden i Stockholm (forces.se), men Lpg utförs på flera salonger runt om i landet.

Vad kostar en LPG behandling? 

Från 1 380 kr för en timmes behandling (9 000 kr för tio behandlingar).

Vi testar lpg-behandling

Testare: Maria Ahlgren

En produktkategori som i mitt tycke gärna får förpassas till skönhetsvärldens produktkyrkogård är dyra cellulitcrèmer. För det första är celluliter, alltså små kluster av fettceller, en naturlig del av de flesta kvinnokroppar, oavsett vikt. De är till stor del ärftliga, men triggas av hormonella förändringar som tonår eller graviditet. För det andra är crèmerna i sig sällan verktyget som låser upp de tajta fettklungorna, utan den ihärdiga massagen som beskrivs i produktens instruktionsmanual.

Celluliter, alltså små kluster av fettceller, en naturlig del av de flesta kvinnokroppar, oavsett vikt

Massagens effekt på blodcirkulationen i kombo med påskyndandet av kroppens naturliga utrensning av slagg och överskottsvätska är A och O för utslätning. Cellulitcrèmerna innehåller dessutom nästan alltid uppstramande hudvårdsingredienser samt koffein, som har en vätskedränerande effekt. Mindre vätska och slagg i bindväven i kombo med tajtare, mer elastisk hud gör att celluliterna framträder mindre tydligt, men crèmerna löser inte upp själva fettet. Det är därför cellulitcrèmen slutar fungera när vi slutar använda den. Cellulitcrèmer ska alltså betraktas som produkter som jobbar på hudens struktur (och det gör de ofta med bravur), men att tro att crèmerna i sig fungerar som ett slags inre diet som bantar bort fettdepåer utan övriga livsstilsförändringar är lönlöst.

Lpg boostar också hudens produktion av elastin och kollagen, vilket ger en tajtare, slätare och mer elastisk hud

Med det sagt så finns det en metod som ger mätbara resultat på både gropar och konturer. Lpg är en djup, mekanisk bindvävsmassage som ökar blodcirkulationen och lossar envisa slaggprodukter och vätska som sitter i bindväven. Lpg boostar också hudens produktion av elastin och kollagen, vilket ger en tajtare, slätare och mer elastisk hud. Ofta behövs en intensiv kur som kickstartar processerna, och sedan regelbundet underhåll.

Reslutat: före och efter lpg-behandling

Jag kom i kontakt med Lpg inför en fotografering, och fick snabbt en wow-känsla. Hormoner och stress bäddar ofta in mitt ansikte och min kropp i ett extra vätsketäcke, och Lpg är det bästa motmedel jag stött på. Mina konturer kommer fram, och hela hudkostymen får en tajtare passform. Apelsingroparna under rumpan har jämnats ut och min mage är slätare. Som bonus märker jag hur hela kroppen balanseras - utrensningen av slaggprodukter gör att både kropp och sinne känns lättare och i bättre zen, och jag återhämtar mig mer effektivt efter stress och träning.

Lpg gav mig en wow-känsla

Behandlingen är dessutom urskön. Innan behandlingen klär du på dig en skön kroppsstrumpa av bomull. Sedan är det bara att ligga och njuta medan maskinens munstycke masserar och nyper. Efteråt är det viktigt att dricka mycket för att stötta utrensningen - se till att vara nära en toalett! Lpg-maskinen i all ära, men lika viktigt är det att den är i händerna på en duktig terapeut, så läs på ordentligt (i Stockholm är Jennie och Eva på Forces by Sweden kända som stans bästa kropps-skulptörer).

Hur många gånger krävs för att se resultat?

Redan efter första gången ser de flesta effekt, men det är först någonstans runt tredje gången som de synbara frukterna på allvar kan skördas. Jag förstår att Hollywoodstjärnorna är besatta!

LÄS MER: DV testade coolsculpting - fettfrysning! Läs om resultatet!