Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

1 AV 2
Jane Fonda, Helen Mirren och Michelle Visage glänser i silvriga modet
2 AV 2
Foto: FRAZER HARRISON / AFP TT NYHETSBYRÅN

Lyxig lyster åt grått hår – stjärnornas knep

Grått hår är hett – men hur får man egentligen den lyxigt lystriga looken? Vi tipsar om hur du slipper friss och torra längder och får mjukt, glansigt silverhår.

När skådespelaren Andie MacDowell under covid-lockdown bestämde sig för att sluta färga sitt berömda hårsvall och gick över till naturligt gråsprängda lockar var det något som skiftade. Inte bara i stjärnans utseende, utan i världens inställning till kvinnors gråa hår. 

Andies nya peppar- och saltlook dubbades till en av årets viktigaste händelser i skönhetsvärlden och allt fler kända kvinnor visar upp sig i äkta silver på röda mattan.

”Grått hår är ett power move”

– Jag tyckte inte längre att åldern i mitt ansikte, enligt min personliga åsikt, matchade min hårfärg, berättar MacDowell i en intervju med Vogue.

– På något sätt känner jag att jag ser yngre ut nu, eftersom det ser mer naturligt ut. Det är inte som att jag försöker dölja något. Jag tycker att det är ett power move.

Grått hår har gått från att vara något att undvika och dölja till en älskad hårfärg som signalerar självförtroende och erfarenhet.

Andie MacDowell svänger sina lockar på catwalken under Paris modevecka.Andie MacDowell svänger sina lockar på catwalken under Paris modevecka.Andie MacDowell svänger sina lockar på catwalken under Paris modevecka.
Andie MacDowell svänger sina lockar på catwalken under Paris modevecka. Foto: LAURENT VU/SIPA/SHUTTERSTOCK

När MacDowell nyligen firade premiären av sin nya serie The Way Home glänste hennes grå lockar mer än någonsin – och vi har receptet för att lyckas med ett lyxigt silversvall.

Bästa knepen för glansigt hår

Första steget till återfuktat, glansigt hår med minimalt friss är regelbundna toppningar och en noggrann hårvårdsrutin. Silvershampo och -balsam hjälper dig att rensa bort tråkiga gula toner som ofta kan smyga sig in i det grå eller vita håret. Dessutom hjälper de till att plocka fram lystern à la MacDowell. Ett bra, prisvärt exempel är L’Oréal Professionnel’s Serie Expert Silver line.

Genom att använda en hårinpackning eller hårmask ett par gånger i veckan hjälper du håret ytterligare på traven, och har du liksom Andie lockigt hår ger en sådan boost extra stuns och livfullhet. Det gäller förresten inte bara grått hår utan alla färger. 

Produkterna som boostar ditt grå hår

Andie McDowell.Andie McDowell.Andie McDowell.
Andie McDowell. Foto: MANDOGA MEDIA / TT NYHETSBYRÅN

1. L'Oréal Professionnel Silver Shampoo

L'Oréal Professionnel Silver ShampooL'Oréal Professionnel Silver ShampooL'Oréal Professionnel Silver Shampoo
L'Oréal Professionnel Silver Shampoo

Série Expert Silver Shampoo från L'Oréal är ett neutraliserande schampo som ljusar upp grått och vitt hår. Innehåller lila pigment och magnesium som bidrar till att neutralisera och avlägsna gula toner. Shampot gör också håret mjukt och glansigt.
ANNONS Köp här (länk till Lyko).  

2. L'Oréal Professionnel Silver Conditioner

L'Oréal Professionnel Silver ConditionerL'Oréal Professionnel Silver ConditionerL'Oréal Professionnel Silver Conditioner
L'Oréal Professionnel Silver Conditioner

Neutraliserande och uppljusande balsam, L'Oréal Professionnel Silver Conditioner, till grått och vitt hår från L'Oréal. Precis som schampot i samma serie är balsamet berikat med lila pigment och magnesium. Ger extra fukt och lyster åt grått hår, som lätt blir torrt.
ANNONS Köp här (länk till Lyko). 

3. Christophe Robin Shade Variation Mask 

Christophe Robin Shade Variation Mask.Christophe Robin Shade Variation Mask.Christophe Robin Shade Variation Mask.
Christophe Robin Shade Variation Mask.

Hårinpackning Shade Variation Mask från Christophe Robin som neutraliserar gula och grå toner och återställer ljusa slingor.
ANNONS Köp här (länk till Bangerhead). 

4.  Kevin Murphy Young again treatment oil

Kevin Murphy Young again treatment oilKevin Murphy Young again treatment oilKevin Murphy Young again treatment oil
Kevin Murphy Young again treatment oil

Oljan Young again treatment oil från Kevin Murphy ger glans och vård åt moget hår, utan att tynga ner.
ANNONS Köp här (länk till Lyko). 

5. Maria Nila Pearl Silver Colour refresh

Maria Nila Pearl Silver Colour refresh.Maria Nila Pearl Silver Colour refresh.Maria Nila Pearl Silver Colour refresh.
Maria Nila Pearl Silver Colour refresh.

Pearl Silver Colour refresh från Maria Nila är en kombinerad färgbomb och inpackning med violetta pigment som neutralisera gula toner i grått hår. Ger en kall, silvergrå ton som varar mellan 4–10 tvättar.
ANNONS Köp här (länk till Kicks).  

LÄS MER: Bäst i test: Silverschampo 2023 från budget till lyx – så fungerar 

LÄS MER: Grått hår gör succé på catwalken