Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Maria Nilsdotter ger oss en inblick i hennes badrumsskåp.Maria Nilsdotter ger oss en inblick i hennes badrumsskåp.Maria Nilsdotter ger oss en inblick i hennes badrumsskåp.
Maria Nilsdotter ger oss en inblick i hennes badrumsskåp.

Maria Nilsdotter om sina skönhetsfavoriter, ansiktsredskapen som ger lyster och hennes nya doft

Smyckesdesignern Maria Nilsdotter har en faiblesse för mörka, mystiska dofter och använder gärna glittrig eyeliner till fest. Damernas Värld har fått kika in i hennes badrumsskåp och fått ta del av hennes bästa skönhetstips och så berättar hon också om sin nya doft. 

Att naturmystiken har en viktig plats i smyckesdesignern Maria Nilsdotters liv blir tydligt när DV ber henne beskriva doftljuset Dimma, med tillhörande parfym, som hon nyligen lanserade.
– Det är en mystisk och mörk doft. Den påminner om hemliga skogar samtidigt som den har något mjukt och pudrigt över sig som representerar det sköra hos en blåklocka i en skogsglänta. För mig var de tjäriga och rökiga noterna som finns i form av cade (olja från enbärsträ, reds anm.) och bränd bål viktigt i skapandet av doften. Jag älskar att de blandas upp av mjukheten och värmen från mandelblom. 

Marias doft Dimma.Marias doft Dimma.Marias doft Dimma.
Marias doft Dimma. Foto: BJORN BJORNSON / BJORN BJORNSON

Hur kom du fram till att du ville skapa en egen doft?
– Tanken föddes för länge sedan, redan 2013 när vi öppnade butiken på Sturegatan i Stockholm. Att kliva in i butiken skulle vara som att gå in i en annan dimension, in i Maria Nilsdotters värld. Då kände jag att en doft behövdes för att göra den världen komplett. Jag påbörjade ett doftprojekt för ungefär fem år sedan men det blev inte helt rätt, så vi pausade det. Men så för ett och ett halvt år sedan tog jag tag i doftprojektet igen och hittade rätt personer att jobba med. Det har varit en spännande resa, att få fram en doft som speglar mina smyckens värld. Först var tanken att det bara skulle bli ett doftljus men sedan gillade vi doften så mycket att det även fick bli en eau de parfum.

Foto: BJORN BJORNSON / BJORN BJORNSON

Vad har du själv för relation till doft?
– Jag är ganska trogen en doft och om jag hittar en jag gillar använder jag den länge. Är inte så sofistikerad att jag har en dag- och en kvällsdoft utan jag använder samma. Förutom min egna gillar jag Tom Fords parfymer och Le Labo.

Marias favoritdofter från Tom Ford & Le Labo.Marias favoritdofter från Tom Ford & Le Labo.Marias favoritdofter från Tom Ford & Le Labo.
Marias favoritdofter från Tom Ford & Le Labo.

Tom Ford, Jasmin Rouge. Beskrivs som en mättad kryddig blomdoft. Mer info och köp här (länk till Åhléns).
Le Labo, Santal 33. Beskrivs som unisex kryddig, rökig, läderaktig och samtidigt blommig. Mer info och köp här (länk till Kicks).

Maria Nilsdotter

GÖR: Smyckesdesigner 

ÅLDER: 39 år

BOR: Stockholm

FAMILJ: Tre barn och en tax

AKTUELL: Med nya doften och doftljuset Dimma.

 

Vad har du för favoriter för hemmet, doftljus, room spray och liknande?
– Jag älskar doftljus, det gör så mycket att tända ljus och känna en härlig doft sprida sig i hemmet. Jag gillar mystiska, rökiga dofter även i ljus.  

Marias doftljus Dimma, eteriska oljor och parfymoljan Rose 31 från Le Labo.Marias doftljus Dimma, eteriska oljor och parfymoljan Rose 31 från Le Labo.Marias doftljus Dimma, eteriska oljor och parfymoljan Rose 31 från Le Labo.
Marias doftljus Dimma, eteriska oljor och parfymoljan Rose 31 från Le Labo. Foto: BJORN BJORNSON / BJORN BJORNSON

Doftljus från Maria Nilsdotter 

Doftljus från Maria Nilsdotter.Doftljus från Maria Nilsdotter.Doftljus från Maria Nilsdotter.
Doftljus från Maria Nilsdotter.

Dimma, doftljus från Maria Nilsdotter. Mer info och köp här (länk till Wakakuu).

Hur ser din hudvårdsrutin ut?
– Jag använder oftast produkter som min vän och hudterapeut Lena (Claesson, reds anm.) rekommenderar. Jag har länge använt Niactil cleanser från Elixir och Mesoestetics serum och ampuller. När vädret är kallt och torrt använder jag Ice ceramide cream från Sunday Riley.

Hudvård från Björk & Berries, Elixir, Mesoestetic, Chanel och Ancient Mineral.Hudvård från Björk & Berries, Elixir, Mesoestetic, Chanel och Ancient Mineral.Hudvård från Björk & Berries, Elixir, Mesoestetic, Chanel och Ancient Mineral.
Hudvård från Björk & Berries, Elixir, Mesoestetic, Chanel och Ancient Mineral. Foto: BJORN BJORNSON / BJORN BJORNSON

Vilka skönhetsbehandlingar gör du?
– Jag går till Lena och låter henne lägga de masker eller syror hon tycker behövs. Jag litar blint på henne och går alltid därifrån och känner mig som om jag gått i terapi.

Royal vita propolis 33 ampoule från Dr Ceuracle och Melan tran3x från Mesoestetic. Beauty butter powder bronzer från Westman Atelier.Royal vita propolis 33 ampoule från Dr Ceuracle och Melan tran3x från Mesoestetic. Beauty butter powder bronzer från Westman Atelier.Royal vita propolis 33 ampoule från Dr Ceuracle och Melan tran3x från Mesoestetic. Beauty butter powder bronzer från Westman Atelier.
Royal vita propolis 33 ampoule från Dr Ceuracle och Melan tran3x från Mesoestetic. Beauty butter powder bronzer från Westman Atelier. Foto: BJORN BJORNSON / BJORN BJORNSON

Lägger du masker hemma?
– Inte så ofta, om jag har tid ligger jag hellre jättelänge i ett magnesiumbad och drömmer. Men jag blev tipsad om att använda en gua sha-sten att massera ansiktet med och det är så skönt! Dessutom blir man piggare och får fin lyster efteråt.

Gua sha sten från Yin Your Skin.Gua sha sten från Yin Your Skin.Gua sha sten från Yin Your Skin.
Gua sha sten från Yin Your Skin.

Gua sha sten i svart biansten från Yin Your Skin. Mer info och köp här (länk till Lyko).

Hur tänker du kring mat och kosttillskott?
– Jag tycker det är ganska intressant med näringsterapi, och just nu äter jag zink och omega-3. Faktum är att jag ofta kokar egen benbuljong, det är bra med kollagen i det. Det låter kanske skumt men det smakar gott. Och det gamla knepet med att dricka mycket vatten funkar ju väldigt bra.

Puder och stift från Chanel och Gucci Westmans märke Westman Atelier.Puder och stift från Chanel och Gucci Westmans märke Westman Atelier.Puder och stift från Chanel och Gucci Westmans märke Westman Atelier.
Puder och stift från Chanel och Gucci Westmans märke Westman Atelier. Foto: BJORN BJORNSON / BJORN BJORNSON

Hur ser din vanliga makeup-rutin ut?
– Först dagkräm eller bas med solskydd, sedan fixar jag brynen och har oftast en brun ögonpenna som jag suddar lite med. Ibland mascara, ibland inte. Sist tar jag lite highlighter på kinderna. 

Vilka är dina måste-produkter och märken?
– Min ögonpenna från Burt's Bees har jag använt hur länge som helst, den är en perfekt bronzig brun nyans. Jag köpte på mig ett gäng sist jag var i New York, för jag har inte hittat den i Sverige. Den bästa brynpennan är från Mac. Det är en tunn filtpenna som man kan göra individuella strån med. Gucci Westmans produkter är också så fina, jag älskar Face trace contour stick och Super loaded tinted highlighter i nyans Peau de rosé. 

Maria Nilsdotter gillar sminket från Westman Atelier.Maria Nilsdotter gillar sminket från Westman Atelier.Maria Nilsdotter gillar sminket från Westman Atelier.
Maria Nilsdotter gillar sminket från Westman Atelier. Foto: BJORN BJORNSON / BJORN BJORNSON

Hur förbereder du dig om du ska göra dig extra fin?
– Ibland använder jag en vibrerande guldig T-bar för att få bort puffighet under ögonen och strama upp fejset. Har nu, kanske 20 år efter alla andra, upptäckt att ögonfransböjare faktiskt gör skillnad, så när jag ska fixa mig lite extra åker den fram. Mest tycker jag det handlar om att ha gott om tid och kunna pyssla om sig själv i lugn och ro, det är lyx.

T-bar från Skingym/SephoraT-bar från Skingym/SephoraT-bar från Skingym/Sephora
T-bar från Skingym/Sephora

Beauty lifter, Vibrating T-bar från Skingym. Mer info och köp här (länk till Sephora).

Har du något ”bli snygg snabbt”-knep?
– Att använda en superglittrig eyeliner runt ögat, enkelt och lite festligt!

Vilka produkter använder du för håret?
– Jag använder silverschampoo då och då. I övrigt är jag väldigt dålig på att göra något med mitt hår. Jag använder en saltvattenspray från Maria Åkerberg, that's it. Det är kanske därför jag oftast har håret i en Lilla My-knut på huvudet ... 

Saltspray från Maria Åkerberg.Saltspray från Maria Åkerberg.Saltspray från Maria Åkerberg.
Saltspray från Maria Åkerberg.

Saltspray för håret, Hair Style Rough från Maria Åkerberg. Mer info och köp här (länk till Skincity).

När det gäller kroppsvård, vad hittar man i ditt badrum?
– Magnesiumspray för musklerna och skrubben Shower power peel från Skincity (Mer info och köp här - länk till Skincity). som funkar bra. 

Gör du några speciella behandlingar för kroppen?
– Jag går på LPG då och då och det gör verkligen skillnad, plus att det är väldigt skönt.  Ibland går jag och får ögonbrynen trådade och färgade, det gör stor skillnad och är svårt att göra själv, tycker jag. Shape + shade brow tint är den bästa brynprodukten.

Ögonbrynspenna från Mac.Ögonbrynspenna från Mac.Ögonbrynspenna från Mac.
Ögonbrynspenna från Mac.

Marias bästa brynpenna kommer från Mac. Shape & Shade Tint Spiked. Mer info och köp här (länk till Kicks).

Hur ser träningsrutinen ut?
– Det senaste året har träningen varit mycket sporadisk kan man säga ... Det är dags att ta tag i det. Som tur är har jag en hund så jag går med honom varje dag.

Hur brukar du ta hand om naglarna?
– Eftersom jag jobbar mycket med mina händer blir det enklast att ha korta naglar. Om jag lackar gör jag det gärna i mörk bordeaux. Om jag hade tid skulle jag gärna gå på pedikyr ofta, det är en så skön känsla när fötterna är fina.

Marias smycken.Marias smycken.Marias smycken.
Marias smycken. Foto: BJORN BJORNSON / BJORN BJORNSON

LÄS MER: Amanda Schulman om sitt nya skönhetsmärke och sin besatthet av hudvård.