Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Marie Serneholt avslöjar sina favoritprodukter när det kommer till hudvård och smink.Marie Serneholt avslöjar sina favoritprodukter när det kommer till hudvård och smink.Marie Serneholt avslöjar sina favoritprodukter när det kommer till hudvård och smink.
Marie Serneholt avslöjar sina favoritprodukter när det kommer till hudvård och smink.

Marie Serneholt avslöjar sina bästa skönhetsprodukter

Efter mer än 20 år i nöjesbranschen och som mamma till tvillingar har Marie Serneholt blivit expert på snabba skönhetsknep - från vardagsmakeup till att få tjockt hår på sekunden. Här är hennes bästa knep. 

– Min skönhetsrutin går snabbt, sedan jag blev mamma har jag så mycket mindre tid, säger artisten och programledaren Marie Serneholt.

Tvillingarna sover i sin vagn medan vi plockar bland skönhetsprodukterna i badrummet. Marie och hennes familj är relativt nyinflyttad i villan och badrummet är stort, med dagsljus som flödar in. Marie och hennes man har varsin stor hög av produkter, där Maries är betydligt mer välfylld. Men hon säger sig samtidigt vara kräsen.

– Jag är noga med att produkterna jag använder håller hög kvalitet och passar mig perfekt - väl utvalda helt enkelt. Det ska vara smidiga och effektiva produkter som ger resultat.

Marie Serneholt

ÅLDER: 37 år.

GÖR: Sångerska, programledare och influencer.

FAMILJ: Man och tvillingsöner.

BOR: Nacka utanför Stockholm.

INSTAGRAM: @marieserneholt

Marie Serneholt: ”Gör sällan ansiktsbehandlingar”

Just nu är favoritmärket för hudvård Kora Organics. 

– Jag är inte alltid trogen ett märke, jag har tidigare använt Exuviance och La Mer, men nu har jag Kora Organics, som är modellen Miranda Kerrs märke. Jag har allt från rengöring till handkräm, och jag använde produkterna även under graviditeten, speciellt oljorna är fina. Min hud kan reagera om jag använder för starka produkter, men Kora Organics är supermilda. Flaskorna är fina i badrummet också!

Marie Serneholt delar med sig av sina bästa tips för bra hy och vackert hår.Marie Serneholt delar med sig av sina bästa tips för bra hy och vackert hår.Marie Serneholt delar med sig av sina bästa tips för bra hy och vackert hår.
Marie Serneholt delar med sig av sina bästa tips för bra hy och vackert hår.

Ansiktsbehandlingar på salong är dock något hon sällan prioriterar.
– Jag går på ansiktsbehandling högst två gånger per år, vilket är ganska lite med tanke på hur mycket tungt tv-smink jag har när jag jobbar och står i starkt, varmt studioljus.

På kroppen har Marie oftast en enkel hudkräm från Aco, men ibland lyxar hon till det.
– La Mer har den allra härligaste kroppskrämen. Den doftar fantastiskt, är lagom fet och helt gudomlig. Ett par sådana burkar har jag avverkat under åren.

Marie gillar också att fuska sig till färg.

– Tan-luxe är toppen för att förstärka färgen under hösten och vintern. Jag har dropparna som är supersmidiga att blanda i min vanliga ansiktskräm. Jag bygger upp färgen gradvis och resultatet blir väldigt naturligt. Man blir inte orange och den luktar inte särskilt mycket.

Marie Serneholts favoritprodukt för en vacker fuskbränna kommer från Tan-Luxe.Marie Serneholts favoritprodukt för en vacker fuskbränna kommer från Tan-Luxe.Marie Serneholts favoritprodukt för en vacker fuskbränna kommer från Tan-Luxe.
Marie Serneholts favoritprodukt för en vacker fuskbränna kommer från Tan-Luxe.

På hösten och vintern använder Marie Tan Booster Illuminating Sun Activating & Intensifying Drops från Tan-Luxe. Mer info och köp här (länk till Lookfantastic.) 

Marie är aktuell i en kampanj för Max Factor och har flera favoriter från makeupmärket, speciellt mascaror och rouge. Brynen är annars en prioritet.

– Om jag bara ska vara hemma men ändå inte vill känna sig som en påse sopor brukar jag fylla i ögonbrynen med en penna från Lashfood. Bara brynen är fixade är jag helt bekväm med att lämna resten. Har jag möjlighet drar jag helst iväg och färgar mina ögonbryn, så slipper jag hålla på. Men nu har jag inte haft tid.

Marie Serneholts välfyllda badrumsskåp.Marie Serneholts välfyllda badrumsskåp.Marie Serneholts välfyllda badrumsskåp.
Marie Serneholts välfyllda badrumsskåp.

Vardagslooken är enkel - där rouge fungerar som ögonskugga

Hon har en sminkrutin där vissa produkter får dubbeljobba.

– Dagar som i dag när jag fotograferas, så lägger jag lite foundation, duttar concealer under ögonen, fyller i brynen och sveper ett bronspuder, Bahama mama bronzer från The Balm, eller rouge från antingen Max Factor eller Pixi, på både kinder och ögonlock. Jag kompletterar med kajal från Chanel och läppstift från Clarins som bara förstärker min egen nyans.

Marie Serneholt vill se naturlig ut, både i sin vardagslook och till fest.Marie Serneholt vill se naturlig ut, både i sin vardagslook och till fest.Marie Serneholt vill se naturlig ut, både i sin vardagslook och till fest.
Marie Serneholt vill se naturlig ut, både i sin vardagslook och till fest.

Till fest har hon samma grund som till vardags, men lägger lite mer tid på att få till en snygg ögonmakeup och adderar eventuellt lösögonfransar. Men tro inte att hon jobbar med skuggorna i en evighet.

– Jag är inte den som kan göra värsta ögonmakeupen med 15 olika skuggor, eller skulptera ansiktet. Det är kul att skapa olika looks för röda mattan, men jag försöker bara framhäva det jag har och inte lägga på en mask. Det ska fortfarande se naturligt ut.

Tappade mycket hår efter graviditeten 

Efter graviditeten tappade Marie mycket hår, något som hon löst med hjälp av löshår.

– Några månader efter graviditeten kändes det som om jag tappade en tredjedel av mitt hår på bara några veckor. Det rasade av hur mycket som helst bara jag drog borsten genom håret, eller när mina barn fick tag i håret. Så nu har jag löst det med ett Hairband från Hairtalk. Det är löshår som hänger på en fiskelina och som man hänger på huvudet. Jag älskar min längd, en page, men gillar att fylla ut det med Hairtalk. Jag har gått till min frisör Antonio Axu i många år.

När Marie stylar håret har hon några redskap till sin hjälp.

– Jag är väldigt lockig i grunden, så jag brukar använda en värmeborste. Det blir som en enklare variant av rundborstföning. Är jag väldigt lockig i benan plattar jag där och sen lockar jag med en locktång i topparna.

Marie Serneholts snabba skönhetsknep

Multiprodukter:
"Jag använder ofta ett brunrosa rouge eller ett solpuder både på kinder och ögonlock."

Färga bryn på salong:
"En halvtimme på salong sparar tid på morgnarna i flera veckor."

Gellack på naglarna:
"För få lacket att hålla och slippa måla om varannan dag."

Marie Serneholts skönhetsfavoriter - topp tre

Marie Serneholts bästa parfym.Marie Serneholts bästa parfym.Marie Serneholts bästa parfym.
Marie Serneholts bästa parfym.

En blomsterbomb från Viktor & Rolf är doftvalet för dagen. "Jag är noga med att produkterna jag använder håller hög kvalitet och passar mig perfekt", säger Marie. Doft, Flowerbomb från Viktor & Rolf. Mer info och köp här (länk till Lyko).

Marie Serneholts bästa läpprodukt.Marie Serneholts bästa läpprodukt.Marie Serneholts bästa läpprodukt.
Marie Serneholts bästa läpprodukt.

"Läppskrubben som är som ett läppcerat. Mina läppar blir väldigt torra så fort det blir kallt." Läppskrubb, Lip scrub & moisture från Max Factor. Läs Mer info och köp här (länk till Åhléns). 

Ansiktsolja från Kora Organics.Ansiktsolja från Kora Organics.Ansiktsolja från Kora Organics.
Ansiktsolja från Kora Organics.

”Min hud kan reagera om jag använder för starka produkter, men Kora Organics är supermilda. Flaskorna är fina i badrummet också!” Noni glow facial oil från Kora Organics. Mer info och köp här (länk till Bangerhead.)  

Smink som Marie Serneholt använder.Smink som Marie Serneholt använder.Smink som Marie Serneholt använder.
Smink som Marie Serneholt använder.


Mascara, Max Factor. Läs mer och köp här. Kajal från Chanel.
Ögonbrynspenna, Lashfood. Mer info och köp här (länk till Kicks.)  

Foto: Weronika Bela

LÄS MER: 7 sminkmissar som får dig att se trött ut (vi gör dem också!)